6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85069
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Ja rozumiem ze Polska to zacofany kraj w którym kościół katolicki ma wpływy jak nigdzie indziej ale jednak od bylego prezydenta, który uchodzi na świecie (słusznie czy nieslusznie) za symbol obalenia komunizmu oczekuje się troche wyższych standardów a nie gadania w stylu : „geje powinni siedzieć za murem” bo cos takiego to może sobie powiedziec każdy największy prymityw. Ale mimo wszystko nie uwazam za normalne ocenianie tego filmu już prze oglądnięciem. Może akurat film będzie niezly

użytkownik usunięty
EmPe09

Nie jestem patriotą, nie lubię Polski ale w Polsce mają być Polacy, ma być polska kultura i tradycja. A konstytucje znam doskonale bo studiuje na kierunku związanym z prawem - co nie zmienia faktu, że jak muzułmani się zjadą to nie będą patrzeć na konstytucje tylko walną bombę w metro, w kilku kościołach i po konstytucji będzie.

Nie mam zamiaru stosować się do tego, bo każdy ma swój kraj i niech siedzi u siebie. Ale widzę że tobie fanowi Arabów, Murzynów, Azjatów w Polsce, i fanem gejów całujących się na ulicach (czemu nie mogą poczekać aż dojdą do domu? Nie mam nic do nich bo nie jestem homofobem, ale nie chcę oglądać jak się całują na ulicach podobnie jak związków hetero) do rozumu nie przemówię.

Otóż jesteś homofobem - ponieważ odczuwasz agresję na samą myśl że dwóch facetow moźe byc ze soba.Jesteś rasistą ponieważ wypowiadasz sie o innej rasie w sposób niegodny, po trzecie jestes również ksenofobem - ale tego pojęcia Ci nie będe tlumaczyć, może w końcu coś poczytasz. i szczerze nie wierze w Twoje faktultety ponieważ, sposób w jaki się wypowiadasz świadczy conajwyżej o gimnazjum. I zapewne wiesz, bo studiujesz kierunek związany z prawem, źe jest coś takiego jak Prawa Czlowieka.
Moje przekonanie jest takie, żyj i daj żyć innym.

użytkownik usunięty
EmPe09

EMPe09 - masz problemy z czytaniem? Nie mam nic do gejów, pod warunkiem że nie przeżywają swych uniesień w miejscach publicznych - tak samo jak (powtarzam po raz kolejny) facet z babką mnie irytują całując się w autobusie - jestem za legalizacją ślubów homo, jak i dziedziczeniu spadków po partnerze (nie jestem za adopcją dostępną dla homo ale to inna, bardziej złożona sprawa) - rozumiesz już czy mam ci napisać i rozrysować drzewko za czym jestem i jaki mam stosunek bo piszę i piszę a ty zaj*ba trenujesz nie rozumiejąc tego co czytasz.

Nie mam nic do Murzynów, Arabów, Azjatów, ale nie życzę sobie żeby w Polsce na ulicy łaziła dziewczyna w kiecce w której widać tylko oczy, a za moje pieniądze były budowane meczety, TAK SAMO jak nie rozumiem jak biała idiotka jadąc na urlop do krajów Arabskich lata w miniówce i z cycem na wierzchu do meczetu z chcicą jak suczka przy cieczce nie szanując ich kultury, tradycji - że kobieta musi być zakryta.

Dlaczego nie jestem za mieszaniem się kultur? Dlatego, że na mistrzostwach świata w piłce nożnej chcę widzieć że we Francji są biali Francuzi, w Niemczech rasowi Niemcy, w Polsce Polacy, a nie we Francji 8 murzynów + 3 arabów, w Niemczech 4 turków + 3 polaków + reszta Niemców. Tak samo nie chcę żeby do nas przyjeżdżali obcokrajowcy tak nie chcę by Polacy wyjeżdżali do Anglii czy Niemiec

Niech każdy siedzi u siebie bo od tego ma kraj swój, a jak przyjeżdża to niech się podporządkuje a nie domaga się stawiania meczetów - bo za takie coś to się należy oklep po ryju. Tak samo jak chrześcijanom co chcą kościoły w Pakistanie.

Nie rozumiem Ciebie czlowieku! najpierw piszesz że geje cie wkurzają bo całują sie na ulicach chociaz sam tego NIGDY nie widziałeś, slyszałeś coś od koleżanki która podobno była za granicą i widziała. Po czym okazuje się, że w sumie nic do nich nie masz. Co do imigracji, spróbuj podyskutować z milionami Polakow którzy wyjechali za praca na zachód. I zapominasz o jednej podsawowej kwestii, bogate kraje zachodu ściagały imigrantów ponieważ potrzebowaly taniej siły roboczej aby budować swoje gospodarki. Przez co przeciętny Niemiec zarabia o niebo lepiej niż przeciętny Polak. Ktoś tym muzłumanom dał obywatelstwo, oni sami nie najechali Europy. Poza tym, jak możesz wypowiadać się na temat tego co dzieje się w Wielkiej Brytanii czy Niemczech skroro nigdy tam nie mieszkałeś, a opierasz swoje poglądy na dwumiesięcznej wizycie koleżanki i jej chłopaka.

użytkownik usunięty
EmPe09

Naucz się czytać ze zrozumieniem - powtarzam po raz kolejny. Kończę tę męczącą dystkusję

najlepszy89

Milcz plebsie.

użytkownik usunięty
Pawlovsky

Nie mam nic do homoseksualistów, ale zauważcie, że wtedy były inne czasy. :) Takie jest moje zdanie

najlepszy89

DLA MNIE TO, CO POWIEDZIAŁ O GEJACH TO JEGO JEDYNA MĄDRA WYPOWIEDŹ.