6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85070
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Krzywonos nie opluła Kaczyńskiego w czasie zjazdu Solidarności to w ogóle nie byłoby jej postaci w filmie. Bohaterami są ci którzy opluwają PIS.

ferdek_5

nieee, bohaterami sa wszyscy co sa zwiazani z PiS! A wszyscy ci, co nie sa w PiS to są agenci! I masoni! ZDRAJCY! Działają na rzecz Rosji i Niemców! Tusk zdrajca! ahaahahaha

cRIS_10

tak, tak.... za to ciebie POwcy muszą dobrze opłacać, skoro nawet w święta trollujesz...

4h55jZ1wT

A za co niby mają mi płacić? No, chyba że tym pielgrzymom co każdego 10 oddają hołd swoim bogom pod pałacem prezydenckim też płacą, co jest zreszta bardzo mozliwe. Bo kto za darmo wykrzykiwałby takie kretynizmy?

ferdek_5

oczywista oczywistość. rzekoma tramwajarka - bohater.... jak się okazało jako jedyna wyjechała na miasto podczas gdy inni kierowcy tramwajarze strajkowali... jej tramwaj stanął tylko dlatego, że wyłączono prąd w mieście...

4h55jZ1wT

Dokładnie tak, Wałesa i Krzywonos nie są bohaterami! Krzywonos to tylko pijana była i po prostu wypadła z tramwaju jak jej prądu zabrakło. Walentynowicz Gwiazda i no przedewszystkim Kaczynscy! TO ONI OBALILI KOMUNIZM. NIE WIERZCIE W TĄ PROPAGANDE, ZE TO SOLIDARNOSC NA CZELE Z WAŁĘSĄ BO TO NIEPRAWDA. Tak tak, Wałesa to agent komunistów! I dzieki jego wspaniałej agenturalnej pracy komuna przestała istniec a ZSSR sie rozpadł. Cóz za wspaniała dywersja, najlepszy agent SB jaki kiedykolwiek istniał. Doprowadzić do upadku własną agencję to tylko najlepsi agenci muszą potrafić. Żal mi was PiSowskie marionetki, każde gówno wypuszczone przez kaczora czy macierewicza traktujecie jako prawde absolutna, nie ważne jak absurdalne by to było.

W Smolensku był zamach, ruscy zrobili sztuczna mgle i zesztrzelili samolot, WTC zburzyli masoni, Wałesa był agentem i pracował dla (czytaj: doprowadził do upadku) komunistów, a Tusk pracuje dla konglomeratu rosyjsko niemieckiego.

cRIS_10

michnik? to ty?

4h55jZ1wT

Tak to kolejny spisek masońsko żydowski. Gdy skończą sie argumenty jedyne co potrafisz napisac to "michnik? to ty?". Taki już jest poziom intelektualny pisuarów.

cRIS_10

wiesz, z lemingami nie sposób prowadzić dyskusji mogącej prowadzić do meritum. a ty ("cRIS_10") wyglądasz właśnie na wzorcowego leminga, posiadającego głowę napełnioną paranormalnymi bzdurami rodem z gaz-wyb. sensowna dyskusja z takimi ludźmi jest jak uderzanie głową w mur (marnowanie sił), lub też rzucanie pereł przed wieprze (marnowanie czasu) ... dlatego też pojmij powód, dla którego normalni ludzie zazwyczaj nie wdają się z tobą (i takimi jak ty) w..... jak to nazwałeś: "intelektualną dyskusję".

4h55jZ1wT

Normalnie ludzie nie krzycza na obchodach PW "precz z komuną", normalni ludzie nie chodzą z pochodniami po mieście, normalni ludzie nie wierzą w takie bzdury jak to że: w Smolensku był zamach, ruscy zrobili sztuczna mgle i zesztrzelili samolot, WTC zburzyli masoni, Wałesa był agentem i pracował dla (czytaj: doprowadził do upadku) komunistów, a Tusk pracuje dla konglomeratu rosyjsko niemieckiego.

Okreslenie lemingi, albo lepiej "ciemny lud" jak to nazwa kurski, najlepiej wlasnie do pisuarów pasuje.

cRIS_10

"wiesz, z lemingami nie sposób prowadzić dyskusji mogącej prowadzić do meritum". a) nie pogrążaj się b) nienawistniku spójrz czasem w lustro c) nie czytaj tyle onetu i gw - chroń nadwątlone zdrowie psychiczne
pozdrawiam

cRIS_10

Wowa to ty?

użytkownik usunięty
cRIS_10

dajcie spokoj crisowi, to jeden z wiernych poddanych tuska i jego jedynej slusznej partii, obstawiam ze przedstawiciel rozbudowanej przez slonce peru do granic mozliwosci administracji, zyjacy za nasze pieniadze:) dla niego wzorem piekna jest krzywonos i grodzka, wzorem uczciwosci walesa, prawdomownosci syn tuska, mestwa biedron, a postepu palikot, nic tylko pozazdroscic lemingowi autorytetow.

