6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85059
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Najpierw Głowacki, "enfant terrible" PRL-u (i wszech czasów)napisał scenariusz (z czego się zaraz, jak to on, obśmiał),potem naczelny kolaborant PRL-u (udający "opozycję", co polegało na pokazywaniu figi... pod stołem) nakręcił gniota o "Bolku (mając pewnie nadzieję za Oskara).
Wajda był i został socrealistą (uczniem i pupilem "pułkownika-reżysera" Aleksandra Forda) , choć nabieraliśmy się na niego wielokrotnie a także kolaborantem reżimu (sowieckiego) i cwanym konformistą.
Od dawna żyje życiem pozagrobowym, płodząc trupy.
żałosne.

ocenił(a) film na 4
candn_filmweb

dobrze napisane:)

ocenił(a) film na 1
malyfromhell

Hmmmm... No bo cóż innego mógłbym napisać?:):):)

candn_filmweb

Tym bardziej zatem musisz być zatkany, że ma średnią 6.4.

ocenił(a) film na 1
Piotrek4

Owszem, sieją w GW i TVN:(:(:(

ocenił(a) film na 1
candn_filmweb

Miało być tak:
Nie chcem być zatkany, ale muszem:):):)
Wolę być nawet zatkany, niż... przebolkowany.
Głupich nie sieją?
Owszem, sieją.
W GW i TVN.

użytkownik usunięty
candn_filmweb

Piotrek4, wiele filmow ma wysoka srednia ocene a po obejrzeniu przychodzi mi tylko na mysl ciagle aktualny wers z piosenki aerosmith - "there's something wrong with the world today, i don't know what it is". Niestety ja wiem co to jest - niski wspolczynnnik inteligencji jakiejkolwiek czy to emocjonalnej czy innej u wiekszosci naszego wspanialego spoleczenstwa. Dodajmy do tego ze wiekszosc mlodego pokolenia wychowuje internet i ze sa po prostu mlodzi = z natury glupi i klikaja wysokie noty bo kolega z facebooka tez klinknal.

candn, podziwiam ze przemeczyles sie i obejrzales tak denny temat juz z samego zalozenia i wydales rzetelna i jak zwykle w niezlej formie a nie tylko tresci ocene, dzieki temu wiem ze w trawie lezy mina i nawet nie bede podchodzil. Filmy Wajdy sa po prostu cholernie nudne pomijajac inne kwestie.

swoja droga spoleczenstwo samo wystawilo sobie cenzurke robiac bohatera z marionetki

ocenił(a) film na 1

Tak.
To bardzo przykre i frustrujące:(:(:(