Ale co masz dokładnie na myśli? Jeśli Orianę Falacci, to naprawdę trudno, żeby mówiła po polsku. A może korespondentów zagranicznych? No cóż.
Gdyby Filmowy Wałęsa mówił w innym języku niż Polski to bym zrozumiał twoje pretensje.
Ale to że Włoska dziennikarka przeprowadzająca wywiad z Przyszłym prezydentem nie mówi po Polsku jest w pełni uzasadnione
To nie chodzi tylko o parę linijek tekstu u Wałęsy, większość polskich filmów jest przynajmniej w części w obcym języku co rzadko zdarza się w innych krajach
Nie prawda, że w zagranicznych filmach nie pojawiają się inne języki. Nie prawda, że WIĘKSZOŚĆ polskich filmów jest w części w obcym języku. A nawet jeśli czasem tak się zdarzy, to wychodzi tylko filmowi na plus, bo jest bardziej autentyczny. Dobrze to świadczy o reżyserze, który dba o szczegóły i jak najlepiej chce oddać rzeczywistość.
Pewnie że nie prawda a ja jestem głuchy lub głupi i nie rozumiem po polsku :)
To wcale nie świadczy dobrze o reżyserze wręcz przeciwnie że nie umie pokazać w inny sposób tego że ktoś jest n.p francuzem
i idzie na łatwiznę i tak "realistycznie" :) wkleja obcy język
A zdajesz sobie, że swoje odpowiedzi kierujesz do samego siebie? Już drugi raz odpowiadasz sam sobie.
Oczywiście ze wiem ze odpowiadam na swoją wypowiedz :) po prostu nie często korzystam z takich forum i nie byłem pewny do kogo trafi moja wypowiedz . A jeśli chodzi o języki to jak Bruner w klosie coś mówił po polsku to i tak wiedziałem ze to Niemiec . Bardzo lubię polskie filmy ale coraz częściej ich nie oglądam właśnie z powodu tak realistycznego podejścia do narodowości postaci
Przypadkiem wszedłem bo nadal sobie odpowiedziałeś. A przecież to takie proste czytasz kogoś wypowiedź i na końcu jest odpowiedź. Wtedy odpowiadasz temu co napisał do ciebie. Trafia do ciebie samego!!! To chyba proste dla osoby, która nie uważa się z głupią.
Dałeś przykład starego filmu, a jak Marusia w "Czterech pancernych" mówi, po rosyjsku też nie przeszkadzało ci? Lub w "Samych swoich" jak pojechali do USA to też było "okej" (rozumiesz słowo okej?)