6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85066
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

film średni jak dla mnie. ale słyszalem ze men przygotował gotowca dla nauczycieli
zachecajacego do ogladania filmu prez dzieciaki i przygotowywaniu jaki durnych scenek oraz
pogadanek o wałesie. skoro historycy sobie z nim nie radza to po co dzieciaki maja o nim gadac.
wedlug mnie jako związkowiec był niezły ale jego prezydentura i to co teraz wygaduje to parodia i
szkoda o tym gadać. ten człowiek zniszczył szanse jaka polska dostała po 89 roku, dlatego mowie
"wałesa oddaj moje 100 milionów" , ale to juz inni zawłaszczyli. zawistny nie jestem ale to wałesa
mieszka w willi a ja w bloku z cienka pensją na śmieciowej umowie. dzieki lechu za wolnośc

truniarz

Coś musi być na rzeczy, ponieważ była już wypowiedź "byliśmy dzisiaj z klasą na filmie Wałęsa. Człowiek z nadzieji". Znaczy, że co: dzieciaki zaproponowały nauczycielowi aby pójść do kina a on chętnie się zgodził. Czy też wytyczna przyszła z góry i dyrekcja szkoły realizuje program.
To się nazywa wybielanie historii lub pranie mózgów.

truniarz

Propaganda musi być - zarówno teraz jak i za komuny pełno jest ślepych matołków, które będą wychwalały film pod niebiosa :/