Nie oglądałam filmu, czytałam książkę . Nie czytałam innych oprócz Dziewczyny we mgle. I nie rozumiem. Jeżeli fabuła dotyczy osobno historii Sam i króliczka i osobno tej policjantki porwanej i uwięzionej , to dlaczego obie miały złamaną nogę ? Przecież odnaleziona Sam ma złamaną nogę . A ostatnie rozdziały pokazują, jak policjantka ze złamaną nogą ucieka. Przecież wątek śledztwa dotyczącego Bunny’ego prowadzonego przez detektywa nie mógł być tylko i wyłącznie w jej głowie . Jeżeli Green był prześladowcą policjantki i wszystko to , co dzieje się w szpitalu z jej udziałem to złudzenie , to przecież nie mogła mieć aż takiej wiedzy , żeby pozostałe wątki były tylko w jej głowie . I nikt by nie rozpoznał , ze to właśnie policjantka trafiła do szpitala , nawet jakby jej wmawiał , ze jest Sam? Trochę mnie to zakończenie rozczarowało . Ktoś ma pomysł ?
Nie czytałem książki, oglądałem film. Akcja z Vasquez dzieje się rok po odnalezieniu Sam. Vasquez nigdy nie była w szpitalu, tylko cały czas osoba podająca się za Greena więziła ją w labiryncie w specjalnym pokoju zrobionym tak, żeby wyglądał jak sala szpitalna.