6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85069
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Ja rozumiem ze Polska to zacofany kraj w którym kościół katolicki ma wpływy jak nigdzie indziej ale jednak od bylego prezydenta, który uchodzi na świecie (słusznie czy nieslusznie) za symbol obalenia komunizmu oczekuje się troche wyższych standardów a nie gadania w stylu : „geje powinni siedzieć za murem” bo cos takiego to może sobie powiedziec każdy największy prymityw. Ale mimo wszystko nie uwazam za normalne ocenianie tego filmu już prze oglądnięciem. Może akurat film będzie niezly

najlepszy89

Po raz pierwszy od 1410 roku powiedział coś mądrego, nie rozumiem za co hejty.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
aguero90

jestes własnie na poziomie Wałesy tak jak większosc tego zacofanego spoleczenstwa, ktoremu sie wydaje ze jesli osób homoseksualnych na swiecie wogole by nie bylo to ludzie placili by nizsze podatki, wiecej by zarabiali, mieli by wspaniale rodziny i wogole ich zycie byloby duzo lepsze

najlepszy89

Użyj jeszcze raz słowa "zacofany" albo dodaj jeszcze "zaścianek" , "nie-trendy" , "nie-europejski" bo nie przekonałeś mnie że taki jestem.

aguero90

Rozmowa z Toba nie ma sensu ale przede wszystkim chodzi mi o to ze bez wzgledu na to jak prymitywna osobą jest Walesa to uwazam ze nie nalezy przed ogladnieciem oceniac filmu na 1 bo moze akurat okaze sie ze film jest dobry

ocenił(a) film na 4
najlepszy89

Spadaj do Palikota i Michnika, bo jeszcze nie do końca opanowałeś ich język. Zapomniałeś użyć np. słowa "ciemnogród" i zwyzywać kogoś od faszystów.

najlepszy89

Absolutnie się zgadzam !!! To laureat POKOJOWEJ NAGRODY NOBLA !!!.

ocenił(a) film na 1
EmPe09

A ta nagroda to jakiś wyznacznk czegokolwiek !? "Nominowanii" do niej byli m.in. Hitler czy Stalin, a dostał ją taki Obama - nie rozśmieszaj mnie tym żałosnym Noblem. Przyznają go w zależności od tego, jaki wieje wiatr, jakie jest na niego zapotrzebowanie i co można na nim ugrać

New_World_Order

Wałęsa otrzymał tę nagrodę, za wkład w kampanię na rzecz uniwersalnych praw człowieka. Uważam, że jeżeli przyjmuje się takie wyróżnienie należy swoim postepowaniem udowadniać że się na nie zasłużyło. Dodam tylko, że nagroda ta przynosi wymierne korzyści finansowe i otwiera wiele drzwi i możliwości. Jeżeli jest sie chamem i prostakiem ZAWSZE można odmówić jej przyjęcia.

ocenił(a) film na 1
EmPe09

Ps. ten idiota nigdy nic mądrego w swoim życiu nie powiedział, z jego gadki, słownictwa, składni itp. to jego IQ oscyluje w granicach 60-70

ocenił(a) film na 2
EmPe09

Tak jak mistrz pokoju Obama oraz twór Unia Europejska. Nagroda Nobla jest ok jakby ją rozdawało jakieś rozgarnięte jury a nie banda lewaków.

ocenił(a) film na 1
najlepszy89

E tam. Nie ma co traktować Bolka na poważnie. Dla mnie to celebryta a swą wypowiedzią o gejach chciał po prostu rozgłosu medialnego.
P:S: Geje mi nie przeszkadzają, niech sobie żyją tak jak chcą ale niech się nie obnoszą z tego iż mają taką a nie inną orientacje.

BoguslawLecina

wiekszosc gejow siedzi cicho i nie chodzi na żadne parady rownosci

ocenił(a) film na 1
bibunio89

Zgadza się. Dla mnie parada równości to w większości zbiorowisko pozerów których opłacili lewicowcy.

najlepszy89

Przeciez to fakt.

Homosie se moga życ ale w swojej chalupie a nie robic sobie parady równosci, blokowac ulice i robic z siebie kretynó.

Co sie tyczy kosciola - W Polsce nie ma on wplywów. To mit... W Ameryce Poludniowej, Meksyk i duzej czesci Afryki kosciół ma najwieksza wladze.

