W ukryciu

Hidden
2015
6,2 13 tys. ocen
6,2 10 1 13441
5,8 6 krytyków
W ukryciu
powrót do forum filmu W ukryciu

Stara szkoła...

ocenił(a) film na 8

... kręcenia filmów z dreszczykiem. Dobre aktorstwo do spółki z oszczędnym w wyrazie straszeniem. Grozę zawsze budziło to, co niedopowiedziane, ukryte, niejasne... Pomijając gaże aktorskie, ten film nakręcono za grosze w wielkim stylu, jakim darzył widza niegdyś John Carpenter. Twist końcowy godny najlepszych fabuł gatunkowych.

ocenił(a) film na 6
ftw_2

w sumie racja , kurcze brakuje filmów kręconych w starym stylu ,które potrafią złapać za dupę i trzymać w napięciu..

ocenił(a) film na 8
ftw_2

W pełni się z tobą zgadzam. Film oglądałem w nocy, przy zgaszonym świetle, dzięki czemu ciężki i niepokojący klimat tej produkcji jeszcze bardziej trzymał mnie w napięciu :D Naprawdę świetne kino postapo, z zaskakującą końcówką, warte polecenia każdemu fanowi tego gatunku.

ocenił(a) film na 7
ftw_2

zdecydowanie końcówka jak w niektórych starych produkcjach, ogólnie bardzo pozytywne wrażenie - a przed obejrzeniem byłem negatywnie do niego nastawiony

ocenił(a) film na 7
ftw_2

Też spodziewałem się taniego horrorku z coraz bardziej wyeksploatowanym tematem zombie, niewiele brakowało bym zwątpił i sobie odpuścił, potem się wciągnąłem i nie żałuję, a zaskakująca końcówka dała do myślenia. Polecam.

ocenił(a) film na 7
jjarek_filmweb

mnie ten film by trzymał w napięciu gdyby nie beznadziejna rola córeczki, która zwyczajnie irytowała tak, że filmu nie dałem rady oglądać

ocenił(a) film na 8
Kamcioslav

Głupi jesteś. Właśnie ona była największym plusem tego filmu. Poza samym pomysłem na fabułę.

ocenił(a) film na 6
ftw_2

Jak dla mnie to za długi o 15 minut. Bez ostatnich scen na drodze byłby znacznie lepszy.

ocenił(a) film na 6
drenz

Podpisuję się pod tym całym sobą.
Pierwsze 50 minut może nie było idealne, ale bardzo mi się podobało. Gdyby twórcy utrzymali ten poziom do końca dałbym tej produkcji mocne 9/10. Niestety, im dalej, tym gorzej. A sama końcówka zniszczyła mi cały obraz. Jakoś mam wrażenie, że autorzy nie posiadali pomysłu na dopracowanie zamknięcia całości albo dość niewprawnie przenieśli swoje zamiary na ekran. Cóż, szkoda.

ocenił(a) film na 8
Tybii

co ty pitolisz koncowka wlasnie jest najlepsza bez tego film byl by dupny i typowy a tu sytuacja odwraca sie jak w kalejdoskopie, (ze ci sie moze sama scena walki niepodoba tych zarazonych z wojskiem?niewiem o co ci chodzi) dla mnie dobrze zrobiona :)

ocenił(a) film na 5
drenz

W Cloverfield Lane 10 był podobny zwrot akcji, ale wyszło o niebo lepiej - większy budżet jednak robi swoje.