Ten film jest jednym z najlepszych polskich ostatnich lat. 9/10.
oscarowe kreacje, piękne zdjęcia, fabuła, realizacja na najwyższym poziomie :] . te-ma-ty-ka genialna ale może za 100 lat :] Niech lepiej Piłsudskiego nakręcą.
Oscarowa kreacja,zdjęcia są dobre, fabułę mamy w 99 % filmach,realizacja także na dobrym poziomie.
Chyba sobie jaja robisz a ile tych filmów widziałeś, bo ja na poczekaniu mogę ci wymienić kilka polskich filmów z ostatnich lat, które biją Wałęse na głowę. Poza tym nie wiem po kiego grzyba Wajda kręci sceny, które nijak się mają do rzeczywistości.
a wy wszyscy najmądrzejsi, wierzycie w wszystko, jeśli tylko jest to oszczerstwo.
Fakty nazywasz oszczerstwami ? Może spytaj swojego prezydenta dlaczego podczas swojej kadencji ułaskawił tylu przestępców ze słynnym ''Pruszkowem'' na czele.
Nienawiść ? Bolesną dla wszystkich wielbicieli Wałęsy prawdę nazywasz nienawiścią, rzeczywiście niektórym już odbija tak jak ich idolowi, który przy niewygodnych pytaniach dostaje ataku szału.
1. Nie ma żadnej prawdy i twardych dowodów, gdyż wiele faktów pozostało nieznanych i prawdopodobnie nigdy się o nich nie dowiemy.
2. Wałęsa nie jest moim idolem.
3 .Nie dostałem szału.
4. To jest forum filmowe, a nie polityczne i tu się rozmawia o grze aktorskiej, muzyce, scenografii, a to że ktoś lubi Wałęsę czy nie, nie powinno mieć wpływu na ocenę FILMU. Oceniłeś film na 1, a nie jest on wcale "nieporozumieniem". Jest zrealizowany na dobrym poziomie, a na najniższą ocenę zasługują takie gnioty jak filmy od Asylum czy Uwe Bolla.
Ad. 3 Czytaj ze zrozumieniem. Chodzilo o Walese a nie o ciebie.
Ad.4 Otoz mylisz sie i to bardzo. Jesli film jest poswiecony politykowi a w tym przypadku bylemu prezydentowi, ktory w dodatku budzi wielkie kontrowersje, to mam prawo dyskutowac o tej postaci z historycznego punktu widzenia a nie tylko skupiac na filmie czy grze aktorskiej. Film dostal u mnie 1 dlatego, ze Wajda w pewnych scenach mija sie z prawda, nie pokazal tych niewygodnych tematow (np. wydarzenia z grudnia 70) a temat SB zostal odbebniony na sile, po to zeby nikt mu nie zarzucil, ze wystawil Walesie laurke.
W istocie. W porównaniu do takich kreacji jak: Kac Wawa, Bitwa Warszawska, Pokłosie, etc. Filmik o Bolku znajduje się na górnej półce Zapyziałej Wólki na Lubelszczyźnie. Słomiane elity z całego kraju zachwycają się nad kolejnym dennym, plastikowym, pseudohiustorycznym gniotem i wykrzykują na siłę brednie o światowym kinie, podczas gdy to światowe kino omija nas wielkim łukiem i z politowaniem kiwa głową. Z czym do ludzi? Agentem alkoholikiem, którego później amerykanie zrobili w ciemno?
Jako mieszkanka zapyziałej wólki na Lubelszczyźnie protestuję przeciwko lekceważeniu Lubelszczyzny! To tutaj walczył z żydokomuną Cichociemny Hieronim Dekutowski Zapora i Zdzisław Broński Uskok(z Jego pamiętników dowiadujemy się o niezłomnej postawie AKowców i bolszewickich metodach niszczenia podziemia przez UB ORMO MO ZOMO KBW i wszelkiej maści kapusiów,szpiclów i agentów czerwonych).
To tutaj pod lubelskimi Piaskami równo 50 lat temu zginął ostatni Żołnierz Wyklęty sierżant Józef Franczak Laluś.Zginął z bronią w ręku zdradzony przez agenta UB.
Na Lubelszczyźnie czerwoni przelali wiele AKowskiej krwi,na Zamku wdrażali najokrutniejsze tortury nauczycieli z NKWD.
Proszę więc nie pisać,że ktoś tu gloryfikuje zdrajców,bo to cios w serce dla czczących pamięć o Niezłomnych...