Trochę tego nie rozumiem, może niektórzy uznają to za film propagandowy(chociaż nie wiem
dlaczego powinniśmy być dumni z naszej historii) albo nie lubią postaci Wałęsy co też mnie dziwi
no nieważne, ale nadal oceniajcie film, montaż, grę aktorską(gdzie tutaj są naprawdę dobrzy
aktorzy Więckiewicz to ma klasę w grze). Opanujcie się i oceniajcie film a nie człowieka jeżeli go
nie lubicie, zachowujcie się dorośle
ten film jest narazie tylko polskim kandydatem do oscara! wiec nie wypisuj takich bzdur ze jest nominowany do oscara
No właśnie, tylko zgłoszony do Oscara, a nie nominowany.
A swoją drogą, czemu nie zgłosili ,,Układu zamkniętego" ? :)
Czemu nie zgłosili układu zamkniętego ?? proste bo jest słaby lepszym wyborem była by ''ida'' albo ''Żywie Biełoruś'' ale slodkachwila16 ma racje oceniacie film nawet go nie oglądając poczekajcie oglądnijcie i potem oceniajcie
"Układ zamknięty" spotkał się w powszechną krytyką ze strony specjalistów od filmu. Mówili oni, że jest on mało wiarygodny, sztampowy i dialogi są kompletnie odrealnione. Właśnie dlatego film pana Bugajskiego nie miał żadnych szans na nominację.
"W areszcie Wałęsa siedział cztery dni. Przed zwolnieniem podpisał papiery, na których podstawie został zarejestrowany jako tajny współpracownik SB o pseudonimie Bolek" - pisze historyk Andrzej Friszke w "Newsweek Historia". Jeszcze niedawno Salon III RP, do którego należy zresztą sam Friszke, skazywał na ostracyzm ludzi stwierdzających oczywisty fakt rejestracji Wałęsy jako TW "Bolka".
Obrońcy Wałęsy się poddają. Nawet "Newsweek" pisze, że były prezydent to TW "Bolek"
....ja bardzo lubię Wałęsę,no nie dziw się już
ktoś pisał,że był na seansie i oglądał go wraz z 5 (pięcioma) ludźmi!