Dokładnie. Oceniana jest tu przez większość postać Wałęsy a nie film, co też mocno aktualnie i później zakrzywi realną ocenę filmu.
Tym bardziej że film ma już głosów prawie tysiąc trzysta.
Na IMBD film też ma niską oceną i zaledwie chyba 98 głosów (coś koło tego).
Film dostał wiele jedynek za postać samego Wałęsy-nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego ?
Warto,sam zobaczysz jak Więckiewicz świetnie wcielił się w rolę Bolka...tzn Lecha :) Momentami odnosimy wrażenia kopię głosu Wałęsy przez Roberta.
Ja nie mam już wątpliwości że to aktor na najwyższym światowym poziomie. W przyrównywaniu go do DeNiro nie ma krzty przesady. No, oczywiście tamten Robert ma więcej doświadczenia, ale talent i warsztat mają na tym samym poziomie.
Bardzo możliwe,że tak jest. Ale można go przyrównać do DeNiro z 70 max do 00,bo w nowym wieku DeNira już nie ma.
Prawie się zgadzam, bo w "Poradniku pozytywnego myślenia" był IMO znakomity (zasłużona nominacja do Oscara i inne wyróżnienia), choć oczywiście nie tak wybitny jak kiedyś.
Tak mi się właśnie wydaje. Odczucie dyskomfortu, że gość ma doklejony nos i gra Wałęsę miałam przez kilkanaście sekund, potem spore pozytywne zaskoczenie. Szkoda, że De Niro jest z góry oceniany wyżej, bo z Ameryki, choć większość tu obecnych nie może przecież z przyczyn oczywistych obiektywnie ocenić np. zabawy akcentami, co jest istotnym elementem warsztatu aktorskiego.
Z Ameryki i rzecz jasna za Oskary. Poza tym: mamy sporo buraków w narodzie co zawsze plują na swojego....nie nazwę ich rodakami.Dlatego taki Więckiewicz zawiści przez nich będzie często poniżany obśmiewany.
Gwarantuję że film jest dobry nie ma co patrzeć na oceny filmu bo ludzie wystawiali mu jedną gwiazdkę dlatego że opowiada o Wałęsie a filmu nawet nie obejrzeli.
Na szczęście ocena rośnie i mogę się założyć że jeszcze z tydzień i ocena wyniesie co najmniej 7
Byłem wczoraj i szczerze polecam, bo pomimo aspektu historycznego są również śmieszne momenty przez co film ogląda się naprawdę przyjemnie ;)
Nie warto tracić kasy i nabijać kabzy miernym twórcom. Polski gniot w stylu innych gniotów, a ten reżyser jest znany z tworzenia wybitnych gniotów do katowania nimi uczniów gimnazjów, zawodówek i szkół średnich.
Warto iść i zobaczyć samemu. Oceną się nie przejmuj, to kretyni powystawiali same jedynki, bo film o Wałęsie...
Pewnie warto zobaczyć aby wiedzieć ile kłamstwa tam wlano. Ale do kina na tę propagandową szmirę nie pójdę.
ja pójdę na pewno. przeczytałem kilka negatywnych komentarzy i coś mnie tknęło żeby zobaczyć profile osób które je wystawiają . I są perełki które wystawiły filmowi ocenę 1 i 11 dni temu wystawiły takie same oceny dwóm innym filmom Wajdy. To oznacza że ktoś albo poświęcił cały dzień na obejrzenie człowieka z żelaza i człowieka z marmuru po czym wystawił obiektywną ocenę. Lub jest to ocena czysto polityczna.