6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85076
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Kogóż w nim nie ma: Buzkówna, Baka, Kiepski, syn swego ojca- Stuhr, nawet Wellman wtoczyła się na plan. A i tak każdy wie że to co tam pokazują to bzdury, bo Wałęsa w świadomości Polaków na zawsze pozostanie poprostu Bolkiem.

radek_83

Nie generalizujmy. Nie wszyscy Polacy mówią o swoim byłym prezydencie Bolek, więc takie sądy są nie na miejscu. A wie co w tym filmie jest chyba tylko taki, co sie uważa za proroka, bo innej opcji nie ma.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
radek_83

Popieram cię w całości.
P:S: NIE WIERZCIE ELEKTRYKOM!!!!!!!

Marik1234

Internetowym maniakom filmu nieobejrzanych też nie:P

Liusah

Twój argument jest marny. Ty serio uważasz Wąsacza za bohatera?

Marik1234

http://www.youtube.com/watch?v=ZA8sdjkxI7o - teraz już rozumiem:) z takim nickiem, to oglądasz, nie oglądasz i tak trzeba pojechać. Cóż, trzeba mieć jakiś cel w życiu:)

Liusah

Tworząc swój profil na FW się wzorowałem na tym gościu z animacji(sam lubię Kapitana Bombę choć to dość chamska produkcja). Ale może lepiej odpowiedz na to pytanie które ci zadałem zamiast odwracać kota ogonem.

Marik1234

Wzorujesz się na chamie, którego d... kto chce? OK. Mas prawo. Tak tylko zwracam uwagę na to, że nick zobowiązuje. A tak w ogóle to nie był argument. Jak się wymyśla coś takiego, jak "NIE WIERZCIE ELEKTRYKOM" (ja nie wiem, co Ci WSZYSCY elektrycy zrobili), nie wiedzieć czemu. To ja Ci odbiłam piłeczkę tylko. Jeśli to zdanie jest marne, to jakie jest Twoje? Moje ma sens. Nie oglądam - nie oceniam. Proste, jasne, logiczne. A Ty na siłę tu politykę wciskasz. Co ma polityka do pseudooceniania?

Liusah

"A Ty na siłę tu politykę wciskasz. Co ma polityka do pseudooceniania?"
A to że tutaj będzie patos i beznadzieja w stylu "Wałęsa obalił komunę i wszystkim ludziom żyło się lepiej" i wstawienie jedynej słusznej wersji upadku PRL jest po to by ludzi ogłupiać. Jak będzie premiera to dam bezapelacyjnie 1/10(nawet gdybym obejrzał ten żałosny film).

Marik1234

No, tak - jak rasowy marik. Sensu nie ma tylko jeden cal - zgnoić, zgnoić i jeszcze raz zgnoić. Bardziej żałosny niż te Twoje absurdy to żaden film być nie może.

Liusah

Ten film o Wąsaczu może być żałosny. Myślę że gdyby był nowy szwindel w naszym państwie to byś uwierzyła że wszystko jest dobrze.

Marik1234

O, idzie coś w dobrym kierunku - używasz już słowa może. Jeszcze tylko bez tych wyzwisk (jak wąsacz, żeby było jasne, chociaż nie wiem co jest takiego złego w wąsach, tyle samo pewnie co w byciu elektrykiem). A z tym szwindlem to nie zajarzyłam. Ja myślałam, że jesteś zwolennikiem Polski jako jednego wielkiego szwindlu i niewoli:)

Liusah

Wąsacz to Wałęsa i był elektrykiem ze Stoczni Gdańskiej.

Marik1234

I go nie lubisz, ale to nie znaczy od razu, że masz nie lubić wszystkich ludzi z wąsami i wszystkich elektryków, nie?

Marik1234

przeca to idiotka, spodziewasz się logicznej odpowiedzi na temat?

skaner333

Raczej nie. Albo zwykły troll który został wynajęty przez PO I dostaje realną kasiorę za trolling.

skaner333

i kto to mówi.

Marik1234

Tworząc swój profil na FW się wzorowałem na tym gościu z animacji(sam lubię Kapitana Bombę choć to dość chamska produkcja). Ale może lepiej odpowiedz na to pytanie które ci zadałem zamiast odwracać kota ogonem.

radek_83

Zdajesz sobie sprawę, że pisząc nazwisko polskiego reżysera wystawiasz świadectwo tylko sobie, a nie jemu? Właśnie chodzi o to, że nie wiesz, co będzie, ale juz się wypowiadasz. Może podzielisz się z nami swoim bogatym doświadzceniem na planie filmowym i spiszesz tutaj cały scenariusz. Jak można mówić, co będzie w filmie przed premierą? Takie opinie nie szkodzą filmowi, ale osobom je wypowiadającym, które naprawdę nie wiem, co robią na stronie poświęconej kinomanom. I nie kreuj się na posiadacza prawdy objawionej, bo coś ostatnio to modne jest wśród osób bez argumentów - Ty jesteś ślepy, a ja jestem genialny, bo wszędzie widzę kłamstwo, oszustwo, atak. Wojna się już skończyła. Dawno.

Liusah

powiedz to Jeremiaszowi B. "Baraninie" powieszonemu w pierdlu i drugiemu technikowi jaka.

radek_83

I to już cały scenariusz filmu? Ale jakoś tak sytuacji nie ma. Żadnej akcji. To głos narratora rozumiem? Jakoś wątpię, żeby w tym filmie pokazywali mafiosów:)

Liusah

będą pokazywali agentów ub a to właśnie oni stworzyli mafię w tzw. "wolnej Polsce". ale nie ważne. wierz w co chcesz, nie zamierzam Cię przekonywać. jak dla mnie możesz nawet wysłać kwiaty Bolkowi.

radek_83

Rozmowa nie jest o Wałęsie, ale o dwóch takich, co wiedzą o czym jest przedpremierowy film. Jak mówiłam, wojna się skończyła. Niektórzy jednak siedzieli wtedy pod stołem i teraz mi będą niewolą wyjeżdżać. Phi! Jak Ci tutaj tak źle i tak Cię niewolą - droga wolna, nikt Cię tutaj nie trzyma:)

radek_83

I tak na marginesie - PRL będzie, to będą agenci, ale ja się pytam o scenariusz cały, który Ty, prorok masz przecież w małym paluszku.

Liusah

i co łyso teraz jak wyszło kim na prawdę był wałęsa? ostatnie wydarzenia otworzyły Ci oczy na to co faktycznie dzieje się w naszym kraju?

radek_83

skąd wiesz?

radek_83

Jak tak czytam co napisałeś to od razu pomyślałem, że to będzie coś w stylu Gulczas, a jak myślisz? Tyle, że Bolek, a jak myślisz? i na pewno będzie słabszy od komedii Gruzy;p