W pogoni za szczęściem

The Pursuit of Happyness
2006
8,0 279 tys. ocen
8,0 10 1 278569
6,5 33 krytyków
W pogoni za szczęściem
powrót do forum filmu W pogoni za szczęściem

Film "W pogoni za szczęściem" oglądałam już dość dawno, jednak nigdy nie zapomnę jakie zrobił na mnie wrażenie. Bez wątpienia zasługuje on na ukłon w jego stronę, ukazuje problemy, z którymi boryka się wielu ludzi, pokazując jednocześnie, że trzeba walczyć o swoje marzenia. Will Smith grający główną posta po raz kolejny dowiódł tutaj, że jest doskonałym aktorem, potrafiącym wczuć się w różnorodne role.
Gabriele Muccino przedstawia obraz pełen upadków i chwil radosnych, czyli to jak na prawdę wygląda istnienie wielu z nas. Wrażenie dodatkowo potęguje fakt, że film został oparty na faktach.
Oddaje on idealnie to, czym w rzeczywistości jest życie -niczym innym jak tytułową pogonią za szczęściem.

ocenił(a) film na 10
Asia_impala

Dokładnie, Will Smith jak zawsze zagrał bezbłędnie... Bardzo smutny film, pokazujący upodlenie człowieka... przez system, żonę, przyjaciół i wielką bezradność ale jak widzimy w filmie nigdy nie można się poddawać i trzeba gonić marzenia, nawet te małe. Mam pytanie, dlaczego 9/10 a nie 10/10... ? Uważasz, że ten film mógłby być lepszy, bo ja nie...

ocenił(a) film na 10
Midnight90

długo się zastanawiałem nad 9 a 10. Ostatecznie jednak daję 10, to sam nie jestem pewien co powinien film na 10 prezentować;) doskonały produkt.

ocenił(a) film na 10
Lokiec_12

klasa sama w sobie!
wzruszeń nie zabraknie, załamań też
ale szczęście przeżywałam razem z nim serio :)

ocenił(a) film na 9
Midnight90

Cóż ja po prostu rzadko daję filmowi 10 punktów, musi mnie dosłownie powalić na kolana. W pogoni za szczęściem jest oczywiście doskonałym filmem, który polecam każdemu. Wiele nas uczy, nie pamiętam dokładnie za co mu ten jeden punkt odjęłam, ale widocznie coś mi tam nie odpowiadało i z pewnością był to jakiś drobiazg;)

ocenił(a) film na 9
Asia_impala

Już chyba nigdy go nie obejże, nigdy na filmie tak nie ryczałem, doskonały film, wartość sama w sobie, trud relacji ojciec-syn, człowiek-życie, a dodatkowa głębia ze Will zagrał z własnym synem.

ocenił(a) film na 9
Asia_impala

Film obejrzałam wczoraj - długo zastanawiałam się którą ocenę wystawić - 9, czy może 10. W końcu zdecydowałam się na 9, bo jednak czegoś mi w nim brakowało. Ale nie o mojej ocenie tu mowa. "W pogoni za szczęściem" od dnia wczorajszego będzie moją inspiracją do tego, by łapać swoje marzenia i nie bać się ich spełniania. I Will Smith - był tak przekonujący. Film świetny - warty polecenia każdemu.

użytkownik usunięty
Asia_impala

Ja bez zastanowienia daje 10 - nigdy nie placze na filmach (jestem facetem) czasami nieco sie wzrusze, ale bez przesady, a na koncu tego filmu lecialy mi po raz pierwszy lzy, jest na prawde swietny, ma dobre przeslanie i dotyczy kazdego czlowieka - kazdy z nas wiecznie szuka szczescia ;).