Murzyni ogólnei sa glupsi wiec lykaja to co mówi kosciol, w ameryce poludniowej maja wyparne mózgi a w meksyku patologia

Al_Bundy

ale z panstw europejskich w Polsce ma najwieksze wplywy

bibunio89

Z panstw Europejskich to najwieksze wplywy ma w Watykanie, San Marino i Wloszech...

ocenił(a) film na 2
bibunio89

Czy ten wpływ jest jakiś zły? Czy kościół domaga się złych rzeczy? I co z tego, że ma wpływ?
Jakby rządzili sami tacy Tuskowie, Palikoty, Millery czy Kaczki to byłaby padaka, a tak przynajmniej kościół jakoś trzyma co nieco - przynajmniej granic jakiejś moralności ogólnej typu nie zabijaj czy nie kradnij, a nasi politycy jak wiadomo ściemniają i kradną na potęgę.

Al_Bundy

No tak, ale Wałęsa tej istotnej rzeczy nie powiedział, że to pedały propagujące na ulicy homoseksualizm powinni siedzieć w sejmie za murem. Powiedział, ogólnie wszyscy geje.
Założę się, że oprócz Biedronia w sejmie jest jeszcze paru gejów, którzy się nie afiszują ze swoją orientacją i wedlug Wałęsy też powinni siedzieć za murem?

Trzeba umieć odróżnić pedała od geja, gdzie gej zwykle nie wyróżnia się z tłumu zwyklych ludzi, a pedał to zmanierowana istotka, chodząca na parady równości i krzycząca, że homoseksualizm jest czymś normalnym. Może i jest ale po co o tym krzyczeć na ulicy?

Niech walczą o swoje prawa w sejmie, a nie na ulicy.

surfer_2

no to chyba oczywiste ze kazdy normalny gej wie ze parady rownosci bardziej im szkodzą niz pomagają. Na a jezeli byly prezydent i laureat pokojowej nagrody Nobla (śmiech na sali) mowi ze geje w Sejmie powinni siedziec za murem to po prostu ręce opadają. Wałesa nie jest żadnym symbolem wolnosci i demokracji

surfer_2

Biedron jest w sejmie tylko dlatego ze jest homosiem. A ludzie w sejmie powinni byc dlatego ze sa inteligentni, znaja sie na rzeczy itp... Ruch Palikota to zbiorowsko dziwolagów któzy maja budzic kontwoersje. Poczawszy od grodzkiego do biedronia.. Mam gdzie orientacje biedrona ale on traifgl do sejmu bo jest taki a nie inny.

Al_Bundy

Jeżeli mówisz o kompetencjach to Anna Grodzka pod tym kątem, wybija się na tle pozostały posłów, po pierwsze posiada gruntowne wykształcenie jako psycholog kliniczny, poza tym ma olbrzymie doświadczenie w dzialaności w organizacjach poza rządowych. Poczytaj najpierw o kimś zanim go ocenisz.

EmPe09

Grodzkie nie jest ani madre ani normalne a do sejmu weszlo bo jest dziwolagiem

ocenił(a) film na 2
najlepszy89

Ciekawe co takiego zacofanego jest u Polaków. Lepsza postępowa przećpana i pedałowata Holandia, albo super "pro rodzinna" Szwecja? Albo muzułmańskie Niemcy czy taka sama Farancja gdzie już chyba częściej spotykasz taliba niż autochtona. Lepsze USA - kraj niepowstrzymanych spaślakowatych i z reguły słabo wykształconych niepowstrzymanych amatorów MakDolca albo może bankruci w Grecji Hiszpanii albo we Włoszech? A może totalitarno-agresywno-kapitalistyczny model Chin gdzie kompletnie nie liczą się z prawami człowieka?

Weź człowieku wyłącz TV i zacznij coś czytać. U nas jest jeszcze jakoś w miarę normalnie chociaż gospodarka się sypie.

saqmd

jezeli nie przeszkadzają Ci tego typu wypowiedzi Wałesy (ta o gejach ze powinni siedziec w Sejmie za murem to tylko jedna z wielu tego typu wypowiedzi) to jestes takim samym prymitywem jak on ale tak juz pisalem tutaj mamy oceniac film a nie postac Walesy

najlepszy89

A cóż takiego bulwersującego jest w tych wypowiedziach pana prezydenta, skocza przez płot mości panie najlepszy89? I czemu ocenia pan każdego, który nie zgadza się z pańską wizją polityki, ekonomi i w ogóle wszechświata* za prymitywa? Trochę to po pierwsze nieładnie, a po drugie niepoprawnie, nie sądzi pan?

*W myśl tej wizji jedyną dozwoloną doktryną gospodarczą/społeczną/polityczną jest zapewne libertyński homseksualizm z ujęciem gender studies i dodatków transseksualnych(mimo, ze to ostatnie nawet według postępowego WHO jest poważnym schorzeniem psychicznym).

