Wygrałam bilet na pokaz przedpremierowy tego filmu. Film ogólnie o życiu. Jego treść jest smutna. Bywają momenty śmiechu (rozmowa ojca z synem) . "W pogoni za szczęściem" podobał mi się i otrzymuje ode mnie ocenę bardzo dobrą, jednakże bardziej by mi się podobał, gdyby nie bolał mnie przez cały seans brzuszek. Trudno. Przeżyłam :) Ale bardzo dziękuję za ten bilecik. Warto było jechać godzinę do kina ;p hehe Pozdrawiam!
hiehie ja też sie wpisuje na prosbe Pawła, film mi sie podobal choc nie wiedzialam czego mam sie spodziewac idac do kina. Bardzo fajny ten maly chlopiec, smiesznie to wygladalo jak caly czas podbiegal za ojcem i opowiadal kawaly:) Film zawieral wiele madrych tekstow i zaluje ze teraz ich nie pamietam (chyba obejrze jeszcze raz i bede zapisywala). Polecam osobom, ktore beda szly do kina zeby wziely kartke i dlugopis chociaz przy zgaszonych swiatlach ciezko bedzie cos zapisac. Film mowi o tym, ze warto walczyc zeby cos osiagnac nawet jesli nie widzi sie szans na powodzenie.
Ja również wygrałam bilet i bardzo za niego dziękuje :)
Gdyby nie Filmweb to pewnie nigdy na ten film nie poszłabym do kina, bo nie przepadam za panem Willem Smithem. Dlatego jeszcze raz dziękuje Wam za bilecik. Film bardzo mi się podobał. Były momenty wesołe i smutne, pesymistyczne i optymistyczne. Prawdziwa historia, która wzrusza i daje wiele do myślenia.
No i Will Smith - pierwszy raz widziałam go w poważnej roli i musze przyznać, że wywiązał się z niej znakomicie.
Ja uważam że film jest bardzo dobry, ale trzeba być wyspanym na nim i mieć za sobą udaną sesje :D Momentami był nudnawy, ale szczerze mówiąc to który film teraz nie ma takich momentów? Serdecznie polecam ten film, a w szczególności osobom które lubią pomyśleć od czasu do czasu nad swoim życiem. W filmie jest przedstawione przeżycie nie tylko 1 człowieka, ale całej grupy społecznej.
Na prośbę Pawła piszę swoją mini recenzję z filmu "W pogoni za szczęściem".
To smutna historia do której scenariusz napisało samo życie.
Borykający się z trudnościami życiowymi i finansowymi sprzedawca-akwizytor (Will Smith)stara się zaewnić szczęśliwe życie synowi (Jaden Smith).
Wierzy w swoje zdolności i siebie, podejmuje trud zdobycia nowej , dobrze płatnej posady.
Z niezwykłą determinacją dąży do celu, choć właściwie w życiu osiągnął ekonomiczne dno i był na skraju rozpaczy.
Film ma optymistyczne zakończenie, co potwierdza iście amerykański sen, że można jednak spełnić swoje marzenia czyli takie "od pucybuta do milionera".
Na wzmiankę zasługuje też rola Christophera - prywatnie syna Willa Shmitha, chłopiec gra nizewykle realistycznie i wyraziście swoją rolę. Czyżby kolejne polokenie Smithów w kinie ?!
Polecam obejrzenia - daję 5 gwiazdek.
Film warty obejrzenia, zwłaszcza w codziennym zabieganym świecie, kiedy człowiek tak brnie przez życie. Nieustanna gonitwa by osiagną jakiś cel, sprawia że zapominamy czasem o tym najważniejszym...
Dobra muzyka, piękne zdjecia i naturalna gra aktorska - to wszystko sprawia, że widz ogląda film z zaciekawieniem.
Wszystko pięknie, ale można było to arcydzieło zrobić w nieco mniej szablonowy sposób. Te łopatologiczne widoczki "bogatego, szczęśliwego świata" mnie dobijały. Natomiast w ogóle nie został uwypuklony kontrast między np. noclegownią a luksusowymi wnętrzami biurowca. I zdecydowanie za mało dystansu - po Willu Smithcie spodziewałam się jednak więcej poczucia humoru. Natomiast kolejne hollywoodzkie dziecko jak zwykle zagrało genialnie - dlaczego polski casting leży pod tym względem? Oto pytanie bez odpowiedzi :)
Wygrałam bilet na ten film za co bardzo dziękuję :)
Wspaniały film, który trzeba zobaczyć - serdecznie polecam wszystkim.
Piękna choć smutna historia, niesamowita muzyka, świetne aktorstwo.
Film fajny, moze nie arcydzielo ale sympetyczny. Warto bylo dostac te bilety i przejsc sie do kina zrelaksowac.
Film naprawdę świetny chociaż o relaksie nie było mowy. Dla mnie to były 2 godziny w wielkim napięciu. Jednak kibicowanie głównemu bohaterowi się opłacało. Niezwykła postać;)
Ja też wygrałem bilet za co bardzo dziękuje.
Film ogólnie dobry, bardzo dobra gra aktorów, ciekawa historia bardzo dobrze pokazana na ekranie, chodz z początku trudno uwierzyć że takie historie naprawde się zdarzaja to jednak życie jest nie przewidywalne i wszystko może się zdarzyć. Dla mnie film to mocne 8, tylko mam lekkie uczucie że czegoś w nim brakowało.
pozdrawiam
GeeRbiL