6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116164
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek
ocenił(a) film na 3
Ramsey_Fighter

W jaki sposób miałby być podobny do 300? Wizualnie? Szczerze w to wątpię. Twórcy mówili o "Grze o Tron" zmiksowanej z "Avatarem", choć to w sumie daje nikły pogląd na to, jak ostatecznie będzie wyglądać film. No ale na pewno nie jak 300.

Co do Hobbita już chyba o tym pisałem gdzie indziej. Jackson dał ciała, więc to żadna konkurencja :) A "Warcraft" nie musi dorównywać najlepszym produkcjom fantasy (np. LOTRowi). Niech po prostu będzie udanym i dobrym filmem. Mamy deficyt 'oglądalnego' kina fantasy, więc tyle mi wystarczy.

użytkownik usunięty
zombie001

Gra o Tron z Avatarem?! Przecież to dwa kompletne przeciwieństwa... ;p

ocenił(a) film na 9
Ramsey_Fighter

Nie będzie to mix Władcy Pierścieni ani tym bardziej 300. We Władcy masz dobro vs zło, natomiast w Warcrafcie ma być inne podejście. Zarówno orkowie jak i ludzie nie będą jednoznacznie dobrzy lub źli, a niektóre pozytywne postacie będą musiały postąpić "źle" by ocalić swój lud. Więcej spoilerować nie będę, a wydaje mi się, że dokładnie wiem jak to będzie wyglądało.
Poza tym orkowie nie będą ciągle masakrowani w walkach jak we Władcy :P Mam nadzieję, że unikną też głupawych wstawek Jacksona takich jak: starcie dwóch krasnoludów z kilkadziesięcioma goblinami przy czym ci pierwsi wygrywają nie mając nawet małego zadrapania.

ocenił(a) film na 6
Dentarg

Wiem o co chodzi, znam trochę uniwersum warcrafta , jednak tak mi się na razie kojarzy klimat tej produkcji, głównie dlatego że filmowe zwiastuny i przerywniki filmowe przypominały mi 300.

ocenił(a) film na 9
Ramsey_Fighter

Z tego co wiem to do filmu nie wyszedł ani jeden zwiastun.
Co do WoWa to jego zwiastuny są zupełnie inne niż Jacksonowy Lotr.
To jest klimat Władcy?
http://www.youtube.com/watch?v=BCr7y4SLhck
A może to?
http://www.youtube.com/watch?v=0rByHtyH5Ns
Przecież to zupełnie inna bajka. Albo masz coś innego na myśli i nie za bardzo rozumiem, albo po prostu wszelkie fantasy z wojną między orkami a ludźmi to dla Ciebie "klimat Władcy".

ocenił(a) film na 6
Dentarg

Nie chcę się z dobą sprzeczać po prostu wg mnie Każde fantasy ma coś z LOTRa a to że napisałem iż przypuszczam że to będzie mix 300 i LOTR to pewnie dlatego że nie ma wielu dobrych tego typu filmów o tematyce fanasy raczej nie wymieniłbym Hobbita (bo to dla dzieci) czy Narnię , Eragona czy Dungeon Siege: W imię króla...

ocenił(a) film na 9
Ramsey_Fighter

Też się nie chcę sprzeczać. Liczę na to, że film nie będzie jak Jacksonowy Lotr tylko ciut lepszy :D Tak jak piszesz, nie ma innych tak wysokobudżetowych filmów fantasy nakręconych w tak bogatym uniwersum.
Nawiasem mówiąc to znaczna część fantasy (Warcraft, Warhammer i masa książek) ma dużo zapożyczonych motywów/ras od Tolkiena.

Przydałby się wreszcie jakiś zwiastun do Warcrafta.

ocenił(a) film na 6
Dentarg

No to się dogadaliśmy :D
A jeśli chodzi o ten zwiastun/teraser to był jeden temat ktoś jak ma on wyglądać ,nie wiesz czasem kiedy on ma zostać pokazany ?

ocenił(a) film na 9
Ramsey_Fighter

Niestety nie wiem. Na Blizzconie pokazali teaser, a po sieci krążą rysunki poszczególnych ujęć z tego teasera. Pewnie jak to u Blizzarda: "wyjdzie kiedy będzie gotowe".

ocenił(a) film na 3
Ramsey_Fighter

Najpóźniej pewnie na Comic-conie w lipcu, ale myślę że kampania reklamowa wystartuje trochę szybciej. Może przed "Avengersami" coś dadzą.

ocenił(a) film na 8
Ramsey_Fighter

Reżyser określił ten film, po nakręceniu, a przed obróbką komputerową jako połączenie Lotra i Avatara, a świat w filmie ma być brudny i ciężki.

ocenił(a) film na 9
a_f1

Jak oni chcą zrobić "świat brudny i ciężki" z Pg-13? W Terminatorze: Ocaleniu trochę im to nie wyszło, choć widać, że mocno się starali.

ocenił(a) film na 8
Dentarg

Świat w Gladiatorze był brudny. Ufam im, jak mało komu, widziałem blizzcon i zapowiada się świetnie.

