Większość postaci, np. Archimonde, Tichondrius czy Mannoroth będą wykonane techniką komputerową, ale kto zagra Arthasa, Jainę, Ilidana czy Uthera??? Wpisujcie swoje opinie bo ja narazie pomysłów nie mam.
Hmm... a skąd wiesz że film powstanie na podstawie trzeciej części gry? Ja osobiście wolałbym drugą. Jednak gdzieś obiło mi się o uszy że koncepcja filmu będzie podobna jak w przypadku książek z serii Warcraft a mianowicie fabuła nie będzie kopią fabuły z gry lecz niezależną historią osadzoną w świecie Warcrafta.
Mam nadzieje,że Horda odegra pozytywną role w filmie(bo przecież nie jest zła :P ). Mam też nadzieje że film będzie super, bo akurat jestem fanem serii warcraft'a :D
Jeśli jesteś fanem całej serii to powinieneś wiedzieć że Horda jest zła. Tak było w jedynce i dwójce, dla mnie Warcraft 3 (i WoW) to już nie to samo.
Też jestem fanem całej serii i znam dość dobrze historię tego świata. Horda nie jest tylko zła albo tylko dobra, sprawa Hordy jest bardziej skomplikowana. Nie wiem czy przeszedłeś kampanię w WarCraft 3 ale jeśli tak to powinieneś to wiedzieć. Była o tym też mowa w książce "Władca Klanów". Jeśli kogoś interesuje historia tego świata warto zajżeć na: http://wow.battlenet.pl/81/.
dokladnie... nie zapominajmy, ze Horda zostala przez Medivha i Guldana sprowadzona do Azeroth... nigdy nie byla zla, po prostu reszta swiata nie umiala sie z nia dogadac... :P zreszta gdyby nie Medivh Warcraft nie mialby sensu, wsyztsko co zle to jego nieswiadoma zasluga...
btw, uniwersum warcrafta jest na tyle genialne, iz uwazam ze gdyby Tolkien nie wydal LoTRa to Warcraft bylby wyznacznikiem w dziedzinie fantasy (nie mowie ze LoTR jest slaby, ja sam uwazam LoTRa za genialna pozycje fantasy)...
teraz LoTR jest legenda a Warcraft jest po prostu niedoceniony... ale to sie zmieni :P
Horda wcale niejest zła bo w ostatniej misji w War3 połączyła swoje siły z elfami i ludzmi żeby obronić góre Hejal przed Arhimondem i płonącym legoinem a na dodatek z książki "Władca klanów" można dowiedzieć sie , że orki niesą wcale takie złe.Książke polecam poniewarz jest tam cała historia życia Thralla.
Hejal? Może góry Hejah, z wielką czerwoną łapą na szczycie? :D Proponuję zakończyć wątek, gdyż wypowiedzi, które wnosiły coś nowego już dawno się skończyły.
Moim zdaniem byłoby wporządku zrobić po jednym filmie na każdą część gry. Jednak z tego co słyszałem filmowy Warcraft nie będzie ekranizacją żadnej z części gry lecz niezależną historią osadzoną w Uniwersum Warcrafta (tak samo jak książki które okazały się najlepszymi książkami na podstawie gier).
Horda jest zła? hohoho, wybitnie płaskie podejście. Zły jest też Sojusz, Nocne Elfy, Nieumarli, Nagi, Legion i Draenei.. o kimś zapomniałem?
W pierwszej i drugiej części gry Orokowie (Horda pojawiła się dopiero w dwójce) byli siłami zła, to wszystko.