Bardzo dobry film, (genialna postac pierwszoplanowa) jak widze osoby dające mu ocene 1 to zastanawiam się gdzie mogliby się wypowiadać , oceniac i przede wszystkim ogladac filmy gdyby nie tacy ludzie jak wlasnie Wałęsa...
Akurat tacy ludzie jak Wałęsa mają tyle wspólnego z wolnością co koń z koniakiem.
Bardziej z donoszeniem do SB jeśli już...
A pamiętasz te czasy (gaz, ZOMO, puste sklepy itd) i Solidarność (10 milionową) czy tylko o tym słyszałeś(aś) ? Łatwo jest pluć na kogoś. Bez Wałęsy nie byłoby to możliwe - miał charakter i swój styl. Może prosty ale nie prostacki. W 1980/81 nikt nie słyszał o Kaczyńskim, Gieremku, Tusku i wielu innych politykach ale Wałęsę znali wszyscy tak w Polsce jak i zagranicą. Co do roli Więckiewicza - genialna.
Zyłem wtedy... i wierz mi - gdybym wówczas wiedział o Boilku to co wiem dziś, to bym nie dawał się jak idiota pałować na zadymach.
Inna sprawa że i niejeden zomol zapoznał się z moją cegłówką na ryju. :)
Tak czy owak - zostałem wydymany wodbyt przez Bolka i SB, ja i te 10 głupich milionów...
Jesteś bardzo zakłamany, srelio.
Ale niech to już uderza w twoje własne sumienie.
Lech Wałęsa to wielki i zasłużony Polak!
Trzy kłamstwa w jednym zdaniu: Lech Wałęsa to 1/ wielki, 2/ zasłużony 3/Polak.
DOBRE!!! :)
Żyjesz chyba w jakiej bajce, a raczej w koszmarze sennym z którego nie potrafisz się wybudzić siuśku zmarznięty.
Skoro żył w tamtych czasach i "dawał się jak idiota pałować" to znaczy, że to stary i biedny człowiek.
Choć i tak mu nie wierzę. Podoba mi się to określenie "siusiek zmarznięty". Pozwól, że podkradnę Ci je do "dyskusji" ze srelio :D
Widać jeszcze stara gwardia nie wyginęła, bo nadal ujada i broni swojego człowieka gdzie tylko się da. Lechu może jeszcze spać spokojnie, otake Polske walczył i sobie wywalczył stado baranów ślepo wierzących w jego (tfu) zasługi. Na szczęście na innych forach internetowych widać, że ludziom zaczynają się otwierać oczy i garstka ujadających, która boi się odebrania przywilejów im samym/ich ojcom/dziadkom tego nie zmieni.
W rzeczywistości lemingi są przerażone. Nadchodzi czas prawdy (wybory) a po nim - czas rozliczeń!
"Lech Wałęsa to wielki i zasłużony Polak!"
"Słowacki wielkim poetą był" jak powiedział podobny klasyk:).
Zgadzam się. Jednak duża cząstka naszego narodu to ludzie niewdzięczni.
U nas niestety nawet papież JPII ma swoich zażartych przeciwników.
Wielcy ludzie są zbyt wielcy, by niscy Polacy mogli to zdzierżyć.
Tu się zgodzę - "polaczki" jak mało który naród potrafią prawdziwych bohaterów bądź w miarę wybitne jednostki w historii i czasów współczesnych opluwać co nie miara równocześnie wynosząc na panteon małych agentów i inne typy spod ciemnej gwiazdy :).
Chciałem wszystkich przeprosić za moje zachowanie na tym forum. Trollowałem, pomawiałem adwersarzy bezpodstawnie, dublowałem konta w celu manipulacji rankingami. Ale wiecie że, jestem niskim, zakompleksionym chłopcem który lubi się masturbować na widok lalki Barbie, których ma w domu całą kolekcję. Jak wiecie, gustuje w filmach o lalkach Barbie. W domu mam nawet taką wielką gumową, różową pusta lalę Barbie która zastępuje mi prawdziwą kobietę. Z racji że się nie widzieliśmy 2 tygodnie, a ja byłem że tak powiem niedysponowany, wiec się tylko całowaliśmy; z pół godziny, w końcu rozebrałem lalę Barbie żeby pokazała mi piersi..zacząłem je całować i strzeliłem w spodnie. Lubię również trzymać się za żołędzia i ruszać napletkiem, a żołądź to wychodzi a to się chowa, a na Barbie jest mleko, ale wtedy kiedy patrzę na gumową, różową lalę Barbie.
1 dają zwolennicy komunizmu i poplecznicy nieudaczników takich jak bracia Kaczyńscy, którzy nic nie zdziałali jako opozycjoniści w latach 80., ale zaczęli się wyróżniać w wojenkach na górze w latach 90. rozwalając od wewnątrz całe środowisko dawnej Solidarności.