6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116164
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek
ocenił(a) film na 9
koperfas128

No tak, demoniczna przemiana Arthasa, obrona drzewa Hyjal czy cała historia Thralla z Hellscreamem to faktycznie dno i 3 metry mułu... Nie wspominając o uwięzieniu Sylvanas czy całej historii z Illidanem... WoW to kotlet odgrzany na W3.

(mam nadzieje, że to marny trolling :C)

golonqa23

Stresciles cala fabule warcrafta, a gddybym mial ci opowiedziec cala fabule wowa, to niestarczylo by mi dnia.

ocenił(a) film na 9
koperfas128

Bo widzisz, jest mała różnica w streścić, a opowiedzieć :] Sama historia Arthasa począwszy od plagi i jego 1 spotkania z Kel'thuzadem spokojnie starczyła by na 2 a może i 3 godzinny film.

Ah i nie całą, to był tylko w3 + 1/2 W3 FT (jakoś nie skończyłem FT nigdy :P)
Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mówię że fabuła w WoW to dno, jednak moim zdaniem zbytnio się rozłazi na różne strony, jest też mniej spójna, dlatego ja jestem zwolennikiem W3.

koperfas128

Samej podstawki czy z dodatkami? nie ważne na pewno dzień by starczył.

ocenił(a) film na 7
koperfas128

koperfas128 Problem w tym że późniejsze dodatki po WOTLK (czyli cata i mop , nie licząc WoD) ,to szajsy niezwiązane z historią Warcrafta. Na siłę były robione, byleby gracze zostali. Dni świetności WoWa dawno przeminęły. Teraz dopiero się obudzili i próbują ratować to, ale jest już za późno. I nie pierdziel mi tu, że WoW jest lepszy, bo to logiczne że mimo iż w3 był idealną strategią, to możliwość explorowania świata jest o wiele ciekawsza. Problem w tym, że WoW swoją wielkością, osiada na fundamentach W3, bo gdyby nie W3 i poprzednie jego części, to dziś by nie było WoWa.

Także sobie daruj takie zbędne wypowiedzi.

ocenił(a) film na 9
koperfas128

Jeżeli ktos uważa że WoW ma lepszą fabułę od Warcraft 3 to mu współczuje.

Shadow_5

To moze bys nas oswiecil w czym ten marny warcraft jest lepszy od wowa pod tym wzgledem?

koperfas128

WoW się skończył na Wrath of The Lich King z ostatnim patchem w tym dodatku, dalej to już dno... Warcraft 3 wraz z dodatkiem Frozen Throne to jest mistrzostwo fabularne, takiej gry już nie będzie, większość twórców Warcrafta 3 jest juz na emeryturze :) Pozostaje nam zagrywać w słodkie Pandy... aż się boje co będzie po Pandarii. A tobie polecam książki warcraft, może ujrzysz na oczy .

BeatPrem

Raz Blizzard na 1 kwietnia jak jeszcze podstawka była wyskoczył z propozycją pandarenów dla hordy i whispów dla sojuszu.. wtedy każdy wiedział, że to żart i nikt się nie spodziewał czegoś takiego pandaria :D

BeatPrem

jak zwykle opowiadacie sentymentalnie.
Gdyby dzisiaj wyszedl taki war3 to bys nawet uwagi nie zwrocil.
Pogodzcie sie wkoncu z tym, ze war 1 2 3 to tylko wstep do genialnego wowa.

koperfas128

Najpierw może zagraj w Warcrafta 3, zanim zaczniesz swoje farmazony pisać... "Genialny WoW" hahaha. Co jest w nim takiego genialnego ? Żeby nie było, grałem na Officialu od podstawki do Cataclysmu. Ciesze się ze poszedłem po rozum do głowy i skończyłem grac, żałuje tylko kasy wydanej na Cataclysm, ten dodatek zniszczył wowa, nie wiem co jest w stanie uratować tę grę... Mists of Hello Kitty ? haha Nie rozumiem jak takie coś można wgl pisać o warcrafcie 3, podejrzewam, ze jesteś smarkaczem, który w latach świetności W3 srał w pampersy.

