Do zwolenników Wałęsy piszących o tym co by było gdyby nie Wałęsa napiszę iż jesteście
głupi, Wałęsa był ikoną solidarności wykreowaną przez samą Solidarność, na pewno nikt
wtedy się nie spodziewał jaki będzie tego skutek, To co mamy dzisiaj możemy zawdzięczać
każdemu który był uczestnikiem strajku i tym którzy zostali zabici przez SB, przez organizatorów i
wszystkich innych związanych z Solidarnością, sama nazwa Solidarność świadczy o tym kto był
odpowiedzialny za upadek komuny i na pewno nie był to sam LECH WAŁĘSA!!! są jednak
debile uważający go za zbawcę nie wiedząc o tym że inni tracili życie za swoje przekonanie. Ja
mam osobiście żal do Wałęsy bo jako ikona solidarności i osoba z pewnymi możliwościami
otworzyła okno największym złodziejom w całej historii Polski, mam tu na myśli obrady
okrągłego stołu, gdzie jedynie dogadano się z komunistami zamiast ich raz na zawsze usunąć
od władzy, kim się stał Wałęsa? Nieudolny polityk sterowany przez stary ustrój który jedynie
dopuścił innych do koryta, Wałęsa doprowadził do upadku solidarności bo w żałosny sposób
przegrał następne wybory podając lewakowi nogę zamiast ręki, jednak dla was dalej jest to
jedyny bohater i wyzwoliciel, to że dzisiaj mamy jak mamy zawdzięczamy właśnie jemu