6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85066
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei
najlepszy89

6/10 Przyzwoite kino

ocenił(a) film na 1
najlepszy89

Co Cie tak zaskoczyło?

kappei

no spodziewalem sie jakiegos kuriozalnego gniota a wyszedl calkiem dobry film z rewelacyjną rolą Wieckiewicza

najlepszy89

dokladnie

lerman89

juz od wielu miesiecy trwa propaganda mająca na celu zniechecenie do tego filmu. Ja wybralem sie do kina i nie żaluje

ocenił(a) film na 1
student22

Wolna wola i prawo do własnych wniosków, dla mnie to kino propagandowe czego nie lubię, mam ten uraz od czasów kiedy takie kino było na porządku dziennym

ocenił(a) film na 1
tradycyjnyjakzawsze

założyciel tematu od 17 wrzesnia na FilmWebie, prawdziwy kinomaniak ok 10 ogladnietych filmów.

Brawo!!!!ile Ci płacą?????????????????????????????

ocenił(a) film na 8
un_soleil

Od 17 września, ale 2011 roku...

To dla ciebie brawo, waćpanie.

A film rzeczywiście dobry.

ocenił(a) film na 5
un_soleil

Bardziej niż do ilości to można by się czepiać jakości ocen, albo 10/10 albo 1/10.

tradycyjnyjakzawsze

Jak rozpetalem 2 wojne swiatowa tez jest w pewnym sensie propagandowym filmem (zwlaszcza zakonczenie) ale jakos nie przeszkadza mi to w uznaniu go za jeden najlepszych polskich filmow jakie nakręcono. A rola Kociniaka wybitna

student22

dokladnie

ocenił(a) film na 1
student22

Podoba mi się ten tok rozumowania ale on oznacza, że uznajesz Lecha Wałęsę za postać fikcyjną a film o nim za celową groteskę o tamtych czasach.

tradycyjnyjakzawsze

czy to sie komus podoba czy nie Walesa byl bohaterem lat 80 i bracia Kaczynscy jeszcze na poczatku lat 90 uwazali go za takiego bohatera (pracowali w jego kancelarii prezydenckiej) A gdy sie z nim poklocili to nagle uznali ze Walesa jednak nie byl bohaterem. Nie znam bardziej falszywych ludzi od Kaczynskich

bibunio89

Tu się mówi o walorach artystycznych jakich to coś nie ma a nie o trzech żydach z komuny którzy się najpierw lubili a później się popsztykali.

najlepszy89

Ale ten film to po prostu gniot większy nawet niż Katyń. Totalne badziewie.