BeatPrem

Ja gram w to od 10 lat po kilka godzin dziennie (mialem nawet tak, ze gralrm po 20h+ dziennie) i chyba nie mozess odmowic tej grze grywalnosci.
W war 3 zagralem 20 minut i usunalem.

ocenił(a) film na 8
koperfas128

Przy strategiach dzieciaki tak mają ;) Wybacz, ale trollujesz wystarczy spojrzeć na awatar ;P

koperfas128

I nie dziwota że dal ciebie WOW jest genialny, a dlatego że to kiepska kopia Diablo czyli chodzisz, bijesz, lewelujesz itd. Przy tym nie trzeba ruszyć mózgiem, a w strategiach owszem, ale że ty nie masz czegoś takiego jak mózg to nie dziwota że po 20 min zasnąłeś, bo ci się procesor zawiesił od prób znalezienia jakiejkolwiek strategi by przejść misję, ja się założę nawet że ty pierwszej misji w tutorialu nawet nie dałeś rady przejść bo to za wysokie progi na twój móżdżek. No ale wiadomo, obecna gimbaza to mózgownicy nigdy nie używa, bo dawna giumbaza to jeszcze coś potrafiła trybić, ale obecne pokolenie to już nie. Aż się boję jaki poziom głupoty osiągnie następne pokolenie gimbazy.

tom126pe

A wypraszam sobie. Niestety jestem w gimbazie, a pierwsze trzy części Warcrafta (+dodatki) to jedna z moich ulubionych serii gier.

ocenił(a) film na 8
koperfas128

Po 20 minutach nie da się ocenić żadnej produkcji. :) trzeba przejść co najmniej całą by ocenić wątek fabularny, od co.

użytkownik usunięty
koperfas128

WOW to jedno z najgorszych MMO w moim mniemaniu....po pierwsze abonament...
Po drugie cena abonamentu..po trzecie....gra jest po prostu słabo zbalansowana i nie da się w nią grać już od dłuższego czasu. Dla mnie właśnie War3 z DLC jest NAJLEPSZĄ GRĄ BLIZZARDA!
Świetna fabuła,niesamowita grafika, świetnie przedstawiony świat, NAJLEPSZY ŚWIAT FANTASY W GRACH KOMPUTEROWYCH.
Dla mnie WOW
3/10
War3
9+/10

koperfas128

Cóż, w takim razie mi przykro, bo życie musisz na tę grę marnować (+20 godzin dziennie? To kiedy to chodzisz do szkoły/pracy? Kiedy ty spałeś?).

koperfas128

wstęp do jednej z największych porazek gier komputerowych

ocenił(a) film na 8
BeatPrem

Absolutnie zgadzam się z tym że W3 to mistrzostwo fabularne. Już od dawna się zastanawiam czemu jeszcze nikt tego nie zekranizował.

Kot25

W3 czy WoW? Jak dla mnie to kwestia gustu, chociaż ocenianie gry po 20 minutach jest moim zdaniem zwykłym idotyzmem, a pisanie o tym ludziom w nijaki sposób to już zwykłe skurczysyństwo. Lubie cholernie swiat Warcraft za klimat i ciekawe wydarzenia,przedstawienie rasy orków z własną kulturą i bogatą historią. UIwielbiam też Gothic do NK,BG, NWN, ale Fallout 1 i 2 już nie przypadły mi do gustu bo nie podoba mi się system walki turowej. Zdecydowanie wolę Fallout Tactics.

Mimo wszystko pod względem fabularnym i ukazaniem bohaterów najlepszy jest Legacy Of Kain Przed wszystkim mniej bohaterów w związku z tym twórcy mogą bardziej je rozbudować,a w takim Warcraft jest tyle herosów, że oni wszyscy są ogólnikowo robieni. Nie posiadają zbyt wielkiej ilości dialogów w związku z tym fabuła z nimi musi się streszczać bo kolejni ziomale z Azeroth też chcą się pokazać. Raziel i Kain dostali na ekranie tyle czasu co wszyscy bohaterowie Warcraft razem wzięci, mało tego zostało to dobrze spożytkowane.

ocenił(a) film na 7
BeatPrem

Jak widze posty typu "wow sie skonczyl na vrath......." to dostaje rozwolnienia .Jakim trzeba byc debilem zeby przy kazdej okazji wypisywac takie idiotyzmy ........

ocenił(a) film na 9
koperfas128

Jak można brać na serio wypowiedź kogoś kto ma avatara jb?

boost

masz racje, jest trollem albo upośledzonym czubem.

ocenił(a) film na 6
BeatPrem

kluczem do zrozumienia jest tekst o graniu 20h+. Po takiej dawce przyjmowanej długotrwale mózg przestaje funkcjonować prawidłowo. O i zabawna recenzja - ocena fabuły W3 po ograniu 20 minut. Tutorial był za trudny?

ocenił(a) film na 9
FredPerry

tylko jak by nie było Warcrafta 3 to by nie było WoW i niech się cieszy, tez nie jestem zwolennikiem WoW. Wolałbym żeby IV powstała ale to marzenia ściętej głowy.Też się dziwie że to kuzyn gra i to chwali mnie Wow nie wciągnął zbytnio dla mnie to jedna z najlepszych gier jeśli chodzi o fabułę mam nadzieje że film będzie również świetny.

