7,0 27 tys. ocen
7,0 10 1 26708
5,9 13 krytyków
W krzywym zwierciadle: Strzelając śmiechem
powrót do forum filmu W krzywym zwierciadle: Strzelając śmiechem

Ten film zalicza sie do tych parodii których nigdy nikt nie zapomni! Za każdym razem płaczę ze śmiechu od samego początku! Te lata osiemdziesiąte! I love it!!!!
Ci co twierdza że straszny film jest lepszy lub to nie jest dorba parodia muszą należeć do nowego pokolenia hip hopu i żałosnych naciąganych komedii. Ludzi teraz smieszy pierd lub gołe cycki i inne beznadziejne gagi!

ocenił(a) film na 6
Kumi

Fakt, świetny film, świetna parodia. Wyborowa gra aktorska, dużo absurdalnego humoru ;-) Muzyka również rewelacyjna. Komedia, która (jak ktoś już napisał) trzyma poziom od początku do końca - nie jest głupia (zwroty akcji są na tyle obmyślane, że film posiada, mimo absurdów, trzymającą się kupy fabułę); nie jak większość nowoczesnych pseudo-parodii, które nie dorastają do pięt starym komediom (jeszcze "Scary movie 1" był dość zabawny, ale kolejne części, to już kaszana (jedynie, bodajże, w trzeciej części parę motywów było zabawnych, zwłaszcza początkowy motyw z facetem, który zasypiał i "zapodawał pająka" na wajchy w kabinie dźwigowej, podczas podnoszenia kontenerów ;] ).

Tak na marginesie, kiedyś oglądałem ten film i tytuł jego był przetłumaczony na "W krzywym zwierciadle - strzelając śmiechem 1 i 1/2" ;] Ktoś kojarzy takie tłumaczenie?

W każdym razie, mam sentyment do tej parodii i widziałem ją już pewnie nawet z dziesięć razy.

Pozdrawiam.