Jestem w stanie wyczekać do premiery filmu, ale na BOGA! Mogliby dać nam chociaż zwiastun! Czytam wszystko co znajdę na temat filmu, ale o dacie premiery zwiastuna cisza, ktokolwiek wie więcej niż ja może i posiada wiedzę?
Chyba nikt tego nie wie. Ale myślę że zwiastuna można się spodziewać na tegorocznym comiconie lub blizzconie. Bo szczerze wątpię że blizzard da go wcześniej do kin przed jakimś filmem. Obym się mylił :D
Raczej nie masz racji.Pamietaj ze to film a nie gra i tutaj nie tylko Blizzard ma do gadania ;].
Filmy tak duzej produkcji sa zawsze reklamowane juz rok wczesniej zeby przyciagnac zarowno starych jak i nowych wielbicieli gatunku.
Mysle ze trailer albo teser bedzie albo luty albo marzec juz w ostatecznosci kwiecien.Innego wyjscia nie ma!.
Mam nadzieję że się nie mylisz ;)
Ale pewnie wiesz, że tam gdzie Blizzard tam trzeba poczekać :D
Ten film nie będzie ekranizacją WoWa tylko Warcrafta. Akcja filmu dzieje się w czasach Warcrafta 1. Jak ja to lubię wytykać fanom WoWa :D Choć chyba robię tym antyreklamę filmowi.
doskonale o tym wiem.. czytałem każdą książkę o WoW'ie bo tak pisze w skrócie :) wiem że nie którzy mogą to mylić z world of warcraft ;p ale chodzi mi o warcrafta ;D
WoW dokładnie oznacza World of Warcraft, więc "niektórzy" o których mówisz to raczej większość i wcale się nie mylą. Kiedyś, dawno temu, jeszcze przed WoWem, skrótem od Warcrafta był War albo WC :D
"Pamietaj ze to film a nie gra i tutaj nie tylko Blizzard ma do gadania ;]."
Nie do końca. To film Blizzarda i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Myślisz, że tak wielka firma z tak dobrą renomą pozwoliłaby by jakiś Duncan Jones spratolił im markę?
Mi się wydaje, że Blizzard liczy na duży sukces "Warcrafta". Nie zdziwiłbym się gdyby po filmie pojawił się zwiastun kolejnego dodatku do WoWa albo długo, długo, oczekiwanego Warcrafta IV. Jeśli film będzie hitem to ich nowa gierka z tego uniwersum sprzeda się jak ciepłe bułeczki.
Czwarta część nie powstanie dopóty, dopóki WoW będzie kontynuowany. World of Warcraft będzie rozwijany zapewne tak długo jak będzie przynosił spory zysk, a ilość abonentów utrzymuje się na przyzwoitym poziomie. W ostatnim dodatku nawet poprawili znacząco grafikę, więc na koniec WoWa przyjdzie jeszcze trochę poczekać.
Warcraft III był genialny. Sam czekam na kontynuację, WoWa nie biorę pod uwagę gdyż to nie moja bajka. Mam nadzieję że jeśli doczekam się kiedyś IV, to jej fabuła będzie bezpośrednią kontynuacją tej z FT.
Oby tylko film nie okazał się klapą, tego obawiam się najbardziej. Mam nadzieję że wygląd orków nie będzie zbytnio odbiegał od tego z przerywników filmowych z gier.
Z tego co mi wiadomo, to właśnie wygląd orków jest w 90% zbliżony do tego, co podziwialiśmy w Zwiastunie Mists of Pandaria.
Tak ma wyglądać Orgrim: http://static1.gamespot.com/uploads/original/1179/11799911/2721904-ogrim.jpg
Spece od efektów specjalnych, pracowali również przy tworzeniu Hulk'a do Avengersów. Więc tworzenie dużych, zielonych, umięśnionych postaci mają obcykane ;)
Dzięki za info. Teraz widzę ten film w nieco jaśniejszych barwach ;] Myślę że szykuje się niezły tasiemiec.
Uniwersum Warcrafta przez te wszystkie książki, komiksy, dodatki do gier ,,troszkę się rozrosło", więc mają w czym wybierać. Sukces filmu w moim mniemaniu to pewniak. Sam jako miłośnik Warcrafta (rts, książki) wybiorę się do kina.
Z tego co wyczytałem jest pomysł aby wypuścić 2 zwiastuny, jeden ze strony przymierza a drugi ze strony hordy. Jak dla mnie fajny pomysł a wy co o tym sądzicie ?
http://www.cinemablend.com/new/Warcraft-May-Have-Very-Cool-Plan-Releasing-Its-Fi rst-Trailers-69737.html
Moim zdaniem świetny pomysł. Można by było w łatwy sposób przedstawić spojrzenie na sprawę z obu stron konfliktu. Tak powinni zrobić :)
Szczerze mowiac to czas najwyzszy na jakis zwiastun. Swiat filmu to nie gry komputerowy, gdzie Blizzardowskie "soon" przyjmowane bylo bez problemow. Gwiezdne Wojny wypuscily rok przed premiera teaser, wiec mysle ze w przeciagu miesiaca ujrzymy oczekiwany zwiastun, lub Blizzard pokaze ze na swiecie filmu sie nie zna :/
ja podejrzewam, że zwiastun zostanie pokazany między majem - sierpniem przed jakąś wielką premierą
Dosyć duża premiera wypada właśnie w maju, wychodzą nowi Avengersi. Wtedy też mają wypuścić nowy zwiastun do Gwiezdnych Wojen. Jeżeli nie pojawi się zwiastun do Warcrafta wcześniej, to stawiam właśnie na początek maja, przy okazji Avengersów.