Bardziej basniowy jak np.Merlin.
Powazny jak
Mam nadzieję, że przynajmniej na tyle poważny:
http://www.youtube.com/watch?v=TLzhlsEFcVQ
Tego typu:
http://o.aolcdn.com/hss/storage/adam/7aa87b640586afcc2184d10603a61ecc/warcraftmo vieconceptart.jpg
Blizzard po ostatnim dodatku zauważył, że poważny klimat sprzedaje się lepiej niż dziecinada.
Ja wolę o tym nie rozmyślać a głównie dlatego, że pierwszy nóż w plecy otrzymali zarówno widzowie jak i sam Blizzard, że nie zdecydował się na zrobienie animacji, a wiadomo, że ich animacja podbiłaby wszystkie office'y.
To ciekawe, że potrafili zrobić kilka godzin cinematiców, a nie chcą zrobić pełnometrażowego filmu.
Martwię się jak to wyjdzie, martwię się o to, że będzie zbyt cukierkowo lub zbyt nierealistycznie. (Pozwolę sobie tutaj przytoczyć tytuł Hobbita. Jak wiadomo LOTR na swoje lata był totalną miazgą wizualną, miód dla oczu. Co zresztą moją opinią i zachwytem pozostaje po dziś dzień. Hobbit jest przedobrzony wizualnie, świeci się wszystko jak nie powiem co, momentami wygląda naprawdę bardzo mało realistycznie, gdzie w LOTRze moim zdaniem wszystko było dopracowane na tip top. To samo mogę powiedzieć odnośnie Hulka dawnego i obecnego. Dawniej wydawał się bardziej realistyczny, niczym jakiś po prostu kostium. Dzisiejszy niestety razi w oczy. I niestety do efektów będą przykładać palce Ci sami panowie, którzy tworzy efekty wizualne do Avengersów. A więc tu się potwierdza moja obawa co do Hulka a więc i do Warcraftowych postaci).
Z drugiej jednak strony myślę, że zarówno wizualnie jak i fabularnie tego nie spieprzą, dlatego Blizzard czuwa nad tym projektem i myślę, że nie pozwolą na taki fail.
Jedyne co możemy to trzymać kciuki ;)
Wiesz wydaje mi sie ze nie nalezy winic tworcow od efektow specjalnych ale samych rezyserow !.
Dlaczego Avatar od JCamerona byla tak bardzo dopieszczony wizualnie a juz taki Hobbit nie od Pj ?.
Oba filmy byly krecone w tej samej firmie VETA !.
Kiedys Pj przykuwal wieksza uwage do efektow bo byly zadrogie i malo realistyczne a dzisiaj sa juz tanie i mozna je bez umiaru wkladac do filmow ;].Pj sie zatracil niestety w CGI tak jak Spielberg ;].Ale mozna im to wybaczyc bo to sa tak naprawde male dzieci ktore zawsze lubia sie bawic w piaskownicy do upadlego ;].
Wydaje mi sie ze z WARCRAFTEM bedzie inaczej.Mamy rezysera dobrego ktory tez duza uwage przykuwa do efektow wiec nie sadze ze pozwoli firmie od CGI zrobic cos sztucznego i kiepskiego.
Raczej film bedzie bardzo dobry bo rezyser jest wizjoner i bardzo dobry ;]