6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116164
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

"Po seansie uśmiechnąłem się szeroko myśląc "Dzięki Blizzard!". Dzięki, mimo iż ta adaptacja nie jest najlepsza, to została zrobiona dla ludzi takich ja ja - fanów i to widać od pierwszych minut. Nie obyło się bez wielu skaz, ale w ostatecznych rozrachunku bawiłem się świetnie i....

Dostałem dokładnie to, na co liczyłem :)!"

http://www.ppe.pl/blog/30870/6989/recenzja-filmu-warcraft-nie-taki-zly-ten-ork-j ak-go-maluja.html

ocenił(a) film na 9
Starh

"Żeby jednak nie było tak miło i słodko przyznaje, że sam scenariusz jest najsłabszym elementem filmu."

:(

"Niestety po napisach końcowych od razu ma się świadomość, że długość filmu została dość mocno skrócona."

:((

"Wiele postaci ledwo mieści się w ramówce - widz dostaje jasne komunikaty "oto mag, król" etc. Widać, że poszczególni bohaterowie nie mają odpowiednio wiele poświęconego czasu w ramówce tak, aby oglądający mógł sobie wyrobić o nich własne zdanie."

:(((

"Doczepić się również mogę na skupieniu prawie całego materiału filmowego na przedstawieniu wojny, walki, brak tutaj ukazania większej przygody jak w innych filmach, a przecież aż się o to prosi po zobaczeniu urywków z Dalaranu"

A tam, to nie Drużyna Pierścienia, tu bohatery sobie nie zwiedzają świata.

"Słowem wielu rzeczy widz musi się sam domyślić."

Miał być film dla każdego :(

"Jeżeli myśleliście, że efekty specjalne w tym filmie nie zrobią na was wrażenia, to uwierzcie mi będziecie pozytywnie zaskoczenie! (...) Efekty CGI po prostu kopią beret, a same widoczki są tym, na co czekał każdy fan warcafta."

Blizzard i słabe efekty specjalne? Ja tam nigdy nie wątpiłem w to, że będą świetne.

"Dodam tylko, że film jest dość brutalny i tego się po nim nie spodziewałem. Sceny są dosadne, ale nie cierpi na tym ich prawdziwość. Nie spodziewałem się, że film będzie zrobiony właśnie w takiej konwencji. Podoba mi się ona jednak, nie jest to już ten bajkowy Warcaft z WoWa, to przedstawienie brutalnej wojny, w której nie ma zwycięzcy."

:D
Przynajmniej tyle dobrego. To nie jest ten bajkowy Warcraft z WoWa, tylko Warcraft z Warcrafta :D Super, tak powinno być.

Cóż, mam nadzieję, że słaby scenariusz to tylko kwestia gustu... że jest słaby pod tym względem, że nie jest o Arthasie... dobra, został tydzień. Jeden tydzień i każdy zainteresowany sam się przekona jak to wygląda :)

"Dostałem dokładnie to, na co liczyłem :)"

A więc nie idealnie, ale pozytywnie. Dobre i to. Ile w skali 1-10?

Dentarg

Hmm będąc szczerym dla mnie takie 7+/8.

Bawiłem się lepiej niż podczas oglądania nowego Kapitana czy też BvS.