ocenił(a) film na 8
meut20

WoW się skończył po WOTLK poza tym fabularnie jest dobry ale nie ma startu do pierwszych Warcraftów. BTW gratulacje dla Blizzarda za skok na kasę w postaci mikropłatności... Coś czuję, że Blizz się powoli kończy :P

ocenił(a) film na 9
Tenenit

Fabuła może i dobra widziałem filmiki i mi się bardzo podobały ale to już skok na kasę.Wolałbym by połączyli wszystkie części WOW i zrobili Warcrafta IV.Dla mnie to jest najlepsza ich gra :P dużo lepsza niż taki Starcraft a jest dość daleko w rankingu Warcraft III The Frozen Throne dopiero 67 w rankingu.Czy się skończył Blizz no nie wiem ale słyszałem ze Diablo III im nieco słabiej wypadło ale się nie wypowiadam bo nie grałem :P.No ja w 1-2 część nie grałem zacząłem od 3 i mnie zajebiście wciągnęło.

ocenił(a) film na 9
meut20

Warcraft III i tak jest wysoko jak na taką gierkę... połączenie RTS z RPG, gdzie RTSa jest tyle co kot napłakał a główna rozgrywka opiera się na zdobyciu 6 poziomu herosa przed przeciwnikiem. 67 miejsce to dla niego dużo.
Choć nie powiem, fabuła oryginalnego War3 jest chyba najlepszą fabułą z gier Blizzarda.

ocenił(a) film na 9
Dentarg

no na pewno jest lepsza od takiego herosa 3 od tych gier z top 10 co najmniej na pierwsza 10-20 zasługuje

ocenił(a) film na 9
Dentarg

już taki Starcraft 1 jest wyżej a dla mnie jest dużo lepsza od tej gry

ocenił(a) film na 9
meut20

W "takiego" Starcrafta 1 ludzie grali od 17 lat. Gdyby nie premiera drugiej części gra ciągle byłaby na topie. Zainteresuj się trochę tematem jeśli chcesz już krytykować. Pomijając mistrzostwa świata w Starcrafta, jest jeszcze Korea, gdzie Starcraft wywołał ogromny wpływ na życie tamtejszych ludzi.
Bez wątpienia to jedna z najlepszych gier RTS wszechczasów. Trzy, zróżnicowane rasy, wiele taktyk i strategii, macro, szkolenie wielu jednostek w kilkunastu fabrykach i ogarnianie kilku baz jednocześnie, micro dzięki któremu niewielkim kosztem rozbijasz potężne oddziały wroga. No i właśnie... te oddziały po kilkudziesieciu żołnierzy. Warcraft 3 ze swoimi 12 jednostkami w bitwie może się schować.

Co do Heroesa III. Cóż, musisz być albo trollem, albo bardzo młodym człowiekiem ;)
Otóż Heroes III jest legendą gier strategicznych i to nie bez powodu. Gra, mimo iż może odpychać wizualnie, jest świetną strategią. Rozbudowujesz miasta, szkolisz bohatera i toczysz bitwy, a co najfajniejsze - możesz grać ze znajomymi przez hot seat, na jednym komputerze. H3 jest najlepszą częścią serii, bo jest prosta ale niesamowicie grywalna. Trzeba mieć łeb na karku by wygrywać na najwyższym poziomie trudności. Niestety, po latach grania w H3 muszę przyznać, że za dobrze tę gierkę już znam przez co nie mam z kim grać :|

Widzę na Twoim profilu między innymi Tibię. Musisz być faktycznie młodą osobą skoro oceniasz ją na 9/10. No ale nic to, pozostań przy Warcrafcie III, a strategie zostaw w spokoju ;)

ocenił(a) film na 9
Dentarg

te mistrzostwa mnie nie interesują tylko uważam ze fabularnie jest lepszy od Starcrafta chociaż w Starcrafta grałem ale to było bardzo dawno temu ale byłem bardzo młody na pewno ma fanów. A co do H3 tez mnie jakoś nie zachwycił ale też miałem na kompie bardzo dawno temu i też mnie odrzuciła nie wiem jak by to było teraz. Ale za to uważam jest dużo lepszych gier od tej gry nawet i z tego rocznika no cóż każdy ma inny gust :) a co do Tibi to fakt trochę w nią grałem i sentyment został i dlatego 9/10 oceniłem z tym trolem to też trochę przesadzileś :D a czy młody jestem no już lata swoje mam

ocenił(a) film na 9
meut20

Bardzo rzadko słyszy się o osobach które grają w strategie, a H3 im się nie podoba, stąd też moje podejrzenie czy nie jesteś trollem. Tak jak mówisz: każdy ma swój gust.
Tak czy siak fajnie, że coś się ruszyło z tym filmem i być może go doczekamy.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
Dentarg

