6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85065
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

I jak tu go nie szanować:

http://www.youtube.com/watch?v=SHBNfdF5BNo

ocenił(a) film na 1
mario977

Piosenka na cześć wielkiego prezydenta:

http://www.youtube.com/watch?v=MS5HTrn25ug

mario977

Prawdziwe oblicze Wałęsy. I gdzie Ci wszyscy jego wielbiciele?

zosiah

A podziękowania dla UB gdzie?

ocenił(a) film na 1
mario977

Wezwany na przesłuchanie do Izby Skarbowej w Gdańsku (1983 rok) Lech Wałęsa zaprzeczył przyjmowaniu przez siebie pieniędzy i ich posiadaniu:

"Nie znajdzie pan mojego podpisu, że pobrałem pieniądze, nie znajdzie pan, że wpłaciłem gdzieś na konto, nie znajdzie pan mi w życiu tego. Nie byłem takim głupcem. I dlatego też nie boję się, bo to wszytko musi być: podpisał, pobrał, kazał wpłacić. Ja tego nie zrobiłem. Ja tylko upoważniłem działaczy kilku do brania pieniędzy, żebym ja nie miał z tym nic wspólnego. (niezrozumiałe) mało z tego zdążyli wziąć, a większość wisi. Tak co ja znam sprawę.”

ocenił(a) film na 1
mario977

Po wysłuchaniu całości nagrania Wałęsa zaprzeczył autentyczności swoich wypowiedzi twierdząc, że brat nagrał tylko jego cztero minutową wypowiedź.

Przyczynkiem do wiarygodności zaprzeczeń Wałęsy jest jego niesławna rozmowa z Jaruzelskim nadana 23 maja 2005 r. w TVP 2. Wałęsa apelował do byłego szefa władz stanu wojennego o przyznanie, że jego rozmowa z bratem, sugerująca defraudację związkowych pieniędzy, była sfabrykowana przez SB. Jaruzelski odmówił stwierdzając: „nigdy nie dawałem żadnego polecenia na to, aby fabrykować, czy przygotować jakiś dokument”. Wytknął też Wałęsie, że przez 5 lat swojej prezydentury miał pełną możliwość przeprowadzenia badań fonoskopijnych i tego nie zrobił. Wałęsa nie odpowiedział na ten zarzut.

mario977

Oczywiście, że trzeba wierzyć Jaruzelskiemu, bo to człowiek honoru.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Gdzie napisałem że trzeba?

mario977

A komu trzeba?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Siebie zapytaj, "zweistein", nick dobrałeś sobie od rozdwojenia osobowości?

mario977

Zadałem proste pytanie. Serio nie wiesz, co miałeś na myśli?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Zadałeś głupie pytanie na które sam sobie odpowiedz.

mario977

Skoro nie wiesz, o co ci chodziło, to fakt, mądre to nie jest.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Ha, od kiedy Ty jesteś od stwierdzania co jest mądre a co nie. :)

mario977

Ja? Skąd. Przecież wiadomo, że ty. Teraz dobrze?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mario977

Co klasa to klasa, nie ma co dyskutować.

ocenił(a) film na 1
mario977

Gdyby jeszcze ten facet z bezdyskusyjną klasą i solidnym zapasem słomy w bucikach potrafił wyjaśnic, co miał na myśli, pisząc to, co napisał. Ale najwyraźniej za dużo wymagam.

mario977

Naprawde tobie się zdaje, ze twoje prymitywne chamstwo mowi cokolwiek o mnie? ;)
Nie, zupełnie nic. Natomiast o tobie, owszem, sporo. Np. to, ze jesteś w stanie bez powodu zaatakować osobę, ktorej jedyna winą jest to, że chce dowiedzieć się, co autor miał na myśli. Skad mogłem wiedziec - no skąd? - ze nie masz pojecia, co chciałes napisać? ;)
Nie pchaj sie na forum dyskusyjne, jeśli dyskutować nie umiesz. Za to rymujesz przepięknie.

ocenił(a) film na 1
zweistein

"Nie pchaj sie na forum dyskusyjne, jeśli dyskutować nie umiesz."

Ale ja się nigdzie nie pcham, to ty prowokujesz i wszczynasz debilną dysputę, obrażasz by na sam koniec wylewać gorzkie żale, dla mnie to nie jest poważne i choćby dla tego dyskusji nie będzie.
Twoje zamiary są bardzo czytelne i jasne, więc już się tak nie wybielaj, bo to nie przejdzie. :)

Każdy kumaty wie już doskonale czym jest Filmweb, nie jest to miejsce do poważnych merytorycznych dyskusji, jeśli poddajesz to w wątpliwość to tylko się ośmieszasz i pokazujesz jaki jest twój format. :)

mario977

Nie, ja tylko pytam, bo mam wrażenie, ze będac tak kumatym kompletnie nie potrafisz ustawić tego cytatu z Jaruzelskim. I to jest dość zabawne, jak usilnie bronisz się przed wyjaśnieniem - bo pewnie ciężko wyjaśnić, jak czerwony generał może być obiektywnym źródłem informacji o tym, jaki to paskudny jest Wałęsa.
Jeśli jednak ktoś coś cytuje i nie potrafi wyjaśnić w jakim celu, to czy to na pewno moja wina?
A to, czy FW jest miejscem do - poważnych - dyskusji zależy od userów. Nie chcesz, nie dyskutuj, ale toczyć piany też nie musisz.

mario977

Prawdziwy Polak! Kombinator i spiskowiec - jestem z niego dumny!

BelzeBoobies

Haha :) No Polacy uczyli się od najlepszych"niepolaków" ...

wmbco

Przeżarty judaizmem obywatel Polski ze zmienionym nazwiskiem to dla mnie nie Polak. ;]

trayleer

To sporo ich jest.

Choć powoli Polacy, zatracają swoją polskość. Na rzecz stylu niemieckiego, żydowskiego. Wolą udawać niemców np... :(

trayleer

Kto jest "przeżarty judaizmem" (sic!) i jak to przeżarcie się objawia? Tak konkretnie.

mario977

Czego można oczekiwać na forum dyskusyjnym? Faktycznie, niepojęta zagadka.

mario977

To też o Bolku
http://www.youtube.com/watch?v=DmXYzYu76Wc

ObiWanKenobi444

http://www.youtube.com/watch?v=LzM37iaqtoo

użytkownik usunięty
ObiWanKenobi444

To jest wasz bohater narodowy:

http://www.filmweb.pl/user/Czuly_Wojtek

użytkownik usunięty

No facet, który ocenia na 10 lub 1 jest bardzo mądry..