Wbrew regułom

The Cider House Rules
1999
7,2 16 tys. ocen
7,2 10 1 15848
7,0 12 krytyków
Wbrew regułom
powrót do forum filmu Wbrew regułom

Piękny

ocenił(a) film na 8

Dla mnie piękny film, mogę oglądać i oglądać. Oczywiście czytałam również powieść i mnie oczarowała.

ocenił(a) film na 7
BonaLiteratura

Oczywiście dla mnie również piękny film wspaniała historia i wzruszająca polecam

ocenił(a) film na 8
BonaLiteratura

Film piękny i mądry. Nie czytałam książki, może i dobrze, bo zdaję sobie sprawę, że często trudno przełożyć słowo pisane na ekran i niestety często kończy się to rozczarowaniem. Jako, że skali porównawczej brak, z czystym sumieniem mogę napisać, że film jest piękny, ciekawy, wciągający i zaskakujący. Wielu bohaterów, wiele charakterów, wiele reguł...., wiele złamanych reguł. Film jak najbardziej wart obejrzenia.

ocenił(a) film na 8
smeralda

Wszystko jest " Wbrew regulom" doskonaly tytul do sytuacji w filmie.
Film naprawde cudowny i madry godny polecenia i tak jak książka pazostaje w pamieci na dluzej.

BonaLiteratura

A ja uważam, że ten film to gniot dla szarej masy. Pseudointelektualne filmidło dla pseudointelektualnego widza , któremu wiele do szczęścia nie potrzeba . Warsztat aktorski na bardzo niskim poziomie - nawet w wykonaniu Michaela Ceina bo to chyba jego najgorsza rola . Scenariusz bardzo schematyczny i niewymagający. Reżyseria też bez szału . Po 30 minutach wyłączyłem, bo nie dało się tego oglądać. Książka też słabiutka.

ocenił(a) film na 5
wally_walter

ewidentnie nie czytałeś książki, więc nie mów, że słaba...