6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85078
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Nikt tak "cudownie" jak Polacy potrafią pluć na swoich bohaterów. Dwóch trzeciorzędnych uczestników wydarzeń lat 80 zwanych braćmi K. urasta dziś do miana bohaterów.Czekam tylko na jakiś dokument z którego będzie wynikać że na bramie stoczni Gdańskiej stał Lech Kaczyński a potem SB przy pomocy dostępnych środków TV wstawił tam Wałęsę.

ObiWanKenobi444

Fakt, trudno wygrać jak się ma zdrajców wsród rodziny.

zweistein

I jak samemu jest się zdrajcą.

zweistein

Eodzina? A co to jest Eodzina? To jakiś kolejny podatek wymyślony przez Tuska.

ObiWanKenobi444

Panowie, przestańcie wreszcie spamować. Jak macie dyskutować to konkretnie. Pozdrawiam.

Nnorm

Powiedz to zweisteinowi.

ObiWanKenobi444

Mówię to do Was obu, bo taka dyskusja jaką prowadzicie, nie nosi najmniejszych znamion logiki czy sensu.

Nnorm

Cóż, nie z mojej winy , na samym początku próbowałem merytorycznie, a zweistein zaczął stosowac prymitywną ironię i pisac nie na temat.

Nnorm

Dodam, że chyba faktycznie niepotrzebnie dałem się wciągnąc w te jego gierki, ale cóż, 20 lat rządów hołoty i człowiekowi odbija.

zweistein

Wymyśl że jakis swój argument a nie małpuj ObiWanKenobi444.

Zachowujesz się jak w tym kawele:
Rozmawia ojciec z synam, nagle syn mówi do ojca "słyszałem że twój ojciec jest debilem", na to ojciec mu ripostuje "chyba twój"

lpalka

Nie bardzo jest możliwe, zebym powtarzalłargumenty kolegi Obiego. Zważywszy, że prezentujemy skrajnie inne opinie, byloby to dość trudne. Sprobuj zdobyć sie na jseszcze jeden komentarz, może tym razem z sensem? ;)

kefir71

Panowie w kategorii spam otrzymujecie zaszczytny tytuł spamerów miesiąca.Niecik ty zapewne jesteś w tej grupie ludzi którzy wierzą w spiskowe teorie dziejów. Twoje pozycje książkowe i filmowe dobierasz tak by pasowały one do tez które sobie z góry postawiałeś. Znam podobnych do ciebie domorosłych historyków którzy co jakiś czas wyskakują z jakimiś rewelacjami.Najlepszym przykładem jest Protokoły Mędrców Syjonu który przez podobnych do Ciebie są dowodem żydowskiego spisku z tym tylko że to fałszywka stworzona przez Matwieja Gołowinskiego, rosyjskiego współpracownika cara Mikołaja II, na zamówienie Ochrany, tajnej policji politycznej Imperium Rosyjskiego. Uświadom sobie świat nie jest aż tak skomplikowany jak próbujesz sugerować.

ocenił(a) film na 1
kefir71

przekonałeś mnie, zatem na zgodę:
http://www.image-share.com/ijpg-1729-90.html
i miłego seansu

kefir71

Dlatego też tym bardziej jest przykro patrzec, jak naród który przeszedł tyle prześladowań urządza to samo bezbronnym mieszkańcom Palestyny, odbiera im ziemię, wyburza domy pod osiedla żydowskie i zabija niewinnych cywilów.

ocenił(a) film na 1
kefir71

Bohater? Nadal uważasz, że Wałęsa obalił komunę? Komuna została rozmontowana za przyzwoleniem Moskwy przez Jaruzelskiego i Kiszczaka.