6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85065
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei
użytkownik usunięty
filmoManiak230

nie przejmuj się oceną. ludzie oceniają Wałęsę a nie film. idź do kina ;)

ocenił(a) film na 8
filmoManiak230

Dokładnie. Oceniana jest tu przez większość postać Wałęsy a nie film, co też mocno aktualnie i później zakrzywi realną ocenę filmu.

ocenił(a) film na 8
filmoManiak230

Poczekaj trochę, z każdym dniem będzie mniej przerażać ;)

Sqrchybyk

Skoro już wszedł do rankingu to teraz już tak tak rosnąć nie będzie , najwyżej o 1 , 2 stopnie .

ocenił(a) film na 8
Czuly_Wojtek_12_8

Do rankingu wszedł bo przekroczył 1000 głosów.

Sqrchybyk

Właśnie po przekroczeniu tysiąca głosów ocena już tak nie rośnie.

Czuly_Wojtek_12_8

Tym bardziej że film ma już głosów prawie tysiąc trzysta.

Na IMBD film też ma niską oceną i zaledwie chyba 98 głosów (coś koło tego).

ocenił(a) film na 8
Czuly_Wojtek_12_8

Wiadomo, że im więcej głosów tym ocena wolniej się zmienia. Zazwyczaj.

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 5
RAC_79

Nawet wtedy gdy filmweb mi pisze, że film jest w 26% w moim guście ?

ocenił(a) film na 6
oakville

Film dostał wiele jedynek za postać samego Wałęsy-nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego ?

Warto,sam zobaczysz jak Więckiewicz świetnie wcielił się w rolę Bolka...tzn Lecha :) Momentami odnosimy wrażenia kopię głosu Wałęsy przez Roberta.

RAC_79

Za Więckiewicza film dostał ode mnie 2 dotatkowe punkty :D.

ocenił(a) film na 6
Jorjan

W moich oczach coraz to lepszy aktor.

ocenił(a) film na 8
RAC_79

Ja nie mam już wątpliwości że to aktor na najwyższym światowym poziomie. W przyrównywaniu go do DeNiro nie ma krzty przesady. No, oczywiście tamten Robert ma więcej doświadczenia, ale talent i warsztat mają na tym samym poziomie.

ocenił(a) film na 6
Sqrchybyk

Bardzo możliwe,że tak jest. Ale można go przyrównać do DeNiro z 70 max do 00,bo w nowym wieku DeNira już nie ma.

ocenił(a) film na 8
RAC_79

Prawie się zgadzam, bo w "Poradniku pozytywnego myślenia" był IMO znakomity (zasłużona nominacja do Oscara i inne wyróżnienia), choć oczywiście nie tak wybitny jak kiedyś.

ocenił(a) film na 6
Sqrchybyk

Jeszcze tego filmu nie widziałem,wiec nie ocenię go :(

RAC_79

Tak mi się właśnie wydaje. Odczucie dyskomfortu, że gość ma doklejony nos i gra Wałęsę miałam przez kilkanaście sekund, potem spore pozytywne zaskoczenie. Szkoda, że De Niro jest z góry oceniany wyżej, bo z Ameryki, choć większość tu obecnych nie może przecież z przyczyn oczywistych obiektywnie ocenić np. zabawy akcentami, co jest istotnym elementem warsztatu aktorskiego.

ocenił(a) film na 6
Jorjan

Z Ameryki i rzecz jasna za Oskary. Poza tym: mamy sporo buraków w narodzie co zawsze plują na swojego....nie nazwę ich rodakami.Dlatego taki Więckiewicz zawiści przez nich będzie często poniżany obśmiewany.

ocenił(a) film na 9
filmoManiak230

Gwarantuję że film jest dobry nie ma co patrzeć na oceny filmu bo ludzie wystawiali mu jedną gwiazdkę dlatego że opowiada o Wałęsie a filmu nawet nie obejrzeli.
Na szczęście ocena rośnie i mogę się założyć że jeszcze z tydzień i ocena wyniesie co najmniej 7

ocenił(a) film na 7
filmoManiak230

Warto iść.

filmoManiak230

Byłem wczoraj i szczerze polecam, bo pomimo aspektu historycznego są również śmieszne momenty przez co film ogląda się naprawdę przyjemnie ;)

ocenił(a) film na 1
filmoManiak230

Nie warto tracić kasy i nabijać kabzy miernym twórcom. Polski gniot w stylu innych gniotów, a ten reżyser jest znany z tworzenia wybitnych gniotów do katowania nimi uczniów gimnazjów, zawodówek i szkół średnich.

ocenił(a) film na 7
filmoManiak230

Warto iść i zobaczyć samemu. Oceną się nie przejmuj, to kretyni powystawiali same jedynki, bo film o Wałęsie...

ocenił(a) film na 1
Ryloth

najgorszy film roku, nie polecam

ocenił(a) film na 7
gng4400

Ta, na pewno.

filmoManiak230

przed premierą 3 a teraz jest 5 wiec film się jakoś broni

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
trint

Warto

ocenił(a) film na 3
filmoManiak230

Pewnie warto zobaczyć aby wiedzieć ile kłamstwa tam wlano. Ale do kina na tę propagandową szmirę nie pójdę.

ocenił(a) film na 7
filmoManiak230

Jestem świeżo po seanse i uważam, że warto.

filmoManiak230

ja pójdę na pewno. przeczytałem kilka negatywnych komentarzy i coś mnie tknęło żeby zobaczyć profile osób które je wystawiają . I są perełki które wystawiły filmowi ocenę 1 i 11 dni temu wystawiły takie same oceny dwóm innym filmom Wajdy. To oznacza że ktoś albo poświęcił cały dzień na obejrzenie człowieka z żelaza i człowieka z marmuru po czym wystawił obiektywną ocenę. Lub jest to ocena czysto polityczna.