Macie swój zamkniety świat, gdzie wszyscy spoza pis są agentami. To jest jakis rodzaj masowej schizofreni, nic sie na to nie da poradzić. Każdy kto nie za pis, ten agent komuch zdrajca. Taka wasze logika. Nie pozostaje nic innego jak współczuć, nigdy nie bedziecie w stanie samodzielnie mysleć.

użytkownik usunięty
cRIS_10

nieprawda, dla ciebie kazdy kto przeciwny zlodziejom z platformy i klakierom od palikota jest za pisem, wspolczuje.

Tępy człowieku jesteś, gdzie ja cos takiego napisałem? Czy ja w ogóle gdzies wspomniałem ze jestem zwolennikiem PO? To raczej niemozliwe, bo nie jestem. Populisty palikota takze nie popieram, tak samo post komunistow z sld czy nepotów z psl. Na wybory chodze, kierując się reguła wyboru "mniejszego zła".

użytkownik usunięty
cRIS_10

wlasnie przez takich jak ty w polsce jest jak jest, a ludzi to trzeba szanowac, a nie wyzywac.

użytkownik usunięty

Nie wiem jak można się wyzywać w imię peło i pisiorów. Wszyscy są po jednych pieniądzach. Tylko by sobie do oczu skakali i licytowali kto mocniej ugryzł...
Wszyscy politycy, od prawa do lewa to gnoje, którzy tylko patrzą gdzie by tu jak najwięcej dla siebie zabrać.
Oczywiście są tacy, którym zależy na czymś innym ale to znikoma mniejszość. W Sejmie są głównie złodzieje i oszuści.

cRIS_10

Coś Ty się czepił tego Pis - u? jak na razie to tylko ty o nim gadasz!!!
Nie wiem czy wiesz ale są inne partie, zdradzę Ci w tajemnicy iż tak na prawdę jest znacznie więcej partii niż tylko te u żłoba.

cRIS_10

Nie chodzi mi o to że Krzywonos nie była bohaterką, ale o to że wszyscy przypomnieli sobie o niej dopiero wtedy, gdy skrytykowała Kaczyńskiego.

ferdek_5

Ciekawe kim są ci "wszyscy". Ja znałem jej nazwisko na długo przed tym.

cRIS_10

Ci wszyscy to przede wszystkim media, ale również przyjazne jej środowiska m. in. PO.

ferdek_5

Jej naziwsko znane było dużo wczesniej, jednak dopiero gdy ośmieliła sie skrytykowac kaczynskiego zaczela sie kampania mają na celu oczernienie jej i zdyskredytopwanie. Bo jak ktos, kto był przeciw komunie, jak ktos taki moze wystepowac przeciw kaczorowi?

cRIS_10

Ciekawe gdzie się o niej mówiło, gdy był temat Solidarność to tylko Wałęsa (Bolek) który przeskakuje przez płot.

ferdek_5

No to ciekawe bo ja znam Solidarnosc jako strukture w ktorej działało wiele osób. I w ten sposob mowilo sie o solidarnosci zawsze.

cRIS_10

Haha! Dobre! "Obalił komunę". Tak obalona została ta komuna, że jaruzela biorą jako eksperta do spraw bezpieczeństwa do Pałacu Prezydenckiego, nikt nie dostał żadnego wyroku nawet w zawiasach, a każdy sprytniejszy się uwłaszczył i żyje teraz jak pączek w maśle. A, i zapomniałem jeszcze o dostających pięciocyfrową emeryturę sbkach, katach opozycjonistów i ak-owców. Naprawdę, jeśli dla ciebie to jest "obalenie komuny" to nie zazdroszczę twojemu umysłowi sterowanemu wprost z Czerskiej.

kuba989

Ty bys oczywiscie zrobil to inaczej. I skonczyloby sie tak, jak na Węgrzech alby Czechosłowacji. Znasz historie tłuku?

ocenił(a) film na 3
cRIS_10

Nie było by powtórki z 1956 i 1968 ponieważ Rosjanie z góry zakładali to że to Jaruzel utopi we krwii własny naród. Nie mieli planów inwazji - jedynie agentura komunistyczna w Solidarności jak np. Geremek błagała o pomoc, nie wierząc że Jaruzel zdoła zniszczyć prawdziwą Solidarność.

Pozatym komunę "obalono" w 1989 a nie 1981. Może jakby się wtedy rozprawiono z agenturą to dzisiaj byłoby lepiej - na pewno poszło by mnie krwawo niż w Rumunii - ot oberwało by paru twoich kumpli ale dla ogółu poszłoby lepiej przez 20 lat prawdziwej transformacji. A tak jesteśmy po 10 IV jedynie rosyjskim protektoratem - po prostu dużo mniej krwawo podporządkowanym niż np. Czeczenia.

tc1987

Dowód jakis prosze. O tym ze Geremek błagał tam kogos o pomoc. Takie bzdury na wiatr to kazdy debil potrafi robic. Niczym sie nie wyrozniasz. Ty oczywiscie wiesz JAK BY TO BYŁO. Jestes pewnie jakims znanym jasnowidzem? Jakich moich kumpli? Skad ty w ogole mozesz wiedziec kim ja jestem, ile mam lat czy jakich mam kumpli? Jestes zwyklem kretynem co pisze co mu sie podoba, nie liczac sie z niczym i nikim.