No mam nadzieje ze film zrobią fajny co gra ale fakt że gdyby nie Warcraft 1 i 2 to nie grałbym w 3 :D Starcraft miałem tą grę pirata od kolegi i chwalił po angielsku jakoś nie pograłem w nią długo nie wiedziałem o co chodzi i może dlatego ale to była szkoła podstawowa :D No z gier Blizz to tylko grałem Diablo 2 i Warcrafta 3.

Również Pozdrawiam :]

Tenenit

"Coś czuję, że Blizz się powoli kończ"
Też tak uważam gdy przejechałem się na Diablo 3, po prostu Blizzard już swe lata świetności ma za sobą. Jedynie co to jeszcze StarCraft 2 Wings of Liberty oraz Heart of Swarm nawet dobrze im wyszły, ale jak porównując StarCrafta 2 z pierwowzorem, to niestety ale Blizz spierdzielił nawet i to.

ocenił(a) film na 7
tom126pe

na szczescie miliony fraczy nie podzielaj twojej wnikliwej opini :)

tom126pe

Ja podzielam Twoją opinie. Myślę na ten temat dokładnie tak samo.
Zamiast robienia dobrych gier Blizzard organizuje koncerty Metalliki żeby odwrócić uwagę od braku pomysłów. :P

ocenił(a) film na 8
koperfas128

facet co ma w awatarze bimera na pewno zna się na rzeczy ;D

koperfas128

Słaby trolling.

koperfas128

Mam nadzieje że zrobili ci juz jakis przeszczep mozgu czy cos... Jak w ogóle można wchodzic w dyskusje z kims kto ma DŻASTINA na avatarze? srsly? chlopczyku jezeli chcesz wmówić mi ze warcraft 1-3 to jest gowno to masz niezle nasrane w główce, btw GRASZ KUR** OD 10 LAT GDZIE GRA NAWET TYLE NIE MA ? mam nadzieje ze to poprostu slaby trol, bo czlowiek grajacy w wowa 10 lat, musial by miec teraz 20+, a nie wiem czy sa az tak ulomni ludzie w tym wieku :/

Gordu

On jest mieszanką odrobiny trolla z poważnym poje*ańcem mózgu. Nikt normalny takich rzeczy nie pisze.

BeatPrem

Też mam nadzieje żę fabuła filmu będzie ale na podstawie war3 co do samej gry to zgadzam się ze wszystkimi argumentami przedmówców naprawdę genialna strategia jak dla mnie jedna z lepszych jakie kiedykolwiek powstały i zdecydowanie bije na głowę Wowa choć nie wiem czy jest sens porównywać strategię z RPG . A do autora tematu nie wiesz co piszesz czlowieku wedlug mnie i widać nie tylko war3 to arcydzieło gatunku .

przemo8600

fabuła filmu będzie z warcrafta pierwszego. Na ekranie zobaczymy konflikt ludzi z orków

BeatPrem

No i gitara .

ocenił(a) film na 9
Gordu

" GRASZ KUR** OD 10 LAT GDZIE GRA NAWET TYLE NIE MA "

WoW powstał w 2004 roku, więc gierka ma 10 lat.

"a nie wiem czy sa az tak ulomni ludzie w tym wieku "

Może nie ułomni, ale zwyczajnie lubią gry MMO. Znam ludzi w wieku 20+, którzy od kilku lat grają w WoWa, więc jednak można. Marudzą, że z coraz bardziej ułatwiają rozgrywkę, pewnie po to by ściągać młodszych graczy, ale nadal w to grają. Trzeba szanować gusta innych...

ocenił(a) film na 9
koperfas128

Do wszystkich biorących udział w tej dyskusji. ZAJEBIŚCIE POCISNĘLIŚCIE TEGO TROLLA :) dobra robota

ocenił(a) film na 4
koperfas128

Przede wszystkim, nie ma si,co nakręcać,że fabuła to materiał na 100 godzinny film. Wszyscy dobrze wiedzą,że Warcraft to RTS i fabularnie liczy się jedynie to, co podczas przerywników filmowych, przerywników animowanych w grze i ogólny zarys poszczególnych misji

ocenił(a) film na 6
koperfas128

Porażką to są twoje trollowe wpisy na filmwebie weź lepiej zajmij się czymś pożytecznym i nie wqurviaj wszystkich wokół Trollu