PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=857506}
6,3 36 tys. ocen
6,3 10 1 35920
5,5 73 krytyków
Wesele
powrót do forum filmu Wesele

Czy już ktoś widział lub wie i mógłby powiedzieć(ale nie spoilerując), czy któraś z postaci tego filmu będzie przedstawiała dalsze losy postaci z filmu z 2004 roku lub czy będzie jakieś nawiązanie do niego? :)

karamuczo

Chyba tylko tytuł. Być może będą też easter eggi nawiązujące do pierwszego Wesela.

karamuczo

Nie, nie będzie to kontynuacja. Tak, jak napisał przedmówca, mogą być Easteregg'i.
Będzie to odrębna historia.

ocenił(a) film na 8
scooter0079

Mam obawy, że Smarzol poleci na wypróbowanych już patentach...

Halconnegro

Też się tego obawiam. Uwielbiam jego filmy, a Wesele jest jednym z ulubionych i to wysoko postawiona poprzeczka. Zobaczymy.

ocenił(a) film na 8
scooter0079

Jak nie podoła, to już widzę te komentarze typu "Smarzowski się skończył".
Niemniej jednak liczę, że zobaczymy dużo więcej niż się spodziewamy. Z tego co kojarzę, to sam budżet filmu jest mocno imponujący.

scooter0079

Mam podobne podejście. Lecę dzisiaj do kina i zobaczymy :)

karamuczo

Jakubik gra więc chyba wróci postać notariusza.

ocenił(a) film na 8
Ivelise

Raczej nie.

ocenił(a) film na 8
Ivelise

W wywiadzie mówił że [SPOILER] będzie grał wykonawcę discopolowego lub weselnego (jeśli dobrze pamiętam)

ocenił(a) film na 9
karamuczo

Liczę, że będzie to w pewnym sensie jakieś nawiązanie do Wesela z 2004 roku, mam do tego filmu spory sentyment :)

ocenił(a) film na 9
karamuczo

Na 100% jest to niezależny od jedynki tytuł. Nie mniej warto szukać smaczków. Ja tam czekam xd

ocenił(a) film na 8
henryk_sword

Mam podobne podejście, może będą jakieś nawiązania do Wesela z dawnych lat.

ocenił(a) film na 3
karamuczo

Nie ma żadnych kontynuacji postaci. Kilka scen i pomysłów jest kopią.

karamuczo

Absolutnie nic wspólnego - poza tytułem ;) Nie jest to część druga, choć widzę, że wiele osób próbuje to jakoś połączyć (pewnie chcą zobaczyć jak wyklepali audi Topy;)

karamuczo

Jest easter egg - w scenie z żulami w TV leci stare Wesele ;)

ocenił(a) film na 8
Miko2137

Być może sobie dopowiadam, ale jeż też scena w której Agata Kulesza siedzi przy pustym stole, a jeden z obcokrajowców obecnych na weselu mówi zniekształcone "wypie*dalać". Przywodzi to na myśl finalną scenę z pierwszego Wesela.

ocenił(a) film na 5
intermed1

[SPOILER]

to prędzej na końcu gdy więckiewicz mówi do tłumacza wietnamców, żeby wypier.....

ocenił(a) film na 10
karamuczo

W jednej scenie jest nawiązanie do tamtego wesela