6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85065
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

U mnie jest 10% w moim guście to na pewno nie obejrzę ;D a u was ile jest % ?

ocenił(a) film na 1
mativandamme

robiony na zamówienie, capi tym z dala...
jak potężny międzynarodowy establishment za nimi musi stać skoro jeszcze przed pokazaniem filmu (premierą) gadali już o oskarze?

terentij

Możesz jaśniej ?

ocenił(a) film na 1
mativandamme

Jakoś ciężko uwierzyć że to przypadek że film zrobiono tak naprędce i rozpaczliwie akurat w momencie kiedy paliwo polityczne platformy wyczerpuje się a pis właśnie przejął prowadzenie w sondażach, pierwszy raz po tak wielu latach.
Owa rozpaczliwość filmu wyraża się w kiepskim poziomie artytycznym, widać że bez natchnienia, jakże dalekim od innych filmów A.Wajdy jak np. "Katyń"...

ocenił(a) film na 8
terentij

Naprędce? Zdjęcia do filmu rozpoczęto 1 grudnia 2011 roku i jego produkcja właśnie przeciągała się, podobnie jak wcześniej tworzenie scenariusza.

Naprawdę tak mało wiesz i nie chce ci się sprawdzić czy prowokujesz?

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

oj tam, nie chce mi się prowadzić tego sporu, to raczej Ty mnie prowokujesz...
rozpoczęto film kiedyśtam ale jakoś nie miano energii by go robić aż do niedawna... takie mam wrażenie

ocenił(a) film na 8
terentij

To złe masz wrażenie... To chyba oczywiste że porządny szum marketingowy zaczęto robić dopiero gdy produkcja była na ukończeniu i zbliżała się premiera. Poza tym chyba nie słyszałeś, że producenci zwrócili 3 miliony, które otrzymali od AmberGold, co, oczywiście, spowodowało przeciągnięcie postprodukcji. Premiera filmu pierwotnie miała się odbyć jakoś na początku 2013, ale z powodu tej afery musiano ją przełożyć. Potem doszła jeszcze możliwość zaprezentowania filmu w Wenecji, pod warunkiem jednak, że byłaby to premiera światowa, więc ostatecznie stanęło na początku października. I tyle.

terentij

Polityka mnie nie interesuje i wgl nie na temat to było, ale niech ci będzie ;D

ocenił(a) film na 1
mativandamme

U mnie 0,5% więc zmuszony byłem wystawić 1/10

ocenił(a) film na 1
Dzida_86

gustomierz prawdę Ci powie, hehe :D

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 1
brof

pozdro :)

ocenił(a) film na 1
vince25xx

Pozdrawiam:)

Dzida_86

hahahaha dobre xD

Dzida_86

Co ci się nie podobało w tym filmie?

Dzida_86

Jak można wystawić ocenę filmu na podstawie gustomierza, nawet go nie widząc!?

mativandamme

Szczerze jakiś czas temu było u mnie 30 coś. Wczoraj 65 a dziś jest 67 % :D