PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56796
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Po wczorajszym seansie Weekendu postanowiłem zarejestrować sie na filmwebie i podzielić się swoim wiekopomnym odryciem ;-)
Mianowicie- film to gniot jakich mało – strasznie prymitywny - Jest to pierwszy film, podczas seansu którego chciałem opuścić salę (sala pełna- 3 pary ;-)
Rozumiem że Pazura ma już swoje lata, kryzys wieku średniego (a moze raczej starczego) (z ekranu przebija typowy dla tego wieku seksizm- kwestia nastki, która nie wiadomo czy nie „łapie się pod prokuratora” czy basenowych lodów) ale jeśli nie potrafisz - nie pchaj się na afisz ;-) Reżyserka mu nie wychodzi.
Humor i gagi na siłe sciągnięte z innych produkcji (bez ładu i składu) lub z rodzimej produkcji kabaretowej (podobny poziom jak sam film) samego onego- CZ. Pazury- scena w barze dla gejów gdzie facet jest zszokowany wygrywając w loterii loda, że wygrał „loda”, kwestia zastrzelenia tego geja w hotelu (po co?? ;-), scena gdzie „pseudogangserzy” naćpali się kokainą jest tak amatorska że aż żenująca.

Nie żeby miał jakieś ale do pazury- facet ma w dorobku parę fajnych produkcji- Kilerzy, 13 posterunek czy Poranek Kojota i Chłopaki nie płaczą. Miał swoje 5 minut i starczy- trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Żal mi tylko naprawdę fajnych aktorów którzy zainstnieli w tej superproducji – zeszli na psy ;-)

Żeby uprzedzić ewentualne komentarze co do mego gustu- uwielbiam wyżej wymienione stare komedie pazury, nagą broń, allo allo, świat wg bundych, kac vegas, monty’ego pythona, ciało, jak rozpętałem II wojnę, seksmisję, komedie woodego allena (oczywiście nie wszystkie); Poniedziałek, Wtorek, Hot Shots, Usta Usta (wiele by wymieniać więc chyba gust mam dość obszerny ;-) - nawet przełknąłem Ciacho, Lejdis i Testosteron ale ten film mnie załamał ;-)

I jeszcze cios – Pazura chce nakręcić 2 część ;_)

pozdro 4 all

jackomo

z Porankiem Kojota odrobinę się zagalopowałem ;-) Czarusia tam nie było ;-)

jackomo

Musze sie niestety zgodzic ze to gniot, tak jak i ostatnie wyskoki walentynkowe dwoch polskich produkcji: "Cellulitu" i "Och,ach,Karola2"

olo_rzeszow

smiac mi sie chce z takich pracanow jak wy buahah jak nie lubicie polskich komedii to po jakiego wala na nie chodzcie? lepiej sobie idzzcie na startreka albo na jakies inne gówno amerykanskie... LOOOOOOLEEEEE

ocenił(a) film na 7
Marcin_FILM_W_LEB

No coz zyjemy w takim kraju gdzie wiekszosc osob na wszystko narzeka ,nawet jakby powstal dla przykladu dobry film polski to i tak zostalby zjechany powod prosty: film produkcji polskiej i juz to wystarczy aby dac 1 haha :D nie ma co polskiemu narodowi brakuje dystansu do niektorych rzeczy jak dla mnie to jest przykre ;//

ocenił(a) film na 2
Adamos_2

jest jeszcze coś takiego jak szacunek dla widza, ale Cezary absolutnie o tym zapomniał. DNO ! Ludzie broniący tego tytułu przyczyniają się niestety do tego, że będą po nim następne "arcydzieła". Ale podobno jaki widz takie filmy.

Kszyhal

Ale sprecyzuj dokladnie co masz na myśli pisząc "jest jeszcze coś takiego jak szacunek dla widza, ale Cezary absolutnie o tym zapomniał." Bo sorry, ale nie rozumiem w czym masz problem...

ocenił(a) film na 2
Marcin_FILM_W_LEB

nie rozumiesz, gdyż jesteś z pokolenia, któremu wystarczy stek wulgaryzmów i hektolitry krwi zalewającej ekran żeby zapewnić Ci rozrywkę. W czasach takich kultowych filmów jak Miś, Rozmowy Kontrolowane, Brunet Wieczorową Porą czy nawet Alternatywy 4 można było tego całego chamstwa i przemocy uniknąć i mimo tego chętnie się do takich komedii wraca. Fakt, że teraz widownia jest inna niż kiedyś i tym bardziej ogarnia smutek i żal, że nadeszły takie czasy. Ale nie martw się, jeżeli czujesz się doceniony i uszanowany takim chłamem jak Weekend, to znaczy że Czarek trafił w samo sedno, albo raczej trafił w pustkę... mentalną pustkę.

ocenił(a) film na 1
jackomo

Film właśnie wychodzi na DVD więc uwaga, będzie nowa fala reklamy:)

ocenił(a) film na 9
jackomo

No to jesli Ciacho przelknales to gratuluje. Nie jest to kino pelne polotu czy przekazu, zebys przezyl katharsis, lecz rozrywkowe. Masz isc i sie dobrze bawic. Moze gdybys sie nastawil inaczej niz tylko na krytyke to byloby inaczej, mi sie podobalo, poszedlem sie posmiac i to uczynilem, dziekuje, dobranoc.

jackomo

Kilka śmiesznych tekstów i to wszystko. Druga część filmu cholernie nudna. No rewelacji to on nie zrobił;/