Ivalor

ja nie oceniam pogladów Wałesy tylko pisze o jednej z wielu prymitywnych wypowiedzi czlowieka, ktory byl prezydentem i laureatem pokojowej nagrody nobla

najlepszy89

Tak wiec, co tak bardzo prymitywnego było w tej wypowiedzi?

użytkownik usunięty
najlepszy89

Nie jestem homofobem ale całujący się dwaj faceci mnie obrzydzają więc niech to z łaski swojej robią w domu a nie przy ludziach, i niech nie mają pretensji że dostaną o to w ryj - mnie wkurza jak związki hetero się miziają na ulicach a co dopiero dwóch gejów...

Szanuję ich i nie mam nic do nich ale niech się z tym nie obnoszą bo wtedy i szacunek mój znika i agresja ma rośnie.

ponad 20 lat zyje na świecie i jeszcze nigdy nie widzialem na ulicy, centrum handowym itp dwoch całujacych sie gejów

użytkownik usunięty
bibunio89

no ja na szczęście też nie - ale mówię na wszelki wypadek;d

"Nie jestem homofobem ale całujący się dwaj faceci mnie obrzydzają więc niech to z łaski swojej robią w domu a nie przy ludziach, i niech nie mają pretensji że dostaną o to w ryj - mnie wkurza jak związki hetero się miziają na ulicach a co dopiero dwóch gejów..."

tak myslalem a napisales to tak jakbys widzial ich codziennie wychodząc do sklepu po bulke

użytkownik usunięty
najlepszy89

Wystarczy że w Holandii i w Londynie jest tego pełno co jest wystarczająco groźne na przeniesienie się do Polski. Myślę na przyszłość.

Tak samo jak nie chcę żadnym imigrantów w Polsce -każdy niech siedzi u siebie

A skąd wiesz jak jest w Holadnii czy Londynie ( nie wiem czy wiesz ale Londyn to nie jest państwo) ? Podejżewam, że tam byłeś zarabiałes ichniejsze euro albo funty a teraz uważasz że każdy powinien siedzieć u siebie. Żenada

użytkownik usunięty
EmPe09

Wiem że to nie jest państwo człowieku... dzieci w wieku 3 lat to wiedzą. I nie ja byłem a koleżanka była od czerwca do 15 września na zarobku, i mówi że pełno gejów, lesbijek - a jej chłopak tylko odwracał się w autobusie bo nie mógł patrzeć jak dwóch facetów się mizia na siedzeniu obok. Do tego pełno Hindusów, i innych kolorowych. Chciałbyś żeby w Polsce tak było? Że robiłbyś na Hindusa razem zarabiając mniej od Żółtych, a wracając autobusem z pracy do domu patrzyłbyś jak dwóch facetów maca się po kroczu? Bo ja nie.

Żenada? Chyba dla Ciebie bo dla mnie to jest boląca prawda i dzięki Bogu żyję w Polsce.

Proszę - to dlaczego nie powiedziałeś koleżance żeby siedziała na dupie bo jak stwierdziłeś imigracja to zło.A miło by Ci było gdyby do twojej koleżanki i jej chłopaka podeszło kilku Angoli i powiedziało, żeby wypierdzielali z ich kraju? Ogarnij sie człowieki, jak życie Cie zmusi i pojedziesz do obcego kraju za kasą to życzę Ci, żeby się przekonał jak to jest spotkać osobę o takich poglądach jak twoje.

I tak na marginesie, pracowalem za granicą - wiem jak to wygląda min. w Londynie. i powiem Ci tak, nie widzialem tylu macających się facetów, co par hetero oscentacyjnie " miziających się po kroczu" .Pracowałem z ludźmi , różnej rasy i wyznania ale takiej zawiści jak między Polakami to nie widziałem. Na tej podstawie wielu ludzi niesprawiedliwie oceniało Polaków, i uważali że wszyscy to niedouczone pijaczki. Nawet nie wiesz, czy w życiu nie staniesz się ofiarą rasizmu. Tego samego, którego sam tworzysz.

użytkownik usunięty
EmPe09

A co do uwagi o tym Londynie to wk******ś mnie tym niesamowicie... Trudno, żeby ktoś kto jest na studiach i miał z geografii 5 i zna stolice Buthanu, Kenii, czy innego zadupia nie wiedział, że Londyn - chyba największe miasto w Europie to nie państwo...

