Nie chodzi mi tutaj nawet o kwestię pogromu Żydów w Jedwabnem. Kto za tym stał, po co i dlaczego? Sęk w tym, że Pan Smarzowski kręci swoje filmy w bardzo złym stylu. Tworzy swoistego rodzaju landszafty, "jelenie na rykowisku", za każdym razem idzie po linii najmniejszego oporu. Przykłady? Jeżeli Pan młody to naturalnie musi być naje....ny jak stodoła. Jeżeli Panna młoda to oczywiście w zaawansowanej ciąży. Jeżeli spotyka się dwoje kochanków to naturalnie nad rzeczką opodal krzaczka. Jeżeli dziadzio wspomina swoją dawną miłość to naturalnie patrząc na fotografię i zalewając się łzami. Bo przecież nie można inaczej, co nie Wojtek?
I żeby nie było. Pierwsze "Wesele" i "Dom zły" uważam za naprawdę solidne kino. Ale dalej to już gruzy. Niestety Smarzol dopiero się pewnie rozkręca.
Nie widziałeś filmu. Pan młody był trzeźwy. Co za bezszelestnie pisać opinie po zwiastunie
Dlaczego bezszelestnie? A zwiastun to śmieć? Nue obejrzałem tego filmu do końca bo już nie miałem na to siły.
bezczelność
.
Piszesz rzeczy które nie są prawdą.
Ocenianie filmu po zwiastunie jest tak samo bez sensu jak ocenianie książki po okładce