6,2 40 tys. ocen
6,2 10 1 40052
5,3 60 krytyków
Wesele
powrót do forum filmu Wesele

Czekam!

ocenił(a) film na 5

To ma być film z największym budżetem w kraju. Myślę, że Smarzowski ponownie rozbije bank. Tylko on jest w stanie pokazać Pogrom w Jedwabnem, tak jak należy to zrobić.Poza tym na pewno będzie miejsce na inne motywy z grubej rury. Ubój koszerny na Żydach? Nie zdziwiłbym się.

crusing24

"To ma być film z największym budżetem w kraju" - Czyli "patriotyczny" rząd PiS-u hojnie sypie Smarzowskiemu na antypolską, zakłamaną propagandę, jednocześnie od lat odmawiając stosunkowo niewielkiej kwoty na film dokumentalny o Jedwabnem Tomaszowi Sommerowi (nb. polecam w necie serię wykładów tegoż pt. "Jedwabne. Tajemnice śledztwa").

ocenił(a) film na 2
miotacz plomieni

Odnośnie wydarzeń w Jedwabnem, może niech wypowiedzą się naoczni świadkowie tamtych dni... https://www.youtube.com/watch?v=sajQZyiGP7Y

miotacz plomieni

Dla niewtajemniczonych - Tomasz Sommer, którym zachwyca się pacjent powyżej, to naczelny antysemickiego Najwyższego Czasu i propagandzista środowiska korwinistów :)

bn69

I żeby nie było, że jestem jakiś uprzedzony - sam się tym bełkotem za młodu zachwycałem. Teraz mi wstyd.

bn69

Wstyd to emocja najniższego rzędu, pod nią jest tylko śmierć...

bn69

Jeszcze nie wytłumaczyłeś "niewtajemniczonym" lewakom i ojkofobom na czym polega "antysemickość Najwyższego Czasu".

ocenił(a) film na 4
bn69

Jak ktoś w Polsce dostaje łatkę antysemity to od razu wiadomo, że warto się z jego myślą zapoznać. I nie żebym coś miał do Palestyńczyków. Ja po prostu nie toleruję łgarstwa, cwaniactwa i generalnie hucpy. Nie jestem narodowcem, ale przeraża mnie co mają w głowach ludzie wychowani intelektualnie na tvnie i gazecie wyborczej, tvp to chociaż niedługo zmieni właścicieli a powyższe jak były chazarskie, tak będą.

https://www.youtube.com/watch?v=3d9gGyvUbMs

trayleer

sito mają a nie mózgi XD

bn69

Jak żyd się nie umyje i śmierdzi od niego i jak powiem że śmierdzi to też jestem antysemitom? XD

ocenił(a) film na 1
bn69

"naczelny antysemickiego Najwyższego Czasu i propagandzista środowiska korwinistów" - a ma jakieś wady?

ocenił(a) film na 9
crusing24

Zgadam się z Tobą, że tylko Smarzowski może dosadnie ukazać Jedwabne. A że będzię pełno krwi, i ubój koszerny żydów - nie wątpię...

crusing24

Przecież każdy idiota wie że Jedwabne to wina Niemców...

FrankSerpico4455

NO W KOŃCU INTELIGENTNY CZŁOWIEK NA TYM FORUM !!!

on995

Smarzowski w wywiadzie dla "Newsweeka" "buduje atmosferę" bijąc na alarm, że "Wesele" może być przez (filosemicki do kwadratu od początku swego istnienia) PiS zakazane w całej Polsce. Szkoda, że nie dodał, że to właśnie od rządu PiS dostał pieniądze na jego nakręcenie i że bez tego ten film by nie powstał.

miotacz plomieni

dla "Newsweeka" - hahah no właśnie teraz wyszło za kim on jest.

crusing24

A mnie zastanawia fakt: jak można ocenić film przed jego obejrzeniem?

ocenił(a) film na 5
czarna63

Obejrzalem i dalem osobny komentarz. Prosze poszukac.