PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563822}
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 48327
5,3 22 krytyków
W nowym zwierciadle: Wakacje
powrót do forum filmu W nowym zwierciadle: Wakacje

z dość przeciętną obsadą. Kilka razy się zaśmiałem, ale to za mało, żeby się dobrze bawić na filmie.

Jeżeli decyzję o pójściu na ten film chcesz oprzeć na komentarzach innych, to uważaj na trolle dające ocenę 10 lub 9, gdyż prawdopodobnie są to fałszywe konta założone przez ludzi pracujących dla dystrybutora. Średniej oceny nie są w stanie podbić, gdyż jest ich za mało, ale komentarzami wprowadzają potencjalnych widzów w błąd. Sam się kilka razy nabrałem na takie komentarze. Dlatego teraz komentarzy osób dających tak zawyżone oceny ponad średnią, wogóle nie biorę pod uwagę.

ocenił(a) film na 6
cyfrowy_baron

Przeciętna komedia, która po obejrzeniu zwiastuna zapowiadała się trochę lepiej... Chyba ciut nie wyszło, niektóre sytuacje maxymalnie przerysowane. Zostawiam 6 :)

ocenił(a) film na 7
cyfrowy_baron

Helms, Applegate, Hemsworth i Chase to przecietna obsada? (oczywiscie biorac pod uwage, ze to zwykla komedia na rozluznienie)
To kogo zes sie spodziewal?

Mathias_13cool

Gdyby Chase grał tu jakąś kluczową rolę to może miałoby to jakieś znaczenie, ale tak nie jest. Postacie w świecie Griswoldów i dobór aktorów, którzy stanęliby na wysokości zadania, to fundament dla takiej komedii, dlatego wybór Applegate i Helms to kiepski wybór, bo co tu dużo gadać, aktorzyć to oni nie potrafią, a jako "komedianci" bardziej irytują niż bawią. Hemsworth mógł dostać lepszą rolę, bo ma facet talent.

Ogólnie rzecz biorąc, żenady nie było, a to dla odmiany i tak wiele jak na obecne standardy.

ocenił(a) film na 7
man_with_no_name

Wiekszosc dobrych komedii, ktore powstaly na przestrzenii ostatnich paru lat, byly z udzialem Helms'a, wiec argument raczej nie trafiony.
Applegate jest legenda serialowej komedii, dlatego nie za bardzo jest nad czym polemizowac. Nie twierdze, ze to jacys swietni aktorzy, ale sa: rozpoznawalni, w ostatnich latach rozchwytywani, a talentem komediowym moze nie porazaja, ale najgorsi tez nie sa.

cyfrowy_baron

Kurde, chyba jestem fałszywym kontem :c

ocenił(a) film na 9
Kwarak

Nalepsza komedia tego roku imho :)

marcueus

Dokładnie, w ogóle ostatnio nie produkują dobrych komedii w tym stylu, a szkoda. Mam nadzieję, że zrobią kolejne części :D

ocenił(a) film na 9
Kwarak

Produkują, ale rosjanie ;) Polecam szczególnie Interny (Stażyści). Rosyski serial komediowy o lekarzach. Jest dosłownie genialny, tam się śmiejesz 25 minut na 20 minut czasu trwania odcinka. :D

marcueus

A poleciłbyś może jakieś filmy rosyjskie filmy pełnometrażowe z podobnym humorem?