Walka o przetrwanie

Age of Tomorrow
2014
2,4 339  ocen
2,4 10 1 339
Walka o przetrwanie
powrót do forum filmu Walka o przetrwanie

Głęboki, emocjonalny, wielopłaszczyznowy. Film wart polecenia nie tylko ze względu na
nietuzinkowe podejście do tematyki obcych dokonujących inwazji na naszą kochaną planetę,
ale również niebywale NIETUZINKOWE podejście do sztuki filmowej. Przyznam, że czegoś
takiego jeszcze nie widziałem. Każdy kinomaniak powinien zafajkować i obejrzeć. To jest po
prostu MUST SEE. W szkołach filmowych, zwłaszcza w Polsce gdzie kształci i kreuje się tak
wspaniałych reżyserów, powinni puszczać ten film przez 9 semestrów i uczyć ludzi na
podstawie tak wspaniałego obrazu sztuki kręcenia filmów. Jak dla mnie osobiście to jest
PRZEŁOM! Prawdziwy PRZEŁOM! Czekam na Wasze komentarze. Chętnie poczytam i
podyskutuję, ale tylko z osobami światłymi, które doceniły poziom, kunszt, zaangażowanie
aktorskie, umiejętności i wysiłek intelektualny oraz fizyczny i finansowy włożony w powstanie
tak wspaniałego filmu. Zapraszam do dyskusji! Niech rozpocznie się CYRK!

nikczemnybobr

Twój komentarz jest jednym wielkim cyrkiem.

ocenił(a) film na 10
rafiq11

Och, ale przeczytałeś? Wspaniale! Mam nadzieję, że film oglądało Ci się równie przyjemnie, co mi. Prawda, że świetny?

rafiq11

A znasz słowo "sarkazm"?

nikczemnybobr

I tak lepszy od nowego Transformers...

nikczemnybobr

nie jestem pewien o jakim filmie mowicie - czy ktos to wogule ogladal?
zalatuje mi tu produkcja syfy - jak by nie bylo to oni robia pseudopodobne produkcje do kinowych hitow
tak jak pacyfic rim - atlantyk rim
batle of los angeles lub tak jak ty
edge of tomorrow - age of tomorrow
ale ze sf to pewnie i tak go lykne - szkoda ze nikt nie zamiescil nic bardziej tresciwego o tej produkcji

panhenson

Niee syfy mają swoje oryginalne filmy klasy f to o czym piszesz to Asylum.

ocenił(a) film na 2
nikczemnybobr

Przeczytałem Twoją wypowiedź i ją zrozumiałem. Całkiem niezła próba. ;)

ocenił(a) film na 10
DarkSky

No, chylę czoła :P

ocenił(a) film na 1
nikczemnybobr

Prawdziwy przełom kinematografii od scenariusza począwszy na grze aktorów skończywszy :)

nikczemnybobr

Mnie urzekły efekty specjalne :)

nikczemnybobr

nie oglądałem ale zgadzam się z przedmówcą

ocenił(a) film na 3
nikczemnybobr

Piękny film, oglądając go znowu poczułem to uczucie, dawno zapomniane. Kiedy je straciłem? Kogo to wina? Pytania, same pytania. Biorę siekierę i lecę w kosmos.

ocenił(a) film na 3
nikczemnybobr

No fakt, film jest nietuzinkowy. Świetna parodia sf i horrorów za jednym zamachem i to kręcąc całkiem poważny film. I wielkie brawa za mistrzowskie dialogi.

ocenił(a) film na 2
nikczemnybobr

To wszystko prawda!
Film na stałe zapisze się w hisrorii kina a już teraz wyznacza zupełnie nowe jakości w produkcjach SF. Sensacyjne zdjęcia, gęsty precyzyjny scenariusz i gra aktorska najwyższej próby. O tych nazwiskach niebawem będzie się mówić.
Do dziś nie mogę się otrząsnąć. Wypatruje w sieci wersji ULTIMATE CUT R21 bo chcę więcej. Musze to mieć na półce.

nikczemnybobr

Uważam ze Twój komentarz jest durny i nie na miejscu . Są ludzie którzy na oceny filmwebu w ogóle nie zwracają uwagi ---a sugerują się opiniami kinomanów . Gdybym był takim widzem i mimo oceny obejrzał bym te szczyny po twoim komentarzu --- dostał byś taką porcje gówna----- że miesiąc byś bekał jak świnia....

Jaberwoocky1

jeżeli Ci się ten film nie podobał to masz lipny gust ;/

nikczemnybobr

Zgadzam się z Twoją opinią w całej rozciągłości i pewnie również dałbym 10 gdyby nie brak scen łóżkowych między ludźmi i kosmitami...