Podziwiam kunszt aktorski Więckiewicza,zagrał świetnie Wałęse, te ruchy,gadka,gestykulacje.1.21.50 mistrzostwo.Nawet pięknie przytył w Arłamowie.Grochowska też Danke zagrała świetnie, za gre aktorską 10/10 dla nich.M.R.Omaggio też bardzo podobna do Oriany Fallaci.I za to należy się filmowi coś więcej niż 1/10.Film traktuje z przymrużeniem oka,bo to propaganda obecnego systemu,ale ogląda się go dobrze nie nudzi coś sie dzieje.Przecież czterej pancerni i pies też propaganda,a ogląda się fajnie.Także podsumowując film w celach rozrywkowych(szczególnie dla Więckiewicza) tak,w celach edukacyjnych stanowcze nie.Totalna bzdura, zakłamanie,woda z mózgu.A dowód tego jest prosty,po 25 latach tej naszej niby wolności dalej jesteśmy w jeszcze gorszej dupie niż przedtem.
Wałęsa w rozmowie ze swoim bratem,który go odwiedził w Arłamowie z okazji urodzin,podczas tęgiej popijawy oświadczył bratu że pochodzą ze szczepu cezarów,ich przodek w roku 410 przybył gdzieś z Włoch na wschód a nazywal sie Walenza ,puzniej nazwisko nabrało słowiańskiego brzmienia Wałęsa.Brat Wałęsy nagrał tą rozmowe bez wiedzy Lecha,a potem taśmę niespodziewanie przejęła SB.I tak oto możemy sobie teraz słuchać jej na you tubie.Polską przez jakiś czas rządził cezar.
I widzisz jakie masz mylne pojęcie o TVN, nie wiem jak tam dużo jest na TVN24 o Majdanie. Ale jak uważasz jacy oni źli są, to zobacz TVP INFO lub nawet wiadomości na Trwam. Bo na tych stacjach też tylko same pochwały, a jak ktoś zadzwoni do programu jakiegoś, krytykując Ukraińców szybko zostaję spławiony.
Mnie też to irytuję albo mam olimpiadę na trzech kanałach, fakt ważne wydarzenie ale TVP INFO powinno byc ogólnym kanałem informacyjnym. Jak już mamy go na antenie cyfrowej a oni albo olimpiada albo Majdan. Nawet kur..wa mam problem się dowiedzieć jaka pogoda będzie w kraju bo w Soczi wiem.
Jest to przykre,ale niestety prawdziwe,nadal jesteśmy pod wpływem ruskich i nigdy się z tych łap nie uwolnimy.Po prostu takie położenie geograficzne,ruskie nigdy nas nie puszczą,jesteśmy za słabi na wolność.I jestem przekonany że jeszcze w przyszłości nam dadzą tęgo popalić.Wschód to rak który nas zjada