Bardzo oczekiwałem tego filmu. Spodziewałem się że Wałęsa będzie przedstawiony jako jednostka wybitna i człowiek wzniesiony na piedestał. Poniekąd tak było. Był człowiekiem wybitnym, niemniej jednak na pewno nie wzniesiono go na jakieś ogromne wyżyny. Bardzo dobry film. Jak dla mnie życiowa rola Więckiewicza, który pokazał klasę samą w sobie. Plusem jest kapitalna muzyka. Minusem fakt że pod koniec film trochę nużył. Nie mniej jednak na pewno nie można przejść koło tego filmu obojętnie. 8/10 polecam
Z kunsztem gry Więckiewicza się zgodzę. Jednak, czy ja wiem czy to jego życiowa rola? Gra wiarygodnie, ale mimo wszystko nie tak dobrze jak w " Pod mocnym aniołem".
Ogólnie, film bez niego byłby po prostu słaby.
Fakt ... bez niego film zapewne nie odniósłbym takiego sukcesu, jednak na pewno cieszyłby się dużym zainteresowaniem z przyczyn wiadomych. Aktor adaptując się do roli ex-prezydenta był niesamowicie wiarygodny!
Pod mocnym aniołem ... nie zdążyłem jeszcze obejrzeć ... więc nie dane jest mi porównać.
Świetny był w : Ile waży koń trojański (chociaż to rola komediowa i paradoksalnie wydaje się prostsza do zagrania) po za tym w Wymyku ... ale najlepszy zdecydowanie był w filmie : Wszystko będzie dobrze - gorąco polecam jeżeli nie miałeś okazji jeszcze!