Proszę kolega się obruszył bo ktoś go niesłusznie ocenił.Sam natomiast ocenia wszystkich do okoła.Cieszę się że masz takie wyniki w nauce, przykro że studia nie nauczyły cię poszerzać wiedzy o WŁASNE doswiadczenia i na ich podstawie budować swoją WIEDZĘ. Bo wiedza to nie tylko ocena z geografii na dyplomoe.

użytkownik usunięty
EmPe09

Dobra dobra nie wymądrzaj się już tutaj bo nie jesteś od tego, żeby mnie pouczać. A co niby to by zmieniło czy ja bym zobaczył miziających się gejów czy mój kolega - mam na tyle rozbudowaną wyobraźnię że potrafię sobie wyobrazić taką sytuację i wiem że wkurzyłby mnie ten widok jeszcze bardziej niż całująca się para hetero.

A oceniam wszystkich dookoła bo mam do tego prawo, i jest to moja indywidualna ocena - albo się z nią zgadzasz albo nie, ale wyjeżdżanie z tym, że "Londyn to nie jest państwo" wkurzyło mnie i było niepotrzebne.

Chcesz mi powiedzieć, że wkurza Cie to co "sobie potrafisz wyobrazić" ? A potrafisz sobie wyobrazić, że czlowiek o innej orientacji, wyznaniu, rasie - może być naprawdę wartościowy? Spróbuj w końcu masz naprawde rozubowana wyobraźnie :)

użytkownik usunięty
EmPe09

Może i jest wartościowy ale skoro wkurza mnie jak chłop z babą liże się na chodniku, to tym bardziej dwóch chłopów - wiem bo oglądałem Tajemnica Brokeback Mountain i mnie obrzydzało. Tak samo jak nie chcę widzieć w Polsce obcokrajowców nawet jeśli są wartościowi bo każdy ma swój kraj więc niech siedzi u siebie, a nie mieszanie kultur i tradycji

Niektórzy tutaj to zwykłe czerwone pajace. Nie karmcie trolli.

użytkownik usunięty
Pawlovsky

spadaj debilu na szczaw. Nie z tobą rozmawiam i mogę mówić co chcę

użytkownik usunięty

Znaczy o ile mówiłeś że to ja jestem trollem. Jak twoim zdaniem EmPe09 jest trollem to cofam komentarz wyżej ;d

Nie bulwersuj się:/ przecież nie mówisz, tylko piszesz :*

Dlaczego? Dlaczego mieszanie kultur i tradycji jest zle. Czy wg Ciebie ludzie nie powinni również podróżowac? Bo powinni " siedzieć u siebie" ? Bo moga poznać inna kulture? To może również nie powinniśmy oglądać innych filmow niz polskie, zajadac sie kuchnia "obcych krajów".Bo może za bardzo wymiesza nam się kultura. To dopiero ŻENADA

użytkownik usunięty
EmPe09

Jejku ty jesteś kretynem czy idiotą? Wiadomo że jak pojadę na 2 tygodnie na wakacje do Włoch czy Hiszpanii to nic się nie stanie. Ale jeśli za 100 lat w Polsce będzie 30% Polaków i 40% Arabów i 30% murzynów i prezydentem będzie rządził muzułmanin, a meczety będą stawiane za moje pieniądze, a zamiast Mazurka dąbrowskiego będziemy mieli jakiś arabskie wyjce to chyba fajnie nie będzie? Tak samo nie będzie fajnie jak zamiast Języka Polskiego i Historii Polski będziemy uczyć się jakiegoś arabskiego bełkotu, czy murzyńskiego plumkania, i słuchać o historii o Aididzie z Somalii czy jakimś gamoniu z Syrii czy Iranu...

Tak jestem przeciwko mieszaniu się kultur, tradycji bo mam wiedzieć, że w Polsce 24 grudnia jest Wigilia, a 11 listopada jest święto niepodległości narodowej, a nie że święto "niepodłegości narodowej, niepodległości somalii, wietnamu, zatwierdzeniu adopcji przez gejów, dzień chodzenia w turbanach" itd itp.

Polska jest krajem w którym mają być Polacy, w Niemczech Niemcy, a w Iranie Irańczycy. Daniem narodowym ma być schabowy, bigos, flaki a nie jakieś smażone świerszcze z bambusowym sosem czy inne badziewie. Mam słyszeć na ulicach nasze polskie "k***a" a nie jakieś amerykańskie "f**k" czy włoskie "porkamizeria"

użytkownik usunięty
EmPe09

oo słuchaj co się dzieje w Kenii - muzułmanie chcą swojej autonomii - chcesz czegoś takiego w Polsce za 150 lat? Bo ja nie

Koleś skąd ty czerpiesz swoją wiedzę? Poczytaj dla odmiany konstytucje, szczególnie rozdział o wolności i prawach obywateli. I zacznij ją szanować skoro jesteś takim patriotą za ktorego się podajesz.