7,0 27 tys. ocen
7,0 10 1 26708
5,9 13 krytyków
W krzywym zwierciadle: Strzelając śmiechem
powrót do forum filmu W krzywym zwierciadle: Strzelając śmiechem

W filmie występuje wiele dialogów świadczących o tym że twórcy filmu chcieli zrobić następną część, m.in "Myślałem, że to już Strzelając Śmiechem 2" i "Wszystko wskazuje na to, że w następnej części wszystko się ułoży/wyjaśni". Przecież ten film był naprawdę śmieszny, więc nie rozumiem dlaczego nie zrobili kolejnej części. Ale za to takie naprawdę przeciętne filmy jak "Straszny film" powiela się w nieskończoność... Co o tym myślicie?

użytkownik usunięty
DamianGZYL

Też nie mogę odżałować, że dwójki nie nakręcili. Ale powinni to zrobić 15 lat temu, bo teraz wyszłoby potworne bagno. Co do "Strasznego filmu" zgodzę się. Przyznaję, za małolata mi się podobał, ale kiedy wróciłem do tego po latach, nie byłem w stanie przetrawić. A ten gościu w 4 części wybiegający na ulicę z gołym ptakiem i srajtaśmą w ręku, który krzyczał wniebogłosy, że jelita przestały mu pracować - przegięcie po całości.

Dokładnie. Dla kinematografii, nie tylko komediowej, najlepsze czasy to były lata 80 i 90 ubiegłego wieku. Dobrych filmów po tym okresie można na palcach przeliczyć (np. "Helikopter w ogniu"). To samo się tyczy polskich filmów. Parenaście lat temu takie klasowe fimy jak "Poranek kojota" i "Chłopaki nie płaczą", a teraz jakieś gówna typu: to nie tak jak myślisz kotku czy inne głewna non stop z tą samą obsadą i dennym tym samym scenariuszem i płytkimi dialogami.

ocenił(a) film na 7
DamianGZYL

No ;(
Ale teraz też by mogli coś zdziałać

DamianGZYL

Film nie odniósł wystarczającego sukcesu kasowego i studio uwaliło ciąg dalszy. Takie jest c'est la vie.

Krazov

Szkoda :/

ocenił(a) film na 8
DamianGZYL

Hehe czytałem kiedyś wywiad z twórcami. Nigdy nie miało być drugiej części. Tytuł to miał być tylko kolejny żart twórców

Bartekh28

Miała być. Cytat z ciekawostek:

Były zamiary, żeby nakręcić drugą część tego filmu. Umowy były podpisane przed tym, jak zaczęto go produkować. Nawet plakaty były już wydrukowane (z nagłówkiem: "Daj spokój, wiedziałeś, że to nastąpi!"). Jednakże zanim zaczęto go kręcić, umowy zerwano.

ocenił(a) film na 6
Bartekh28

Nie wiadomo, czy ta ciekawostka jest prawdziwa. Twórcy filmwebu niejedna bajkę już wymyślili. Wersja Bartekh28 ma sens. Przecież w normalnych produkcjach nigdy nie daje sie filmowi numeru "1".

ocenił(a) film na 7
DamianGZYL

Zależy od punktu patrzenia. Dla mnie "straszny film" (oczywiście tylko 1 i 2) to po prostu kompletnie inny rodzaj komedii - zobrazowanie amerykańskiej, studenckiej utopii, którą świetnie się ogląda z kolegami.
Ten film jest jakiś nijaki... nie ma w nim nic oryginalnego, a fabuła jest beznadziejnie powtarzalna.