6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85065
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Szkoda, ze nie pokazywali jak seryjnie wygrywal w toto-lotka albo jak go SB motorówka do stoczni przywiozła ;) Nie mówiąc już o piciu wódki w Magdalence i internowaniu, na którym zeżarł tone kiełasy i wypił cysterne piwa.

kuki77

Tata który był w SB ci to opowiadał?

llama777

mój tata nie byl ani w SB ani w solidarnosci. o obu tych formacjach ma jednakowo złe zdanie ;)

ocenił(a) film na 5
kuki77

http://www.youtube.com/watch?v=7Ljlj_aDyf8

ocenił(a) film na 1
kuki77

Wałęsa. Człowiek z wazeliny

ocenił(a) film na 4
kuki77

stary ale się uśmiałem, co prawda daję filmowi 6, pomimo, ze o Bolku nie ma nic, ale Twoje teksty nie biorą się znikąd, znam człowieka co sie zarzeka że osobiscie Wałęsę na żywę oczy widział jak motorówka SB go podwiozła.
Co do Magdalenki to są fotki jak się wtedy bawili. Mam takie zdjęcie jak piję wódę Wałesa, Kiszczak i Michnik. Komuchy z pseudoopozycją, jak juz sie wszyscy dogadali. Wszystko było poukładane i naprawdę to nie jest propaganda tylko prawdziwe dokumentalne zdjęcia.
Film oceniama tylko to co w nim jest, więc tylko te fakty co są ujęte i są zgodne z rysem historycznym, nie oceniam tu zatajania tego czego w filmie brak, oceniam też błędy w dobraniu muzyki, za to doceniam aktorów, rekwizytorów, kostiumografów, scenografów, operatorów, montaż itd...dlatego filmowi nie mozna dać 1 ale też nie 7, 8, 9, czy z pewnością nie 10 a co najwyżej 6.