Wejście Ninja

Enter the Ninja
1981
5,1 550  ocen
5,1 10 1 550
6,0 2 krytyków
Wejście Ninja
powrót do forum filmu Wejście Ninja

Czy może ktoś się orientuje czy ten film ukazał się kiedykolwiek z polskim lektorem? Mam na myśli oczywiście emisje w TV lub kasetę VHS...

lux68

i tak i nie ;)
z tego co wiem nie ukazał się ten film legalnie czy półlegalnie na vhs czyli po prostu przez jakiegoś dystrybutora... ale do końca pewny nie jestem.
natomiast wiem że film był na vhs tzw. bazarowym, czyli za czasów kiedy jeszcze nie było wypożyczalni a bazary dopiero co powstawały ale przede wszystkim była wymiana domowa czyli ty coś masz ja coś mam itd, i właśnie gdzieś około roku 1988 oglądałem go na vhs z lektorem - zapewne amatorskim choć czasami niektóre pozycje z takowym lektorem dorównywały tym profesjonalnym - z rzadka bo z rzadka ale bywało....
sam poszukuję kilku pozycji z takowym lektorem np. Absurd /z piekła rodem/ , Zapped! /chłopak o bombowym wzroku/, Magiczny łuk /Archer: Fugitive from the Empire, The/
lecz niestety, posiadacze starych vhs'ów za przeproszeniem mają jakiegoś pier**, bo zazwyczaj ni jak się z nimi nie można dogadać..., kiedyś rozmawiałem z kilkoma z nich i niestety ale dogadać się nie można, chronią te swoje perełki jakby coś im się mogło stać gdyby udostępnili cokolwiek... nie rozumiem takich ludzi, zwłaszcza że przy rozmowach o starych filmach sami przyznawali że jakąś inną pozycję zassali z netu... no to k**wa za przeproszeniem myśl człowieku logicznie! sorry ale naprawdę można się wkurzyć! nie ma tej pozycji w swoich zbiorach ale na filmie mu zależy to zassysa z netu (nie patrząc na to że ktoś może też za kasetę zapłacił ale udostępnił), ale jak ktoś coś chce od niego to... NIE! bo on zapłacił czy jakoś tam zdobył....
eh.... słów brak
sorki za uniesienie ale...
pozdro.

ocenił(a) film na 10
michael_69

W porządku, rozumiem. Dzięki za wskazówki. Nie pozostaje nic innego jak tylko szukać. Na giełdach elektronicznych obok takich staroci jak winyle czy kasety magnetofonowe zdarzają się ludzie sprzedający stare filmy na kasetach vhs, warto będzie poszukać.

Pozdrawiam :)

lux68

Dzisiaj film jest na MGM o 21.

lux68

Jeśli chodzi o emisje w TV - na MGM leciał ostatnio z lektorem. O ile wole oglądać filmy z napisami to po usłyszeniu głosu Tomasza Knapika nie śmiałem wyłączyć lektora :)