ocenił(a) film na 9
a_f1

LotR byl spoko a mial ta sama kategorie, nie skazujcie wielomilionowej produkcji z powaznym podejsciem, ktora ma wyrobic filmowa marke blizzardowi, na straty. Film bedzie potezny i trzeba trzymac kciuki by byl jeszcze lepszy. ;D

ocenił(a) film na 7
a_f1

Zapowiada się naprawde ciekawie! :-)
Dopiero wczoraj kolega mnie uświadomił o tej produkcji.... poza wieloma godzinami spędzonymi w grze Warcraft III, nie znam tego uniwersum a już pierwszy screen z orkiem na planie wyszedł kapitalnie. Kto wie? Może zaraz po Władcy ta seria stworzy zupełnie nową jakość kina fantasy.

użytkownik usunięty
Ramsey_Fighter

Hobshita nie da się nie przebić, zwłaszcza kiedy reżyserem jest Duncan Jones.

Rezyser wzbudza nadzieje ale to sie raczej nie uda takie eksperymenty nigdy nie wychodzily dobrze. To nie napawa optymizmem ale zobaczymy

ocenił(a) film na 9
StaryWorms

Hobbit ? Trylogia zrobiona na podstawie ksiazki kucharskiej ? ;D To da sie przebic czymkolwiek ;DD Jezeli fabula ma dorownywc tej z hobbita to blizz juz moze sie pakowac ;D

Cerealkiller

Czymkolwiek moze nie jednak jakas tam wartosc mialo. Wiekszoscia tych filmow robionych na podstawie gier hobshita nie przebije mimo ze to mocno srednia trylogia.

ocenił(a) film na 7
Ramsey_Fighter

Każdy oczekuje czegoś innego po takich produkcjach, dla mnie wzorcem nie do przebicia jest LOTR, Hobbit już nie... W Hobbicie górę wzięły efekty komputerowe, zwłaszcza widoczna i wkurzająca dla oka była maniera, by upodobnić ten film do gierki komputerowej... Dołożyć efekty dźwiękowe, kolejne życia bohaterów, pojawiające się znikąd artefakty, stumetrowe skoki i inne tego typu elementy i włala, gra gotowa. Oczywiście bez techniki tego rodzaju filmy by nie powstały, ale moim zdaniem trzeba tak kombinować, by dla widza to co się dzieje na ekranie było czymś naturalnym, scenografia i charakteryzacja postaci również. Czego spodziewać się po filmie który bazuje na grze Warcraft ? Obawiam się że spróbują powtórzyć to co jest dobrze znane użytkownikom gry, ale dla zwykłego widza może to być nie do obejrzenia...

ocenił(a) film na 7
Ramsey_Fighter

Od czasów Władcy pierścieni nie czekałem tak bardzo na żaden film fantasy i to może być moja zguba bo narobię sobie zbyt wielkich nadziei ale co tam, film może być o tyle oryginalny że tak jak w grze, obie frakcje mają swoje racje i obie frakcje da się je lubić więc nie będzie takiego prostego podziału na dobro i zło jak to zazwyczaj bywa w filmach.

ocenił(a) film na 9
Ramsey_Fighter

Trudno by bylo gorsze ;D Ciezko nakrecic cos gorszego niz trylogia bazujaca na ksiazce kucharskiej. Warcraft ma lore/fabule na kilka tysiecy stron tekstu. Tworcy powaznie podchodza do tej produkcji, a nam jako odbiorda, pozostaje jedynie modlic sie o dobry marketing, ktorym rowniez blizz moze sie pochwalic (reklamy WoWa z MR. T, Chuckiem Norrisem, Ozzym Osbournem, Van Damem i Toledo). Jezeli ten film nie zmiazdzy sceny, to juz chyba zadna inna ekranizacja gry tego nie dokona.

ocenił(a) film na 9
Cerealkiller

odbiorcom***

ocenił(a) film na 7
Ramsey_Fighter

Jak juz wspominalem spory udzial w filmie ma Blizzard . Wiec ze smutkiem spogladam w przyszlost tej produkcji .... Najpewniej dostaniemy kolejny Politycznie Poprawny film w ktorym nie wazne ile sie wymorduje ludzi nigdy nie jest sie zlym bo ma sie swoje lol"powody" . Po kilku wywiadach z tworcami , jestem prawie w 90% przekonany ze film tak bedzie wygladac .... Polityczna Poprawnosc niszcze kinomatografie .....

użytkownik usunięty
Sabcio1234

Co do tego ma poprawność polityczna? Bo nie ma podziału w modłę dobrzy ludzie vs źli orkowie jak u Tolkiena?

ocenił(a) film na 7

Bardziej, Zli ludzie broniacy wlasnej ziemi za wszelka cene, kontra dobrzy orkowie ktorzy morduja wszystko co im stanie na drodze tylko dlatego bo rozbierdzielili swoj swiat a ci podli ludzie nie chca sie z nimi podzielic swoim . Jesli nie widzisz tutaj Politycznej Poprawnosci to prosze wyjdz.....

użytkownik usunięty
Sabcio1234

Kursorem mi wskaż.