PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56770
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

humor niskich lotów, jedynie Frycz trzyma klase. Jego "ku*wa twoja mać" jest piękne. Zbyt dużo nie potrzebnej brutalnosci i słabe jak polska ekstraklasa dialogi/ 2/10

MichaelCorleone

dokładnie,szkoda kasy na biletty,dobrze że na necie znalazłam.katastrofa

ocenił(a) film na 7
nirvanka99

No nie kolejni . . bez obrazy ale obejrzalem film caly do konca i sie zastanwiam czemu tak sie nie podoba przez wiekszosc osob masakra mam wrazenie ze polski narod ma jakies kompleksy ilez mozna tak narzekac na polskie filmy i dawac od razu 1 normlnie szok o0 nie czaje, trzeba troche dystansu to niektorych filmow mysle ze niektorzy ludzie wzieli zbyt powaznie ten film i nie wiem czego sie spodziewali... a powinno sie go brac bardziej na luz na taki lekki wieczorek przy % jak dla mnie film zasluguje na 7 trzeba zauwazyc ze to jest debiur rezyserski Pazury wiec wiadomo mozna wybaczyc pare scen ale ogolnie muzyka to najsilniejszy punkt ,teksty rowniez dobre i nawet aktorstwo w miare ok zwlaszcza Frycz pokazal sie z jak najlepszej strony .

Adamos_2

Dlaczego dajemy tak niskie oceny? Gdyż film jest po prostu słaby. Każdy teoretycznie śmieszny tekst w praktyce taki nie był. Te wszystkie cięte riposty były "na siłę". Aktorstwo? Jeżeli dobre aktorstwo to przeklinanie przez cały film i chodzenie z miną jakby się miało zatwardzenie (Małaszyński), naćpało się gazem rozweselającym (Lewandowski) to widocznie mamy odmienne tego pojęcie. Rozumiem, że tak mięli zagrać, taki był scenariusz. Ale również ich odwzorowania postaci były sztuczne. Muzyka najsilniejszym punktem? Moim zdaniem odwrotnie. Nie pasowała do gangsterskiego filmu, była mdła, za wolna i irytująca. Film się dłużył, za mało było w nim akcji, za dużo chęci rozśmieszenia widza. Według mnie zasługuje na 3/10. Nie był aż tak totalną klapą, aczkolwiek jak sama ocena mówi - był po prostu słaby.