Są gdzieś w ogóle zdjęcia z planu filmowego? Mam nadzieję że tego nie spieprzą i film będzie trzymał poziom. Już masa filmów na podstawie gier została zjeb....... Dlaczego premiera tak późno skoro zdjęcia dawno zakończone?
Witam,
http://www.incgamers.com/wp-content/uploads/2014/04/Warcraft-Movie.jpg
To jak narazie jedyne zdjęcie z planu filmowego. Owszem, masa filmów na podstawie gier została zrypana (chociaż Prince of Persia dawał rade miejscami), tutaj jednak nad filmem czuwa ostro blizzard, który prędzej przesunie premierę, wyrzuci film do kosza, zatrudni innego reżysera niż wypuści chłam.
Pooglądaj sobie na youtubie relacje z blizzconu i panele Warcraft movie, gdzie twórcy ze szczegółami opowiadają, jak bardzo chcą odtworzyć film zgodnie z pierwowzorem (przykładają uwagę nawet do takich "pierdół" jak kształt kory na drzewach, czy design budynków .. wszystkiego.).
Dlaczego premiera jest tak późno ? Pewnie chodzi o jak najdokładniejsze dopracowanie efektów komputerowych. Początkowo film miał wyjść w 2015, przesunięto jednak premierę ze względu na nowe Gwiezdne Wojny o ile dobrze pamiętam, ale mogę się mylić.
Nie ma sprawy, sam czytam sporo o filmie, jak narazie wszystko zmierza w dobrym kierunku ^^
A takie pytane jaki jest box Office filmu? Gdzieś widziałem 100mln ale to chyba byłoby mało skro taki władca pierścieni miał bodajże coś koło 800.
A wiesz może jaki jest Box Office filmu ? Gdzieś widziałem 100mln dol ale to chyba nie jest możliwe bo taki chociażby władca miał bodajże coś koło 800mln. Więc przy stu to byłby chyba nie wypał
Dziwne to też dla mnie że zdjęć nie.ma z planu w ogóle ukrywają to czy jak ?
A wiesz coś na temat budżetu może? Z tego co widziałem bodajże gdzieś to było 100 mln dolarów. Wydaje mi się to mało i wypada blado przy Władcy. Naprawdę dziwię się brakiem screenów i jakimiś szerszym promowaniem tego filmu. Specjalnie taka cisza? W Polsce większego zainteresowania w mediach nie wdać.
Filmweb się sypie ... dostawałem wczoraj powiadomienia nowym komentarzu, ale dopiero dziś się pojawiły.
A więc: Tak, oficjalnie podany budżet wynosi 100 milionów. Nie znam się na tym, więc ciężko powiedzieć, czy to mało czy dużo. Faktem jest natomiast, że Blizzard chętnie wspomoże, gdyby jednak brakowało pieniędzy. Bogata firma, a dla podtrzymania marki zrobi wszystko ;)
Poza tym, pokazano na Blizconie pierwszy zwiastun filmu, ale tylko dla wybranej części osób. Jedna osoba powiedziała w wywiadzie, że jeszcze nigdy nie widziała tak realistycznie odtworzonych komputerowo orków i efektów specjalnych. Wydaje się więc jednak, że 100 mln zdecydowanie wystarczy.
Są grafiki koncepcyjne filmu oraz Screeny głównych bohaterów. A co do promowania filmu, to pamiętajmy, że nadal rok pozostał do premiery, a wiele zwiastunów itp pojawia się baardzo późno .. Blizzard zawsze stosował swoja politykę promocji gier, wygląda więc na to, że i filmowi się to nie upiecze.
Wydaje mi się też, że Blizzard nie chce robić zbyt dużego szumu wokół filmu. Wiadomo .. im większe oczekiwania, tym większe rozczarowanie w przypadku porażki. Duża część informacji o filmie przechodzi bokiem, nie ma zbyt dużego rozgłosu. Trzeba więc uzbroić się w cierpliwość.
Strasznie ostatnio nawala. A filmowi będzie bliżej do Warcraft czy WoW? Dzięki za wszystkie info. Gdzieś czytałem , że powstanie na bazie WoW a gdzieś, że strategii więc sam już nie wiem. Pozdrawiam
Fabuła filmu bazuje na pierwszej grze z serii, czyli na Warcrafcie 1. Styl filmu to WoW, czyli przeogromne pancerze, wielkie bice i wielkie miecze/topory/młoty.
Tu masz oficjalne zdjęcie Orgrima Doomhammera z filmu:
http://i.imgur.com/vMbTTHN.jpg