A nie jest tak? Bronisz ich partii jak własnej dziewczyny, wiec zakładam, że akceptujesz takie zachowania. Aczkolwiek mogę sie mylic, ale jeśli nie utożsamiasz się z nimi, a ich bronisz to jesteś dziwniejszy niż myślałem.
Już pisalem, w czym rzecz. Radze czytać nie tylko to, co sam tworzysz, to bedzie ci latwiej rozumiec motywacje drugiej strony.
Bla, bla bla, dopóki Tusk będzie mnie okradał, dopóty będę zwalczał jego zwolenników i traktował jego , oraz jego zwolenników z należną im pogardą.
Ech... jakoś nie pasuje. Tylko tobie wydaje się, że albo kibicuje sie jednym zbrodniarzom, albo drugim bandytom. Za trudne?
Jak możesz nie kibicowac armii w której służył dziadek mesjasza POlaków Donaldinia? Toż to grzech śmiertelny dla wyborcy PO.
Dziecinne? Ja nie wierzę w zielone wyspy, Świętego Mikołaja, cuda Tuska, wróżkę- zębuszkę i bohaterstwo Wałęsy.
"Dziecinna fantasmagorią" jest twoje przekonanie, że musze kibicować Wehrmachtowi w walce z Armia Czerwoną. I PO tak samo. Zastanawia mnie, czy ty naprawde nie widzisz, jakie idiotyzmy piszesz?
Sam stwarzasz pole do takich domysłów, wielbicieli Hitlera ci u nas pod dostatkiem, zwłaszcza wśród wyborców PO.
Kolejna bajka. Nie wiem, jakich masz znajomych, wsród moich nie ma wielbicieli Hitlera. Z takimi tesknotami kojarzeni sa neonazisci, nie zwolennicy PO.
Bzdura. Zacytuj, kto z osób, które deklaruja się jako zwolennicy PO, wielbii Wehrmacht, chce rewizji granic, przejecia Ślaska i Kaszub przez Niemcy.
Konkretnie, jakies nazwiska albo liczby. Ale uwaga: nie wystarczą twoje majaki.
Pewnie, trochę tak, nie powiem. Ale trzeba dać poznać przypadkowym obserwatorom życia w sieci, ze nie mieszkaja tu tylko frustraci, histerycy i chamy. Choc sporo i ch, fakt.
Dlaczego mam byc miły dla ludzi, którzy mnie okradają i nie liczą się ze mną? Jak jesteś takim masochistą, że lubisz jak cię leją po mordzie, a jak plują, to udajesz że deszcz pada to sobie nim bądź, ja nie będę udawał że jest dobrze, a wszyscy są aniołami, jak ktoś jest oszustem winnym cierpienia innych to trzeba to powiedziec wprost, a nie czaic się z uprzejmością.
Ja cie nie okradlem, ani w morde nie dalem. Twierdze tylko, ze jesli ktos twierdzi, ze w KRLD żyje się lepiej niz w Polsce, najmadrzejszy nie jest.. To trzeźwa uwaga.
A chamstwo nazywam chamstwem - jesli jest chamstwem. Nie ma znaczenia, ktorym rynsztokiem płynie.
Akurat pisałem o pachołkach z rządu, nie miałem na myśli ciebie, chociaż w sumie jesteś tak fanatycznie bronisz PO, że nie zdziwiłbym się, gdybyś okazał się jakimś ministrem albo innym darmozjadem, co nic nie robi za moje pieniądze.
A co ja jestem urząd statystyczny? Pogadaj z ludźmi z tamtych stron, poczytaj co piszą w internecie to się dowiesz.
To może ty gromadzisz statystyki na temat poparcia dla Wehrmachtu wśród wyborców PO, ja nie mam takiego hobby, ale jak zebrałeś jakieś dane na ten temat, to się podziel.
No widzisz, czyli nie masz prawa wymagac tego samego. Jak już mówiłem, pomieszkaj trochę na tych terenach, poczytaj internet, to usłyszysz lamenty, jaki to za Niemca był porządek.
Nie mam danych tez o tym, ze Ślazacy to - tak naprawdę - Marsjanie. Czy to wystarczy, zeby pyszczyć w necie o Ślązakach-Marsjanach?
Nie odnoszę się do abstrakcyjnych sytuacji, poczytaj sobie lepiej co sami Ślązacy piszą na różnych forach.
Pewnie rózne rzeczy. Podobnie jak Kaszubi, Wielkopolanie, mieszkańcy Szcecina, Krakowa, Białegostoku. Świat nie jwest czarno-bialy. Dorośnij.
Zaś "abstrakcyjną sutuacją" jest szukanie wieilbicieli Wehrmachtu wsród popierajacych PO i twierdzenie, ze zycie w Korei L.-D. jest fajniejsze niz w Polsce.
Ja nie mogę, koleś odpuśc, równie dobrze mogę próbowac ci udowodnic, że istnieje powietrze. Na to też nie ma dowodów. Zrozum, że nie wszystko da się udowodnic statystykami i szczegółowymi danymi. Al Capone też mógł zarzucac tym co go ścigają, że nie mają dowodów.
Pewni się zdziwisz, ale z powietrzem powinni pójść jednak łatwiej. Udowodnić walory pomieszkiwania w KRLD - tu masz prawdziwe zadanie przed sobą.
To będzie propaganda. Założę się że Wajda będzie chciał ogłupić młodzież która się ogłupia głupotami Firmy i JP 100%.
Szkoda tylko, że przez takie filmy jak ten, młodzież straci wszelkie zainteresowanie historią swojego kraju...
Prorokuję, że będzie to kolejny beznadziejny film wielkiego niegdyś reżysera.
podobno w napisach końcowych filmu będą donosy i pokwitowania odbioru gotówki podpisywane własnoręcznie przez donosiciela SB tw.Bolka Wałęsę, wiele dokumentów uległo zniszczeniu kiedy gansterzy bolka jeździli po kraju i niszczyli kartoteki, wszystkiego nie udało im się zniszczyć. Świadczyło to o wieloletniej współpracy bolka z SB, musiał być cennym źródłem informacji.