cRIS_10

3 głębokie wdechy i poczytaj sobie o dziennikach Anoszkina, które potwierdzają, że ruscy żadnych wojsk wprowadzać do nas nie chcieli. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wiktor_Anoszkin

Jeśli my się niczym nie wyróżniamy, to uwierz, że zaślepieniem na fakty i swoją zajadłością wyróżniasz się tutaj wyjątkowo :).

ferdek_5

Ja nie jestem za PiS ale mimo wszystko Krzywonos i Wałęsa to żadni bohaterowie. Bolęsa oddaj moje 100 000 000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marik1234

MI TEŻ QRWA!!! NA MIESZKANIE WŁASNE NIE MAM TY ESBECKA SZMATO!

Marik1234

Dokładnie

ferdek_5

Co prawda to prawda, ta Krzywonos nic nie zrobiła, tylko gębę otworzyła i zaczęła bluzgać jak większość naszych polityków i gwiazdą została. Wielka (dosłownie hihi;p) Matka Polka bo wychowała ileśtamnaście dzieciaków i tramwaj zatrzymała, wielkie mi halo, co za super bohaterka, bo zatrzymała tramwaj. To takie same bzdury jak skakanie Wałęsy przez płot. Prawdziwej Solidarności nikt już nie chce pamiętać, za to takie puste chochoły zbierają pochwały, choć nie tylko nic nie zrobili, ale jeszcze stali po stronie komunistów i dalej z nimi trzymają tylko teraz inaczej się nazywają. Cała prawda o tym głupim kraju, który mamy od 89

mariouszek

Prawdziwej Solidarnosci nikt juz nie chce pamietac. To prawda. A to dlatego ze to co wyprawia dzisiejsza solidarnosc oraz pis jest skandaliczne. Sami sobie winni.

cRIS_10

Może i skandaliczne, ale to jest niczym w porównaniu z tym co robi rząd!

ocenił(a) film na 1
cRIS_10

Nie żebym popierał Dudę i spółkę, bo za dużo załatwiają pod siebie, ale walczą też o twoje interesy. Jeśli popierasz człowieka, który by ich "pałował" w rzekomo wolnym kraju ( i to mówi były człowiek związany z Solidarnością ? widać, że sam w tamtych czasach ani razu pałą nie dostał... ) i na którego są wyraźne kwity i dokumenty, który przegrał w sądzie rozprawę o nazywanie go Bolkiem ( mimo naszego chorego sądownictwa ) to znaczy, że jesteś chory. Wyzywaj nas dalej od PiSiorów czy moherów, pleć swoje bzdury. Prawda już dawno wyszła na wierzch.

BanderasKornel

Jaka prawda ? Prawda gazety wyborczej ? Prawda Naszego Dziennika ? Gazety Polskiej ? A moze TVN-u ? Czyja prawda juz dawno wyszla na wierzch ?

Skad sie biora tacy niedouczeni ludzi ktorzy wierza w obiektywizm ? W "prawde" ? Ludzie ! Palnijcie sie w glowy ! Biednym szaraczka , takim jak nam , jedyne co pozostaje to czytac opracowania historyczne szanowanych naukowcow i przygladac sie wynika pracy sadow !

BTW Ja tez jestem za palowaniem . Motloch ktory niszczy cudze mienie , kradnie i stanowi zagrozenie dla zycia mieszkancow ( ze o haslach wzywajacych do nienawisci nie wspomne ) powinien byc palowany . Nawet Kaczynski stwierdzil kiedys ze to wlasnie sluzby PRLowskie byly skuteczne i osiagaly zamierzone efekty , nie dzisiejsze .

BanderasKornel

Dzisiejsza solidarnosc walczy o moje interesy? ahahahahhaha doooobre sobie. Duda juz pokazal o co walczyl, o stołek posła i poparcie pisu. Nic wiecej. Sąd uznał że Wałęsa nie był agentem, ale tobie ten wyrok nie pasuje, to masz go w dupie.

ocenił(a) film na 3
cRIS_10

Wyrok w sprawie Wałęsy wydawali postkomunistyczni sędziowie którzy są równie wiarygodni jak w procesach w sprawie "zniesławienia" biednego Adasia "Jąkały":).

tc1987

No tak, w wyroku sądu należy wierzyć tylko gdy mi to odpowiada. A jak mi to nie pasuje, to oczernimy sędziego, a co mi tam. Może ktoś uwierzy?

cRIS_10

Polskim sądom nie ma co wierzyc, najlepszy tego dowód jest taki że matka Madzi chodzi na wolności a niedługo pewnie ucieknie na Bahamy i tyle ją zobaczą. Nie mam pewności, czy Wałęsa był Bolkiem czy nie, ale to, że ma wyrok sądowy za sobą o niczym nie świadczy, bo polskie sądy słyną z nieudolności i niesprawiedliwych wyroków.

cRIS_10

Mariana Jurczyka też uniewinnił!!!! Jakie państwo takie sądy.