Wall Street: Pieniądz nie śpi

Wall Street: Money Never Sleeps
2010
6,4 35 tys. ocen
6,4 10 1 34524
6,0 15 krytyków
Wall Street: Pieniądz nie śpi
powrót do forum filmu Wall Street: Pieniądz nie śpi

Zupełnie brakuje klimatu 1 części Wall Street, kiepska muzyka, kiczowaty montaż. Do tego na końcu film zupełnie traci sens (zamienia się w zwykły tani, oderwany od realiów pseudomoralizujący romans). O ile pierwsza godzina filmu średnia, o tyle ostatnie pół po prostu żałosne. Jedynie aktorskie zdolności Douglasa ratują ten film przed totalną klapą.

ocenił(a) film na 3
artur2

W zupełności się zgadzam. Film nie spełnił moich oczekiwań, poczułam się... oszukana. Brakowało mi klimatu pierwszej części, ba- film oglądałam odliczając minuty do końca.
Z początku nawet mnie nabrał. Rzeczywiście uwierzyłam, że filmowcy zwariowali i nawrócili Gordona w więzieniu. Cały czas jednak miałam nadzieję na coś innego, więc na chwilę przed końcem odetchnęłam z ulgą. Finał jednak zwalił mnie z nóg. Negatywnie. Brakowało tylko grupowego uścisku.

użytkownik usunięty
alicjam8

Mnie osobiście się podobało. Może to dlatego, że nie oglądałem pierwszej części. Rzeczywiście montaż momentami przeraża, ale ujęcia stoją na wysokim poziomie. Bardzo podobała mi się gra aktorów.