6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85062
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

http://www.pisf.pl/pl/kinematografia/news/polski-kandydat-do-oscara-2013

walterneff

a jednak:)

ocenił(a) film na 6
walterneff

Cóż, w szoku jakoś specjalnie nie jestem...

ocenił(a) film na 1
walterneff

nieporozumienie...

bartasss

najpierw zobacz film jesli chcesz pisac ze to nieporozumienie

użytkownik usunięty
walterneff

Też mnie to nie dziwi. Nie widziałem filmu więc nie przypuszczam, żeby coś z tego było. Jednak film, samą osobą bohatera, jest silnie zaangażowany ideologicznie i politycznie i w Hollywood może do pewnym osób trafić. Gdybym chciał być złośliwy to powiedziałbym, że gdyby Wałęsa był Żydem to mielibyśmy pewnego Oscara. Ale nie chcę być złośliwy, więc tego nie powiem :)

ocenił(a) film na 8

Mielibyśmy pewnego Oscara? Ech, już tak mówili jak "W ciemności" nominowali... A przecież kiedyś naszymi kandydatami były też takie filmy jak "Kornblumenblau" i "Korczak" i jakoś nawet nominacji się nie dochrapały. Uważałbym więc z tą złośliwością.

użytkownik usunięty
Sqrchybyk

Zwrot akcji po latach: "Ida" z oscarem.

ocenił(a) film na 8

Widać do 4 razy sztuka :) To jak z tą "pewnością" w takim razie?

walterneff

miejmy nadzieje ze jest chociaz tak jak piszą krytycy czyli ze film jest przynajmniej satysfakcjonujacy

walterneff

Film, który ma ocenę 3,1 jak najbardziej zasługuje na oscara...

Matekes15

ma 3.1 przed premierą kinową czyli nikt z oceniajacych jeszcze nie widzial filmu. Biorąc pod uwage to ze Akademia w ostatnich latach nagradzala takie filmy jak Rozstanie czy Milosc (a wiec filmy uznawane na wszystkich mozliwych festiwalach i przez wszystkich krytyków za najlepsze) to szanse Walesy w walce o oscara sa bardzo małe

walterneff

No comment.