6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85062
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

10/10

ocenił(a) film na 10

Jeden z lepszych filmów o nowej historii Polski, aktorstwo i muzyka rewelacyjna, super wplecione
zdjęcia z wolnej ręki, ... Można się czepiać do różnych zawiłości kto ile znaczy dla Polski itp. ... Film
dla mnie osobiście okazał sie miłym zaskoczeniem !

ocenił(a) film na 10
enduroski

Popieram.

ocenił(a) film na 10
enduroski

Ja również... w obliczu tylu komentarzy - tłumaczenie dlaczego uważam tak a nie inaczej wydaje się niepotrzebne. Cieszę się natomiast że pani G jak i pan W zostali tak wspaniale docenieni :)

GRATULACJE i dziękuje panie WAJDA !

ocenił(a) film na 5
dnarec

O jaką "panią G" ci chodzi?

ocenił(a) film na 10
rafib1975

Aktorka grająca główną rolę.

ocenił(a) film na 5
dnarec

A jak G i W zostali docenieni? Nie lepiej było napisanie w całości nazwisk? Bo pisząc "pan W" spora część myśli o Wałęsie.

ocenił(a) film na 10
rafib1975

Wałęsy w filmie nie ma - jest Więckiewicz grający postać Wałęsy, toteż tylko nieświadomi tak pomyślą :)
Grochowska moim zdaniem ma ogromny potencjał, tak samo jak Więckiewicz który ostatnimi czasy sporo gra co mnie niezmiernie cieszy.
W. jest człowiekiem pokroju Himilsbacha czy też Maklakiewicza, Wilhelmiego a tych uwielbiam za ich naturalność i nieokrzesanie.

ocenił(a) film na 5
dnarec

Napisałeś "pan W zostali tak wspaniale docenieni", jak dla ciebie Więckiewicz był doceniony?
Gdybyś napisał przykładowo "wspaniale zgrali" itp, było by okej ale docenieni? W jaki sposób?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
dnarec

Jak nie chcesz aby ktoś komentował to co piszesz, to po jakiego "grzyba" to robisz?
Co za trudne pytanie "stary", w jaki sposób Więckiewicz został doceniony? "Stary"

ocenił(a) film na 10
rafib1975

bez komentarza...definitywny koniec dyskusji

ocenił(a) film na 5
dnarec

Jakże będę tęsknił za tą owocną "dyskusją".
Na marginesie jak się nie chce komentować to nie ma sensu pisać "bez komentarza", bo jest jednak jakiś komentarz.

ocenił(a) film na 10
rafib1975

wylewaj swoją gorycz gdzie indziej, radze glamrap.pl może

ocenił(a) film na 5
dnarec

A miało być, bez twojego owocnego komentarza.

ocenił(a) film na 10
rafib1975

Cały czas sie zastanaiwam skąd w ludziach tyle goryczy i co sobą reprezentują negując innych ?
Wystarczyła chwila żeby znaleźć odpowiedź na to pytanie, panie ateisto, internetowy idealisto, udowadniaczu swoich prawd ponad prawdami innychm, wrogo nastawiony do ludzi o innych poglądach niż twoje:
"To zdumiewające, że katolicy akceptują mord wykonany przez ich boga "

Popracuj nad sobą bo ja zamykam temat twojej osoby i życze owocnej wspinaczki na wyżyny własnego masochizmu.

ocenił(a) film na 5
dnarec

Ja ateista? Chyba nawet nie umiesz prześwietlić czyjegoś konta.
Aleś ty jest prosty, prawię spadłem z krzesła. Ten cytat co podałeś to jest moją wypowiedź?