6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85066
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

U mnie w liceum każdy kto nie pójdzie na ten film dostanie ocenę
niedostateczną z języka polskiego i historii.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Dawid_filmweb_filmweb

wszystko zalezy od polityki szkoły...

ocenił(a) film na 1
Dawid_filmweb_filmweb

Współczuję! Wasz dyro musi być potwornym lemingiem.

użytkownik usunięty
Dawid_filmweb_filmweb

Skończ wypisywać bzdury ! To jest przecież niedorzeczne, ludzie - OPAMIĘTAJCIE SIĘ !

ocenił(a) film na 1

Co niedorzeczne? Tak komuchy robią frekwencję temu gniotowi. Przecież wiadomo, że uczciwy Polak do kina na coś takiego nie pójdzie. Są rzeczy których robić po prostu uczciwemu człowiekowi nie wypada.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
ElRio

No co ty, ja przecież pachnę jak kwiatuszek. Tak, zacznij od porządku w swoim łbie gamoniu.

@Izaiash
1. popieram Twoje zdanie. Każdy patriota powinien na ten film pójść i go obejrzeć. Na pewno się nie zawiedzie.
2. ten srElRio to zawodowy filmwebowy troll, który modli się do portretu Kaczora, a w dyskusji z kimś o odmiennych poglądach ucieka się wyłącznie do zniewag. Zostaw go mnie :D

miltschek

Jeśli widzę na tym forum kogoś rozmodlonego to sa to wielbiciele Wałęsy.
A jeśli chodzi o akcję propagandową ze strony ministerstwa skierowana do szkół to chyba jednak jest coś na rzeczy bo wydano nawet specjalny poradnik dla nauczycieli jak prowadzić lekcje.
http://www.nck.pl/artykuly/101066-walesa-czlowiek-z-nadziei--przewodnik-dla-nauc zycieli.html
Już sama lista tematów jest "świetna":
Temat I
Ile Wałęsy jest w filmie "Wałęsa. Człowiek z nadziei"?

Temat II
Wałęsa jako człowiek sukcesu

Temat III
Wałęsa wobec zmian, zmiany w Wałęsie

Temat IV
Lech Wałęsa jako przywódca

Temat V
Lech Wałęsa wśród wielkich Polaków i Polek

Temat VI
Świat Lecha Wałęsy

Temat VII
Film o Wałęsie

Temat VIII
Żona przywódcy

Temat IX
Wałęsa i inni

Temat X
Historia Polski i historia Wałęsy

Cały pdf tutaj:

www.nck.pl/files/2013-10-03/materialy_edukacyjne_dla_szkol.pdf

Miłej lektury!

Ciekawe jak wyglądają lekcje o umiłowanym przywódcy w Korei Północnej.

dejker

To jedynie propozycje.
Na takich lekcjach uczeń może przedstawić swoje poglądy nt Wałęsy.

miltschek

Tak ... jasne ... Wiemy jak to wygląda w realnym życiu. Nie oszukujmy się. Jest to nachalna próba budowania swoistego kultu jednostki. Nie stworzono np. takiego bryku o Solidarności ale tylko o Wałęsie. Jest to wbijanie uczniom do głów, ze "Wałęsa wielkim Polakiem jest". Polityczna propaganda w szkołach.

ocenił(a) film na 1
Dawid_filmweb_filmweb

Ja bym poszedł z rodzicami do dyrektora i zrobił awanturę za agitację polityczną.

ocenił(a) film na 6
Dawid_filmweb_filmweb

U mnie było coś podobnego. Poszłam, wynudziłam się, trochę pośmiałam i jest ok.

Dawid_filmweb_filmweb

Cóż nie dziwota kiedyś wszystkich w szkole lano po głowie jeśli twierdził że za zbrodnie Katyńską odpowiadają rosjanie.
Dzisiaj każą wielbić Wałęsę jako bohatera narodu, tymczasem doprowadził on do przekształcenia jednej patologi w druga i mamy totalitaryzm odwrócony, zadłużanie wyprzedaż majątku, obcy kapitał, wypompowanie naszego za granicę, bezrobocie i ogólną biedę i brak klasy średniej. Staliśmy się prowincjonalną kolonią, tanią siła roboczą. Podstawa to właśnie edukacja by stać się kolejnym trybikiem w rękach korporacji nie mając pojęcia jak zbudowany jest współczesny świat i ekonomia dzięki której przeżywamy obecny kryzys. I to nie tylko finansowy ale i moralny i duchowy. Gdzie zmierza obecna cywilizacja? Gdzie mamy coraz więcej sztucznych podziałów na jakieś lewice i prawice, biednych bogatych, wygranych przegranych, dobrych złych.

rekin1410

"a kiedyś wszystkich w szkole lano po głowie jeśli twierdził że za zbrodnie Katyńską odpowiadają rosjanie."

Za zbrodnie katynska odpowiada przedewszykim Stalin - Gruzin, zaraz za nim nadzorcy obozu - Ukraincy - Zaraz za nim zolnierze stacjonujacy tam - Kazachy i Rosjanie.. Ogólnie to oni wszyscy byli sowietami ale Rosjanie ni e odegali jakiejs wiekszej roli tam..

Dawid_filmweb_filmweb

Wcześniej pisałeś coś innego. Dlaczego kłamiesz, młody?
Jeżeli teraz dopiero piszesz prawdę to bardzo dobrze, że tak jest ;)