PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836498}

W labiryncie

L'uomo del labirinto
2019
6,0 5,7 tys. ocen
6,0 10 1 5681
4,8 11 krytyków
W labiryncie
powrót do forum filmu W labiryncie

Nie oglądałam filmu, czytałam książkę . Nie czytałam innych oprócz Dziewczyny we mgle. I nie rozumiem. Jeżeli fabuła dotyczy osobno historii Sam i króliczka i osobno tej policjantki porwanej i uwięzionej , to dlaczego obie miały złamaną nogę ? Przecież odnaleziona Sam ma złamaną nogę . A ostatnie rozdziały pokazują, jak policjantka ze złamaną nogą ucieka. Przecież wątek śledztwa dotyczącego Bunny’ego prowadzonego przez detektywa nie mógł być tylko i wyłącznie w jej głowie . Jeżeli Green był prześladowcą policjantki i wszystko to , co dzieje się w szpitalu z jej udziałem to złudzenie , to przecież nie mogła mieć aż takiej wiedzy , żeby pozostałe wątki były tylko w jej głowie . I nikt by nie rozpoznał , ze to właśnie policjantka trafiła do szpitala , nawet jakby jej wmawiał , ze jest Sam? Trochę mnie to zakończenie rozczarowało . Ktoś ma pomysł ?

Iwona_ola

Nie czytałem książki, oglądałem film. Akcja z Vasquez dzieje się rok po odnalezieniu Sam. Vasquez nigdy nie była w szpitalu, tylko cały czas osoba podająca się za Greena więziła ją w labiryncie w specjalnym pokoju zrobionym tak, żeby wyglądał jak sala szpitalna.

Markusz1980

Rozumiem. Czyli Sam i policjantka to dwa odrębne wątki. Czy warto obejrzeć film ? Dziękuję

Iwona_ola

Tak to 2 wątki. Film warto obejrzeć. Książkę jeszcze na pewno przeczytam bo 2 wcześniejsze o Vasquez czytałem. Teraz trochę żałuję bo gdybym wiedział że to o tej bohaterce to najpierw przeczytałbym książkę.