W wysokiej trawie

In the Tall Grass
2019
4,9 27 tys. ocen
4,9 10 1 27428
4,1 10 krytyków
W wysokiej trawie
powrót do forum filmu W wysokiej trawie

Pomysł świetny (jak to zwykle u Kinga), ale realizacja nie zachwyca.

Zapętlenia czasowe rodem z "Dark" czy "Śmierć nadejdzie dziś" nie wnoszą tu nic ciekawego, a "poetyckie" ujęcia okazują się często tandetne.

Można zobaczyć, choć nie jest to z pewnością pozycja obowiązkowa. Nawet dla fana horroru.

ocenił(a) film na 2
chateau_de_sable

"Zapętlenia czasowe rodem z "Dark" czy "Śmierć nadejdzie dziś" ...". Mówisz o pozycjach z 2017 r., natomiast "W wysokiej trawie" powstał na podstawie obowiązków z 2013 r., Jak więc zapętlenia mogą być rodem z późniejszych pozycji?

ocenił(a) film na 6
kodipar_78

To co zawiera książka, a bardziej nowela kończy się w 20-stej minucie filmu. Późniejsza akcja to już pomysł scenarzysty, a nie wiem czy King przykładał do scenariusza ręce.

michalcyrklewicz

king od pewnego czasu ma klauzulę w umowach gwarantującą mu ostateczny głos w dotyczący fabuły filmów wg jego książek. i jak przyznaje w wielu wywiadach ciągle z niej korzysta

michalcyrklewicz

nawet te pierwsze 20 minut są tylko inspiracja z opowiadania.

ocenił(a) film na 4
kodipar_78

Eghm... na podstawie jakich obowiązków? ;) Zresztą, i tak nieważne, bo film jest świeżutki i twórcy z pewnością zdawali sobie sprawę, że imitują niedawne hity. Nawet jeśli nie robili tego ze stuprocentową premedytacją.

ocenił(a) film na 3
chateau_de_sable

Chodziło mu o „opowiadanie”

ocenił(a) film na 4
Milka124

Wiem, wiem, jestem po prostu złośliwa bestia. :)

chateau_de_sable

dobre na 39 minutowy odcinek serialu '

ocenił(a) film na 9
chateau_de_sable

Zapętlenie czasowe nie jest dziwnym, skoro chodzi tutaj o reinkarnację. Film jest jedną wielką metaforą, znajdujemy w nim odniesienia do różnych starych wierzeń dalekiego wschodu oraz gnostycyzmu. Zapraszam do przeczytania mojej interpretacji :)