6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85070
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

zaznaczam "Nie interesuje mnie".

Bo mam w d*pie tego pana z czerwonymi policzkami i propagandówkę na jego temat.

Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 3
zweistein

Naprawdę obrona bandziorów z powodu tego że mieli nieco inne metody i wymordowali mniej ludzi jest po proste żałosne i godne najbardziej zaślepionych lemingów. Powoływanie się na III Rzeszę że jej liderzy zabili więcej ludzi jest idiotyzmem ponieważ gość który zniszczył wolną Polską i potem zlecił stworzenie PRL-u jakim był pewien wąsacz z fajką mawiał że już "śmierć jednego człowieka to tragedia".

W Niemczech za czasami "niewielkie" przewinienia jak zabicie paru osób lub wydanie takiego rozkazu ściga się do dziś 90 letnich gości. Tymczasem ludzie którzy odpowiadają za śmierć masy ludzi podczas maskar na wybrzeżu jak Kiszczak i Jaruzelski są traktowani jak wielcy panowie którzy żyja sobie spokojnie, są praktycznie uniewinniani z powodu "starości" lub bycia "niedołężnymi". Szkoda że na podobną litość nie bierze się niedawnego prezia Egiptu którego wnoszą na noszach na rozprawę.

Pociesza mnie jedynie że parę osób które dzisiaj siedzi w Belwederze i w Radzie Ministrów a którzy swoich przeciwników mordowali z bezwględnością godną obu wspominanych panów są na tyle młodzi że zdążą dożyć swoich procesów po upadku okrągłostołowego plugastwa - nieważne czy to będzie proces z nimi czy też zaoczny z powodu przebywania na azylu w Moskwie:).

tc1987

Pewnie, kazdego mozna zestawic w jednym szeregu z Hitlerem i Stalinem. tylko nie w kazdym przypadku bedzie to mądre i sensowne.
Konkretnie: kim sa te osoby z Belwederu i RM, ktore mordowały przeciwników? Nazwiska. I mopze jakies fakty, przy okazji.

ocenił(a) film na 1
New_World_Order

Jest dokładnie jak mówisz. Sam bym tego lepiej nie napisał.

ocenił(a) film na 1
Rataplan

A mogę spytać czemu kolega wstawił sobie na avatara Bohdana Chmielnickiego ? ;)

ocenił(a) film na 1
New_World_Order

Pozostałość po licealnej fascynacji wojnami XVII wieku.

chatiflatt

Dobrze powiedziane ;)

chatiflatt

Nie ty jeden. Nie sądzę żeby "mistrz" Wajda zająknął się chociaż słowem o "Bolku".

ocenił(a) film na 8
chatiflatt

Słyszycie wszyscy?!? Nic mnie to nie obchodzi, nic a nic!!! No słyszycie czy nie?!? ;) Nie ma to jak odrobinka internetowego kabotynizmu dla poprawy nastroju...

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

Dla poprawy nastroju musiałeś rozdziawić jape i to skomentować.

ocenił(a) film na 8
chatiflatt

W sumie... tak. Ale mnie ten film interesuje (acz w stopniu umiarkowanym), z zasady zaś nie zajmuję się tym co mnie nie obchodzi. Ty natomiast nie tylko specjalnie założyłeś temat by pochwalić się swoim "mam w d*pie tego pana", ale jeszcze na jego temat dyskutujesz. Ciekawie pojmowany brak zainteresowania...

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

Zaprzeczasz samemu sobie: nie zajmujesz się tym, co cie nie obchodzi, ale odpowiedziałeś na mój wpis. To jest dopiero ciekawie pojmowany brak zainteresowania.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
chatiflatt

Bo mnie zainteresował, dokładniej - rozbawił. Napisałem gdzieś że nie? Bynajmniej nie to miałem na myśli w pierwszym komentarzu.