PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=503173}

W samym sercu morza

In the Heart of the Sea
2015
6,8 43 tys. ocen
6,8 10 1 43378
5,7 21 krytyków
W samym sercu morza
powrót do forum filmu W samym sercu morza

Film dobry, brakowało mi jednak więcej akcji. chociażby z samym wielorybem, efekty i montaż na plus, czułam się momentami jakbym tam była. Film jak dla mnie mocny i przerażający - Ci co oglądali myślę ,że wiedzą o co mi chodzi, to straszne co się dzieje z ludzmi i do czego są zdolni nie mając pożywienia na przeżycie. Tak samo jak świadomość bycia tyle mil od lądu nie wiedząc czy wróci się do domu.. podziwiam takich ludzi za odwagę, ale z drugiej strony nie rozumiem po co tak ryzykować,, ale to nie o tym..

Wychudzony Chris Hemsworth strasznie mnie przeraził! ..
Film polecam!

ocenił(a) film na 7
souvenirs1

Mam zamiar się wybrac na ten film i tu jednak moje pytanie - czy zabijają na końcu kaszalota?

ocenił(a) film na 7
Dark_Cat

Nie lepiej zobaczyc zakończenie w trakcie oglądania filmu niż wiedzieć co sie stanie w filmie przed oglądaniem ? :)

ocenił(a) film na 7
souvenirs1

Chodzi mi tylko czy są jakieś mocno drastyczne sceny związane ze zwierzętami (czyli tym kaszalotem), idę z osobą wrażliwą na cierpienie zwierząt. Więc chce wiedzieć czy ginie czy nie.

ocenił(a) film na 7
Dark_Cat

Nie,nie ma drastycznej sceny na koncu :)
Ale jak możesz się domyślić polują na wieloryby więc są sceny gdzie je zabijają i odcinają wszystko by wziąć olej wielorybi, też momentami odwracałam twarz.

ocenił(a) film na 10
Dark_Cat

Czyli jak kroją ludzi to już ok? Tylko na cierpienie zwierząt wrażliwa osoba? spoko

ocenił(a) film na 7
Rajslowa23

Ludzi raczej nie zabijają i nie kroją dla mięsa czy tłuszczu :)