Na podstawie tego co teraz wiemy, ( a wiemy mało) jakie są Wasze przypuszczenia? Jakiej części warcrafta będzie to ekranizacja? Wszędzie piszą, że to na podstawie historii zawartej w WOW'ie. Nie jestem znawcą warcrafta, ale kiedyś grałem w 3 +FT i wiem że WOW to kontynuacja wydarzeń. Jeśli to ma być ekranizacja WOW' t brakuje mi w obsadzie przedstawicieli innych gatunków niż ludzie i orkowie, orza kilku ważnych osób Arthasa, Kel'Thuzad, Thralla, oraz nocne elfy i krasnoludy.
Czyli w tej części nie ma szans na to by zobaczyć umarlaków? Bo przyznaje, że chciałbym zobaczyć Kel'Thuzad'a jako licha. O ile tego nie spie***lą
Całość koncentruje się wokół ludzi i orków + elfów, krasnoludów, draenei itd. Nieumarli może będą w kolejnych częściach ;)
Nieumarli mogą być i w tej części, jeśli za nieumarłych uważacie też ożywione zwłoki. Szkielety były w Warcrafcie od pierwszej części gry (jednostka "Necrolyte" u orków miała zaklęcie ożywiające zwłoki na szkielety).
Elfów nie będzie na 99%. Inny kontynent. Dranei też raczej na pewno nie.
Za to jestem przekonany, że pojawi się jakiś krasnal.
Więc powiedziałbym, że pierwsze skrzypce to Ludzie i Orki. Supportująco, trolle i krasnoludy. Być może jakieś gnomy/gobliny.
Wysokie elfy będą na 100%, jeden nawet widoczny jest na zdjęciu z "przecieku".
Draenei również się pojawią, gdyż byli pokazani we fragmencie podczas Comic Con, jako więźniowie orków.
Chodzi mi o to: (w prawym dolnym rogu) http://s.cdaction.pl/obrazki//warcraft-film-stillsy%20(8)_bzwmv.jpg